Malta

Malta

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Malta ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Malta incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

MLA este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/MLA. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Malta in Malta.

Malta (), oficial denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză Republic of Malta), este o țară insulară din Europa de Sud, formată dintr-un arhipelag în Marea Mediterană. Acesta se află la 80 km sud de Italia, la 284 km la est de Tunisia, și la 333 km nord de Libia. Țara acoperă doar puțin peste 316 km2, și are o populație sub 450.000 de locuitori (în ciuda unui amplu program de emigrare derulat după al Doilea Război Mondial), ceea ce o face să fie una din cele mai mici…
Malta (), oficial denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză Republic of Malta), este o țară insulară din Europa de Sud, formată dintr-un arhipelag în Marea Mediterană. Acesta se află la 80 km sud de Italia, la 284 km la est de Tunisia, și la 333 km nord de Libia. Țara acoperă doar puțin peste 316 km2, și are o populație sub 450.000 de locuitori (în ciuda unui amplu program de emigrare derulat după al Doilea Război Mondial), ceea ce o face să fie una din cele mai mici țări din lume și una din cele mai dens populate. Capitala Maltei este Valletta, care, cu 0,8 km2, este cea mai mică capitală națională din Uniunea Europeană. Malta are două limbi oficiale: malteza și engleza.

Poziția Maltei a făcut-o să aibă de-a lungul istoriei o mare importanță strategică ca bază navală, și o succesiune de puteri, între care fenicienii, cartaginezii, romanii, maurii, normanzii⁠(d), sicilienii, spaniolii, cavalerii ioaniți, francezii și britanicii, au dominat insulele.

Regele George al VI-lea al Regatului Unit a acordat Maltei Crucea lui George⁠(d) în 1942 pentru curajul țării în al Doilea Război Mondial. Crucea lui George continuă să apară pe drapelul național maltez. Conform Legii Independenței Maltei, adoptată de Parlamentul Britanic în anul 1964, Malta a dobândit independență față de Regatul Unit, ca teritoriu suveran și independent al Commonwealth-ului, cunoscut oficial din 1964 până în 1974 ca Statul Malta⁠(d), având-o pe Elisabeta a II-a ca șef de stat. Țara a devenit republică în anul 1974, și, deși nu mai este țară a Commonwealth-ului, rămâne stat membru⁠(d) al Commonwealth-ului Națiunilor. Malta a fost admisă în Organizația Națiunilor Unite în 1964 și în Uniunea Europeană în 2004, iar în 2008 a devenit parte din zona Euro.

Malta are o îndelungată istorie creștină și Arhiepiscopia Romano-Catolică de Malta⁠(d) se pretinde a fi scaun apostolic întrucât, în conformitate cu Faptele Apostolilor, Apostolul Pavel ar fi naufragiat în Malta. Catolicismul este religia oficială a Maltei⁠(d).Malta este o destinație turistică populară, cu o climă caldă, numeroase zone de agrement și monumente arhitecturale și istorice, între care trei situri din Patrimoniul Mondial UNESCO: Hipogeul Ħal-Saflieni⁠(d), orașul Valletta, și șapte Temple Megalitice⁠(d), care sunt unele dintre cele mai vechi structuri din lume.

Aeroporturi langa Malta

Cele mai apropiate aeroporturi de Malta sunt Malta MLA (MT) (2 km) , Comiso CIY (IT) (126 km) , Catania CTA (IT) (219 km) , Lampedusa LMP (IT) (223 km) , Reggio Calabria REG (IT) (338 km)

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Valletta

Bucureşti Otopeni Luqa Malta
29 Martie 2023
OTP - MLA
direct
Ryanair
Ryanair
Cluj-Napoca Luqa Malta
31 Martie 2023
CLJ - MLA
direct
Wizz Air
Wizz Air
Cluj-Napoca Luqa Malta
05 Februarie 2023
CLJ - MLA
escale
Wizz Air
Wizz Air
Suceava Salcea Luqa Malta
02 Februarie 2023
SCV - MLA
escale
Wizz Air
Wizz Air
Mai multe oferte de bilete

Bilete de avion (dus) Valletta ➔

Luqa Malta Cagliari
03 Februarie 2023
MLA - CAG
direct
Ryanair
Ryanair
Luqa Malta Memmingen Allgäu
27 Martie 2023
MLA - FMM
direct
Ryanair
Ryanair
Luqa Malta Lourdes
02 Februarie 2023
MLA - LDE
direct
Ryanair
Ryanair
Luqa Malta Creta Chania
27 Martie 2023
MLA - CHQ
direct
Ryanair
Ryanair
Mai multe oferte de bilete

Zboruri directe catre Malta

Meteo: Malta MLA

Parțial noros
Gudja
Parțial noros
9
Se simte ca
Vant
6,8 km/h
Umiditate
87%
Vizibilitate
10,0 km
Precipitaţii
2,3 mm
Luni
30 Ianuarie
Ploaie torențială
13°
Ploaie torențială
Vant: 39,6 km/h
Marți
31 Ianuarie
Ploi moderate
13°
Ploi moderate
Vant: 61,2 km/h
Miercuri
1 Februarie
Ploi pe porţiuni în apropiere
13°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 41,0 km/h
MLA
Hoteluri | Malta
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023