Amman

Amman

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Amman ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Amman incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

AMM este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/AMM. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Amman in Iordania.

Amman este capitala și cel mai mare oraș al Iordaniei, având o populație de 4.302.730 de locuitori (2015).Amman, denumit în antichitate "Philadelphia", a fost construit pe șapte coline. Astăzi, Amman este un oraș modern, în care locuiesc atât musulmani cât și creștini.Cele mai vechi dovezi ale așezării din Amman provin dintr-un sit neolitic cunoscut sub numele de 'Ain Ghazal, care a atins apogeul în jurul anului 7.000 î.Hr. În timpul Epocii Fierului, orașul a fost cunoscut sub n…
Amman este capitala și cel mai mare oraș al Iordaniei, având o populație de 4.302.730 de locuitori (2015).Amman, denumit în antichitate "Philadelphia", a fost construit pe șapte coline. Astăzi, Amman este un oraș modern, în care locuiesc atât musulmani cât și creștini.Cele mai vechi dovezi ale așezării din Amman provin dintr-un sit neolitic cunoscut sub numele de 'Ain Ghazal, care a atins apogeul în jurul anului 7.000 î.Hr. În timpul Epocii Fierului, orașul a fost cunoscut sub numele de Rabbath Ammon și a servit drept capitală a civilizației amonite. În secolul al III-lea î.Hr., Faraonul Ptolemeu al II-lea Philadelphus, din Egiptul ptolemeic, a reconstruit orașul și l-a redenumit „Philadelphia”, făcându-l un centru regional al perioadei elenistice. Sub domnia romanilor, Philadelphia a fost unul dintre cele zece orașe grecești ale Decapolisului înainte de a fi condus direct ca parte a Arabiei Petraea. Califatul Rashidun a cucerit orașul de la bizantinii în secolul al VII-lea d.Hr., și i-a dat numele actual de Amman. De-a lungul celei mai mari părți a Evului Mijlociu, orașul a alternat între perioade de devastare și abandon și perioade de prosperitate relativă ca centru al Regiunii Balqa Amman a fost în mare parte abandonat din secolul al XV-lea până în 1878, când [[Imperiul Otoman|autoritățile otomane au început să se stabilească prin cerchezii refugiați acolo.

Primul consiliu municipal a Ammanului a fost înființat în 1909. Amman a cunoscut o creștere rapidă după desemnarea sa ca Capitala Transiordaniei în 1921 și după mai multe valuri succesive de refugiați: palestinienii din 1948 și 1967; irakieni în 1990 și 2003; și sirieni din 2011. Inițial a fost construit pe șapte dealuri, dar acum se întinde peste 19 dealuri care combină 22 de zone, care sunt administrate de Municipalitatea Greater Amman. Zonele din Amman și-au câștigat numele fie de pe dealurile (Jabal), fie de pe văile (Wadi) pe care le ocupă, cum ar fi Jabal Lweibdeh și Wadi Abdoun. East Amman este predominant umplut cu site-uri istorice care găzduiesc frecvent activități culturale, în timp ce West Amman este mai modern și servește ca centru economic al orașului.

Aeroporturi langa Amman

Cele mai apropiate aeroporturi de Amman sunt Amman AMM (JO) (1 km) , Tel Aviv TLV (IL) (139 km) , Gurayat URY (SA) (160 km) , Haifa HFA (IL) (204 km) , Damascus DAM (SY) (221 km)

Oferte fierbinti Romania ➔ Amman

Bucureşti Otopeni Amman Queen Alia
22 Ianuarie 2023
OTP - AMM direct
Ryanair
Ryanair
Bucureşti Otopeni Amman Queen Alia
15 Ianuarie 2023
OTP - AMM escala
Ryanair
Ryanair
Cluj-Napoca Amman Queen Alia
04 Decembrie 2022
CLJ - AMM escala
Wizz Air
Wizz Air
Timişoara Amman Queen Alia
14 Decembrie 2022
TSR - AMM escala
Wizz Air
Wizz Air
Iaşi Amman Queen Alia
08 Ianuarie 2023
IAS - AMM escala
TAROM
TAROM

Zboruri directe catre Amman

Meteo: Amman AMM

Ceață
Jawa
Ceață
9
Se simte ca
Vant
3,6 km/h
Umiditate
93%
Vizibilitate
4,0 km
Miercuri
30 Noiembrie
Ploi pe porţiuni în apropiere
13°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 17,6 km/h
Joi
1 Decembrie
Soare
14°
Soare
Vant: 13,7 km/h
Vineri
2 Decembrie
Soare
14°
Soare
Vant: 9,0 km/h
Hoteluri in Amman
Hoteluri in Amman
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2022