Cracovia


Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Cracovia ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Cracovia incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

KRK este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/KRK. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Cracovia in Polonia.

Cracovia (în poloneză Kraków; pronunție poloneză: /ˈkrakuf/) este al doilea oraș ca mărime și unul dintre cele mai vechi din Polonia. Situat pe Vistula (în poloneză Wisła) în regiunea istorică Polonia Mică, orașul datează din secolul al VII-lea. Cracovia a fost de-a lungul vremurilor unul dintre cele mai de seamă centre culturale, academice și artistice ale țării și este unul dintre principalele centre economice ale ei. A fost capitala Poloniei între 1038 și 1569; a Uniunii Polono-Lituaniene î…
Cracovia (în poloneză Kraków; pronunție poloneză: /ˈkrakuf/) este al doilea oraș ca mărime și unul dintre cele mai vechi din Polonia. Situat pe Vistula (în poloneză Wisła) în regiunea istorică Polonia Mică, orașul datează din secolul al VII-lea. Cracovia a fost de-a lungul vremurilor unul dintre cele mai de seamă centre culturale, academice și artistice ale țării și este unul dintre principalele centre economice ale ei. A fost capitala Poloniei între 1038 și 1569; a Uniunii Polono-Lituaniene între 1569 și 1596; a Marelui Ducat al Cracoviei între 1846 și 1918. Din 1999 este reședința voievodatului Polonia Mică.

Orașul a crescut de la o mică așezare de Epoca Pietrei până la a fi al doilea oraș al Poloniei. La început un mic cătun pe dealul Wawel, în anul 965 a început să fie menționat ca târg în Europa slavă. După înființarea de noi universități și centre culturale la renașterea celei de a Doua Republici Polone în 1918 și de-a lungul secolului al XX-lea, Cracovia și-a reafirmat rolul de mare centru național academic și artistic. Orașul are o populație de circa 760.000 de locuitori, zona ei metropolitană cuprinzând circa 8 milioane de persoane ce locuiesc pe o rază de 100 km în jurul centrului orașului.După Invadarea Poloniei de către Germania Nazistă la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, Cracovia a fost transformată în capitala Guvernământului General al Poloniei ocupate. Populația evreiască a orașului a fost mutată într-o zonă împrejmuită cu ziduri și denumită Ghetoul Cracovia, ai cărei rezidenți au fost apoi trimiși în lagăre de exterminare cum ar fi Auschwitz și în lagărul de concentrare Płaszów.

În 1978 Karol Wojtyła, arhiepiscop al Arhidiecezei de Cracovia, a fost numit papă sub numele de Ioan Paul al II-lea – primul papă de origine slavă din istorie, și primul papă neitalian în 455 de ani. În același an, UNESCO a aprobat prima listă a patrimoniului mondial, pe care se regăsea și întregul centru istoric al orașului.

Aeroporturi langa Krakow

Cele mai apropiate aeroporturi de Krakow sunt Krakow KRK (PL) (1 km), Katowice KTW (PL) (112 km), Poprad TAT (SK) (146 km), Lodz LCJ (PL) (204 km), Ostrava OSR (CZ) (206 km)

Cele mai ieftine zboruri catre Cracovia

Praga Cracovia
COUNTRY_CZ Cehia COUNTRY_PL Polonia
12-07-2022 direct
KRK
Oslo Cracovia
COUNTRY_NO Norvegia COUNTRY_PL Polonia
18-08-2022 direct
KRK
Londra Cracovia
COUNTRY_GB Marea Britanie COUNTRY_PL Polonia
17-10-2022 direct
KRK
Viena Cracovia
COUNTRY_AT Austria COUNTRY_PL Polonia
09-08-2022 direct
KRK
Gdansk Cracovia
COUNTRY_PL Polonia COUNTRY_PL Polonia
11-10-2022 direct
KRK
Goteborg Cracovia
COUNTRY_SE Suedia COUNTRY_PL Polonia
08-10-2022 direct
KRK
Stockholm Cracovia
COUNTRY_SE Suedia COUNTRY_PL Polonia
31-08-2022 direct
KRK

Zboruri directe catre Krakow

Meteo: Krakow KRK

Parțial noros
Balice
Parțial noros
13
Se simte ca
13°
Vant
6,1 km/h
Umiditate
88%
Vizibilitate
10,0 km
Joi
7 Iulie
Ploi pe porţiuni în apropiere
17°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 14,8 km/h
Vineri
8 Iulie
Ploi pe porţiuni în apropiere
15°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 16,9 km/h
Sâmbătă
9 Iulie
Ploi pe porţiuni în apropiere
16°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 23,0 km/h
Hoteluri in Cracovia
Hoteluri in Cracovia