Seul

Seoul

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Seul ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Seul incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

SEL este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/SEL. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Seul in Coreea de Sud.

Seul (pronunție românească: [seul]; în coreeană: 서울 , pronunție coreeană: [sʌ.ul], Seoul Teukbyeolsi; oficial Orașul Special Seul) este cel mai mare oraș și capitala Coreei de Sud de peste 600 de ani. De la stabilirea Republicii Coreea (cunoscută mai degrabă cu numele de Coreea de Sud) în 1948, a fost capitala acestei țări, cu excepția unei scurte perioade de timp în timpul Războiului Coreei. Este situat în nord-vestul țării, sub linia de demarcație, pe râu Han. Este singurul oraș din Coreea de…
Seul (pronunție românească: [seul]; în coreeană: 서울 , pronunție coreeană: [sʌ.ul], Seoul Teukbyeolsi; oficial Orașul Special Seul) este cel mai mare oraș și capitala Coreei de Sud de peste 600 de ani. De la stabilirea Republicii Coreea (cunoscută mai degrabă cu numele de Coreea de Sud) în 1948, a fost capitala acestei țări, cu excepția unei scurte perioade de timp în timpul Războiului Coreei. Este situat în nord-vestul țării, sub linia de demarcație, pe râu Han. Este singurul oraș din Coreea de Sud fără transcriere în hanja.

Zona Națională a Capitalei Seul, ce include metropola Incheon și majoritatea provinciei Gyeonggi, are 25,6 milioane de locuitori, fiind a doua cea mai mare zonă metropolitană din lume. Peste jumătate din populația Coreei de Sud trăiește în Zona Națională a Capitalei Seul și aproape un sfert în orașul Seul, făcându-l cel mai puternic centru economic, politic și cultural sud-coreean.

Cu aproximativ 10 milioane de locuitori, orașul Seul este unul dintre cele mai populate orașe din lume. Astfel, conform unei analize realizată de Global Demographic, ce a vizat nivelul de creștere a populației și densitatea locuitorilor, în 2016 Seul a fost pe locul al treilea în lume (după Tokio și Jakarta). De asemenea, o analiză publicată de Culture Trip în 2016, arată că marea metropolă face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume. Densitatea sa a permis să devină orașul cu cele mai multe conexiuni digitale din economia globală. Are peste 1 milion de vehicule înregistrate, care cauzează câteva blocaje de trafic izolate, după miezul nopții.

Orașul Seul este așezat pe râul Han în centrul peninsulei Coreea și a fost întemeiat în anul 18 î.Hr., când Baekje, unul din cele trei regate ale Coreei, și-a stabilit capitala pe locul Seulului de sud-est de azi. Apoi, orașul a devenit capitală în timpul dinastiei Joseon și Imperiului Coreean. Zona Națională a Capitalei Seul găzduiește patru locuri din patrimoniul UNESCO: palatul Changdeokgung, fortăreața Hwaseong, templul Jongmyo și Mormintele Regale ale Dinastiei Joseon.

Seul este considerat un oraș global, fiind al nouălea în Indexul Orașelor Globale din 2008. A găzduit Jocurile Olimpice de vară în anul 1988 și Campionatul Mondial de Fotbal din 2002. În Seul se află sediile principale ale multinaționalelor Samsung, LG și Hyundai.

Aeroporturi langa Seoul

Cele mai apropiate aeroporturi de Seoul sunt Seoul GMP (KR) (18 km) , Seoul ICN (KR) (65 km) , Wonju WJU (KR) (111 km) , Cheongju CJJ (KR) (136 km) , Gunsan KUV (KR) (181 km)

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Seul

Bucureşti Otopeni Seoul Incheon Intl.
31 Martie 2023
OTP - ICN
escale
Wizz Air
Wizz Air
Cluj-Napoca Seoul Incheon Intl.
09 Mai 2023
CLJ - ICN
escale
Ryanair
Ryanair
Iaşi Seoul Incheon Intl.
01 Februarie 2023
IAS - ICN
escale
TAROM
TAROM
Craiova Seoul Incheon Intl.
29 Ianuarie 2023
CRA - ICN
escale
Wizz Air
Wizz Air

Bilete de avion (dus) Seul ➔

Seoul Incheon Intl. Fukuoka
12 Iunie 2023
ICN - FUK
direct
Jeju Air
Jeju Air
Seoul Incheon Intl. Ninoy Aquino International
20 Martie 2023
ICN - MNL
direct
Philippines AirAsia Inc.
Philippines AirAsia Inc.
Seoul Incheon Intl. Taipei Taiwan Taoyuan
06 Iunie 2023
ICN - TPE
direct
Jeju Air
Jeju Air
Seoul Incheon Intl. Hà Nội
12 Mai 2023
ICN - HAN
direct
Jeju Air
Jeju Air
Mai multe oferte de bilete

Zboruri directe catre Seoul

Meteo: Seoul

Senin
Seoul
Senin
-9
Se simte ca
-13°
Vant
6,1 km/h
Umiditate
40%
Vizibilitate
10,0 km
Sâmbătă
28 Ianuarie
Soare
-6°
Soare
Vant: 17,3 km/h
Duminică
29 Ianuarie
Cer acoperit
-3°
Cer acoperit
Vant: 15,8 km/h
Luni
30 Ianuarie
Soare
-1°
Soare
Vant: 14,0 km/h
SEL
Hoteluri | Seoul
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023