Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Cluj-Napoca ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Cluj-Napoca incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

CLJ este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/CLJ. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Cluj-Napoca in Romania.

Cluj-Napoca, numit doar Cluj până în 1974 și în limbajul cotidian, (în maghiară Kolozsvár, în germană Klausenburg, în idiș קלויזנבורג Cloizânburg) este municipiul de reședință al județului Cluj, Transilvania, România. Având 324.576 de locuitori la recensământul din 2011, este al doilea oraș ca populație din țară. Cu o istorie de peste două milenii, orașul este supranumit Inima Transilvaniei sau Orașul comoară.Clujul este situat în nordul Depresiunii Transilvaniei, între Munții Apuseni și Câmpia…
Cluj-Napoca, numit doar Cluj până în 1974 și în limbajul cotidian, (în maghiară Kolozsvár, în germană Klausenburg, în idiș קלויזנבורג Cloizânburg) este municipiul de reședință al județului Cluj, Transilvania, România. Având 324.576 de locuitori la recensământul din 2011, este al doilea oraș ca populație din țară. Cu o istorie de peste două milenii, orașul este supranumit Inima Transilvaniei sau Orașul comoară.Clujul este situat în nordul Depresiunii Transilvaniei, între Munții Apuseni și Câmpia Transilvaniei, pe valea râului Someșul Mic la confluența cu râul Nadăș și cinci alte pâraie. Datorită geografiei locale, orașul s-a dezvoltat mai ales pe axa est-vest, de-a lungul limitei sudice a Podișului Someșan, fiind flancat la sud de dealul Feleac, iar la nord de dealul Lomb. Hotarele administrative ale municipiului cuprind o arie de 179,5 km², iar suprafața construită a municipiului era de 36 km² în 2020.Istoria Clujului începe cu popularea teritoriului orașului modern de triburi de daci și celți, care se presupune că au dat zonei denumirea de Napoca, și cucerirea acestuia de către Imperiul Roman. Promovat la rang de colonia, castrul roman Napoca este pentru o perioadă capitala provinciei Dacia Porolissensis. După retragerea romană și secole de invazii ale popoarelor migratoare, Clujul a fost repopulat cu coloniști sași în secolul XIII, aceștia constituind majoritatea populației până în secolul al XV-lea, orașul devenind ulterior majoritar maghiar. Clujul a găzduit mai multe sesiuni ale Dietei Transilvaniei și a fost capitala administrativă a Principatului Transilvaniei în secolul al XVIII-lea și secolul al XIX-lea (alternativ cu Sibiul). În secolul al XX-lea Clujul a devenit parte din România, iar populația orașului s-a schimbat treptat din majoritar maghiară în română.Clujul este unul din cele mai importante centre academice, culturale și economice din România. Acesta găzduiește sediile unor firme importante pe plan național, precum Banca Transilvania, producătorul de farmaceutice Terapia, producătorul de cosmetice Farmec și Berăria Ursus. Din mediul academic clujean fac parte: Universitatea Babeș-Bolyai, cea mai mare și veche instituție academică din țară, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Sapientia, cea mai mare universitate cu predare în limba maghiară din România.

Aeroporturi langa Cluj-Napoca

Cele mai apropiate aeroporturi de Cluj-Napoca sunt Cluj-Napoca CLJ (RO) (0 km) , Targu Mures TGM (RO) (105 km) , Baia Mare BAY (RO) (110 km) , Sibiu SBZ (RO) (140 km) , Satu Mare SUJ (RO) (172 km)

Oferte fierbinti Romania ➔ Cluj-Napoca

Bucureşti Otopeni Cluj-Napoca
09 Februarie 2023
OTP - CLJ direct
HiSky Europe
HiSky Europe
Bucureşti Otopeni Cluj-Napoca
26 Ianuarie 2023
OTP - CLJ escala
Ryanair
Ryanair
Iaşi Cluj-Napoca
18 Ianuarie 2023
IAS - CLJ escala
Wizz Air
Wizz Air
Bacău Cluj-Napoca
20 Ianuarie 2023
BCM - CLJ escala
Wizz Air
Wizz Air
Sibiu Cluj-Napoca
25 Ianuarie 2023
SBZ - CLJ escala
Ryanair
Ryanair
Craiova Cluj-Napoca
18 Ianuarie 2023
CRA - CLJ escala
Wizz Air
Wizz Air

Zboruri directe catre Cluj-Napoca

Meteo: Cluj-Napoca CLJ

Ceață
Dezmir
Ceață
3
Se simte ca
Vant
6,8 km/h
Umiditate
93%
Vizibilitate
4,0 km
Sâmbătă
3 Decembrie
Parțial noros
Parțial noros
Vant: 5,4 km/h
Duminică
4 Decembrie
Parțial noros
Parțial noros
Vant: 11,5 km/h
Luni
5 Decembrie
Parțial noros
Parțial noros
Vant: 11,2 km/h
Hoteluri in Cluj-Napoca
Hoteluri in Cluj-Napoca
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2022