Tirgu Mures


Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Tirgu Mures ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Tirgu Mures incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

TGM este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/TGM. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Tirgu Mures in Romania.

Târgu Mureș, (pronunțat în română [ˈtɨrɡu ˈmureʃ] ( audio)) mai demult Mureș-Oșorhei, Oșorheiu, Târgul Mureșului (în maghiară Marosvásárhely , mai demult Székelyvásárhely, Vásárhely, Újszékelyvásár, Újvásár, germană Neumarkt, Neumarkt am Mieresch, latină Asserculis, Novum Forum Siculorum) este municipiul de reședință al județului Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Mureșeni, Remetea și Târgu Mureș (reședința). Se află în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele m…
Târgu Mureș, (pronunțat în română [ˈtɨrɡu ˈmureʃ] ( audio)) mai demult Mureș-Oșorhei, Oșorheiu, Târgul Mureșului (în maghiară Marosvásárhely , mai demult Székelyvásárhely, Vásárhely, Újszékelyvásár, Újvásár, germană Neumarkt, Neumarkt am Mieresch, latină Asserculis, Novum Forum Siculorum) este municipiul de reședință al județului Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Mureșeni, Remetea și Târgu Mureș (reședința). Se află în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș. Situat în zona central-nordică a României, orașul are ca delimitare geografică râul Mureș și dealul Cornești. Târgu Mureș se învecinează cu comunele Sângeorgiu de Mureș, Cristești, Livezeni, Sântana de Mureș și Sâncraiu de Mureș. De-a lungul timpului a fost centrul cultural, industrial, economic și de educație al Ținutului Secuiesc. Tîrgu Mureș a fost reședința Scaunului Mureș, Comitatului Mureș-Turda, apoi a Regiunii Mureș, a Regiunii Autonome Maghiare, a Regiunii Mureș-Autonome Maghiare iar în prezent este reședința județului Mureș. Împreună cu autoritățile a douăsprezece comune și orașe din jur, primăria participă la proiectul Zonei Metropolitane Târgu Mureș. Ca mărime, orașul este al șaisprezecelea din România și al șaselea din Transilvania. Conform recensământului din 2002 aici trăia cea mai mare comunitate maghiară urbană din România.Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetății medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. În interiorul Bisericii din Cetate au fost ținute nenumărate sinoduri protestante, 37 de adunări naționale, la care au participat personalități ca Ludovic I al Ungariei, Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zápolya. Totodată aici a fost ales ca principe regent al Ungariei și principe al Transilvaniei Francisc Rákóczi al II-lea.

Aeroporturi langa Tirgu Mures

Cele mai apropiate aeroporturi de Tirgu Mures sunt Targu Mures TGM (RO) (18 km), Cluj-Napoca CLJ (RO) (110 km), Sibiu SBZ (RO) (119 km), Baia Mare BAY (RO) (219 km), Bacau BCM (RO) (239 km)

Cele mai ieftine zboruri catre Tirgu Mures

Chișinău Tirgu Mures
COUNTRY_MD Moldova COUNTRY_RO Romania
19-07-2022 escala
TGM
Valencia Tirgu Mures
COUNTRY_ES Spania COUNTRY_RO Romania
19-07-2022 escala
TGM
Barcelona Tirgu Mures
COUNTRY_ES Spania COUNTRY_RO Romania
18-07-2022 escala
TGM
Milano Tirgu Mures
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_RO Romania
02-07-2022 escala
TGM
Eindhoven Tirgu Mures
COUNTRY_NL Olanda COUNTRY_RO Romania
24-07-2022 escala
TGM
Almatî Tirgu Mures
COUNTRY_KZ Kazahstan COUNTRY_RO Romania
16-07-2022 escala
TGM
Ekaterinburg Tirgu Mures
COUNTRY_RU Rusia COUNTRY_RO Romania
01-07-2022 escala
TGM

Zboruri directe catre Tirgu Mures

Meteo: Targu Mures TGM

Ploi pe porţiuni în apropiere
Mureseni
Ploi pe porţiuni în apropiere
22
Se simte ca
25°
Vant
12,6 km/h
Umiditate
83%
Vizibilitate
9,0 km
Precipitaţii
0,4 mm
Sâmbătă
2 Iulie
Ploi moderate
24°
Ploi moderate
Vant: 23,4 km/h
Duminică
3 Iulie
Ploi pe porţiuni în apropiere
24°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 28,1 km/h
Luni
4 Iulie
Ploi pe porţiuni în apropiere
25°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 12,6 km/h
*alertele meteo sunt afisate in limba originala.
Hoteluri in Tirgu Mures
Hoteluri in Tirgu Mures

Companii aeriene care zboara catre Tirgu Mures