Montreal

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Montreal ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Montreal incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

YMQ este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/YMQ. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Montreal in Canada.

Montréal (engleză Montreal) este cel mai mare oraș din provincia canadiană Québec. Se află pe Insula Montreal, formată la confluența fluviului Sfântul Laurențiu și râului Ottawa. Insula împarte fluviul Sfântul Laurențiu între canalul principal și Rivière des Prairies. Orașul este desfășurat și pe alte 74 de insule vecine, ca Insula Maicilor, Ile-Bizard, Ile-Ste-Helene și Ile-Notre-Dame). În timp ce orașul propriu-zis avea (înainte de defuziunile municipale din 2006) un număr de 1.852.723 locuit…
Montréal (engleză Montreal) este cel mai mare oraș din provincia canadiană Québec. Se află pe Insula Montreal, formată la confluența fluviului Sfântul Laurențiu și râului Ottawa. Insula împarte fluviul Sfântul Laurențiu între canalul principal și Rivière des Prairies. Orașul este desfășurat și pe alte 74 de insule vecine, ca Insula Maicilor, Ile-Bizard, Ile-Ste-Helene și Ile-Notre-Dame). În timp ce orașul propriu-zis avea (înainte de defuziunile municipale din 2006) un număr de 1.852.723 locuitori, 3.316.615 de persoane locuiesc în zona sa urbană, iar 3.635.571 de persoane în aria metropolitană, ceea ce fac din Montreal cea mai populată aglomerație urbană francofonă din lume, după Paris. Un număr aproximativ de 40.000 de locuitori din Montreal și-au declarat originea etnică românească . Numărul actual este semnificativ mai mare, orașul fiind destinația marii majorități dintre cei 11.569 de emigranți proveniți din România în Québec, între 2000 și 2004.

Orașul ocupă o suprafață de 482,84 km² și se găsește la 45°30 N, 73°30 V, în fusul orar al Canadei (UTC-5). Mai demult, era cel mai mare oraș din țară, însă acum ocupă locul secund după Toronto. Este un important centru de comerț, industrie și cultură. În Montreal, multe persoane vorbesc atât engleza cât și franceza.

În privința transportului, Montreal este un important oraș portuar, prin care se aduc cantități importante de cereale, zahăr, petrol, mașinării și bunuri de consum. De asemenea este conectat prin căi ferate cu restul țării, iar în imediata vecinătate a sa se află două aeroporturi internaționale: Pierre Elliot Trudeau (care deservește aproape tot traficul de pasageri) și Mirabel. Orașul are un sistem complex de autobuze și un sistem de transport subteran inaugurat în 1966 pentru a servi la expoziția mondială care a avut loc în anul următor.Principalele industrii montrealene sunt cea farmaceutică, a textilelor, electronică, a tehnologiei de transport, a imprimării și a tutunului. Centrul orașului se află la poalele Mont Royal, de unde provine și numele actual al orașului. În partea de sud a insulei se găsește centrul istoric (Vieux Montreal) care reunește atracții precum Vieux-Port, Place Jacques-Cartier, Palatul Consiliului, Place d'Armes și Bazilica Notre-Dame.

Inima orașului este formată din duzine de zgârie-nori, cum ar fi 1000 de La Gauchetière, 1250 René-Lévesque și Piața Ville-Marie (proiectată de Ioeh Ming Pei). Acest turn cruciform de birouri inaugurat în 1962 se ridică deasupra nucleului orașului subteran, un complex arhitectonic cu acces la sute de magazine, restaurante, birouri și terminale de transport.

Montreal este un mare centru cultural al Canadei și Provinciei Quebec. Dispune de un Muzeu al Artelor Frumoase, un Muzeu de Artă Contemporană, diferite muzee de istorie (cum este McCord și Pointe-à-Callière), de artizanat sau muzee specializate. Complexul din Place des Artes adăpostește Muzeul de Artă Contemporană, câteva teatre, Opera din Montreal și Orchestra Simfonică. Complexul olimpic din estul orașului include un modern muzeu ecologic (Biodome), un insectar și a doua cea mai mare grădină botanică din lume.

Poreclit "Cetatea sfinților", Montreal este faimos pentru frumoasele sale biserici. Sunt patru biserici romano-catolice: Catedrala Marie-Reine-du-Monde, Bazilica Notre-Dame, Biserica Saint Patrick și Oratoriul (Oratoire Saint-Joseph). Ultima este biserica cea mai mare din Canada, iar cupola sa este cea mai mare din lume după Basilia Sfântul Petru din Roma. Alte biserici faimoase, cunoscute ca locuri de pelerinaj sunt Notre-Dame-du-Bon-Secours (zisă a marinarilor) și biserica anglicană Catedrala lui Cristos, care a fost complet excavată și suspendată în timpul construcției unei părți a metroului.

Montreal are un număr important de studenți datorită celor patru universități urbane: Universitatea din Montreal si Universitatea Québec din Montreal (francofone), Universitatea Concordia și Universitatea McGill (anglofone).

Orașul a găzduit Expoziția Mondială în 1967 și Jocurile Olimpice în 1976. Stadionul Olimpic are turnul înclinat cel mai înalt din lume și a fost sediul echipei de baseball Expos din Montreal, mutată acum la Washington. În 2006 a fost locul de desfășurare a Jocurilor Homosexuale datorită sprijinului municipalității, Montreal având cel mai mare cartier homosexual din America de Nord.

Aeroporturi langa Montreal

Cele mai apropiate aeroporturi de Montreal sunt Montreal YHU (CA) (5 km), Montreal YUL (CA) (23 km), Montreal YMX (CA) (63 km), Plattsburgh PBG (US) (88 km), Burlington BTV (US) (144 km)

Cele mai ieftine zboruri catre Montreal

Toronto Montreal
COUNTRY_CA Canada COUNTRY_CA Canada
16-11-2022 direct
YMQ
New York Montreal
COUNTRY_US Statele Unite ale Americii COUNTRY_CA Canada
25-11-2022 direct
YMQ
Lyon Montreal
COUNTRY_FR Franta COUNTRY_CA Canada
18-10-2022 direct
YMQ
Kelowna Montreal
COUNTRY_CA Canada COUNTRY_CA Canada
18-11-2022 escala
YMQ
Paris Montreal
COUNTRY_FR Franta COUNTRY_CA Canada
23-11-2022 escala
YMQ
Saint Petersburg, Florida Montreal
COUNTRY_US Statele Unite ale Americii COUNTRY_CA Canada
08-10-2022 escala
YMQ
Los Angeles Montreal
COUNTRY_US Statele Unite ale Americii COUNTRY_CA Canada
05-12-2022 escala
YMQ

Zboruri directe catre Montreal

Meteo: Montreal

Parțial noros
Montreal
Parțial noros
13
Se simte ca
12°
Vant
16,9 km/h
Umiditate
72%
Vizibilitate
24,0 km
Miercuri
28 Septembrie
Ceață densă
13°
Ceață densă
Vant: 16,9 km/h
Joi
29 Septembrie
Noros
10°
Noros
Vant: 11,5 km/h
Vineri
30 Septembrie
Soare
11°
Soare
Vant: 10,8 km/h
Hoteluri in Montreal
Hoteluri in Montreal