Berlin

Berlin

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Berlin ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Berlin incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

BER este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/BER. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Berlin in Germania.

Berlin este capitala Germaniei, fiind cel mai mare oraș al țării cu aproximativ 3,6 milioane de locuitori și acoperind o suprafață de aproximativ 892 km² (2020). Berlinul este, în același timp, și unul din cele 16 landuri federale, având guvern de land propriu, numit „Senat”. Poziția sa pe hartă este aidoma unei insule înconjurată complet de landul Brandenburg. Este traversat de râurile Spree și Havel. Este centrul Regiunii Metropolitane Berlin-Brandenburg, care are în jur de șase milioane de…
Berlin este capitala Germaniei, fiind cel mai mare oraș al țării cu aproximativ 3,6 milioane de locuitori și acoperind o suprafață de aproximativ 892 km² (2020). Berlinul este, în același timp, și unul din cele 16 landuri federale, având guvern de land propriu, numit „Senat”. Poziția sa pe hartă este aidoma unei insule înconjurată complet de landul Brandenburg. Este traversat de râurile Spree și Havel. Este centrul Regiunii Metropolitane Berlin-Brandenburg, care are în jur de șase milioane de rezidenți din cadrul a 180 de națiuni. Datorită situării sale pe Câmpia Europeană, Berlin este influențat de un climat temperat sezonier. În jur de o treime din teritoriul orașului constă în păduri, parcuri, grădini, râuri și lacuri.Atestat pentru prima dată în secolul 13, Berlin a fost capitală a Margrafiatului Brandenburg (1417-1701), a Regatului Prusiei (1701–1918), a Imperiului German (1871–1918), a Republicii de la Weimar (1919–1933) și a celui de-Al Treilea Reich (1933–1945). În anii 1920, Berlinul era a treia cea mai mare municipalitate din lume. După cel de-Al Doilea Război Mondial, orașul a fost împărțit; Berlinul de Est a devenit capitala Germaniei de Est, iar Berlinul de Vest a devenit de facto o enclavă a Germaniei de Vest, îngrădit de Zidul Berlinului (1961–1989). În urma reunificării Germaniei din 1990, Berlinul a devenit din nou capitala întregii Germanii.

Berlin este un oraș global al culturii, politicii, mediei și științei. Economia sa are la bază firme de înaltă tehnologie și sfera serviciilor. Orașul are o gamă diversă de industrii creative, facilități pentru cercetare, corporații media și locuri pentru convenții. Berlin servește ca punct continental pentru transportul aerian și feroviar și are o rețea foarte complexă de transport public. Metropola este o destinație turistică populară. Printre ramurile semnificative ale sectorului industrial se numără IT-ul, industria farmaceutică, ingineria biomedicală, biotehnologia, construcția și electronica.

Berlinul modern este casa unor renumite universități, orchestre, muzee, locuri de divertisment și găzduiește multe evenimente sportive. Este un loc căutat pentru producțiile internaționale de filme. Orașul este cunoscut pentru festivalurile sale, arhitectura diversă, viața de noapte, arte contemporane și calitatea înaltă a vieții. De-a lungul ultimului deceniu, Berlinul a fost martorul unei scene antreprenoriale cosmopolite.

Aeroporturi langa Berlin

Cele mai apropiate aeroporturi de Berlin sunt Berlin BER (DE) (25 km) , Neubrandenburg FNB (DE) (118 km) , Dresden DRS (DE) (175 km) , Heringsdorf HDF (DE) (208 km) , Leipzig-Halle LEJ (DE) (229 km)

Oferte fierbinti Romania ➔ Berlin

Cluj-Napoca Berlin Brandenburg
26 Ianuarie 2023
CLJ - BER direct
Wizz Air
Wizz Air
Bucureşti Otopeni Berlin Brandenburg
13 Decembrie 2022
OTP - BER direct
Ryanair
Ryanair
Timişoara Berlin Brandenburg
13 Decembrie 2022
TSR - BER escala
Ryanair
Ryanair
Bucureşti Otopeni Berlin Brandenburg
24 Ianuarie 2023
OTP - BER escala
Wizz Air
Wizz Air
Suceava Salcea Berlin Brandenburg
14 Decembrie 2022
SCV - BER escala
Ryanair
Ryanair
Cluj-Napoca Berlin Brandenburg
15 Decembrie 2022
CLJ - BER escala
Wizz Air
Wizz Air

Zboruri directe catre Berlin

Meteo: Berlin BER

Ceață
Berlin
Ceață
5
Se simte ca
Vant
9,0 km/h
Umiditate
100%
Vizibilitate
4,8 km
Duminică
27 Noiembrie
Soare
Soare
Vant: 14,4 km/h
Luni
28 Noiembrie
Parțial noros
Parțial noros
Vant: 18,4 km/h
Marți
29 Noiembrie
Parțial noros
Parțial noros
Vant: 13,7 km/h
Hoteluri in Berlin
Hoteluri in Berlin
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2022