Tokyo

Tokyo

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Tokyo ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Tokyo incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

TYO este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/TYO. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Tokyo in Japonia.

Tōkyō, Tokyo, uneori scris și Tokio (東京, Tōkyō ▶?, literal „Capitala de Est”), oficial Metropola Tokyo, este capitala Japoniei și una dintre cele 47 de prefecturi ale țării . Este cea mai populată zonă metropolitană din lume și considerat unul dintre cele mai moderne orașe din lume.

Aici se află sediul Guvernului Japoniei și reședința împăratului. Tokyo este situat în Regiunea Kantō în partea de sud-est a insulei principale Honshu și include lanțurile de insule Izu și Ogasawara . În trec…
Tōkyō, Tokyo, uneori scris și Tokio (東京, Tōkyō ▶?, literal „Capitala de Est”), oficial Metropola Tokyo, este capitala Japoniei și una dintre cele 47 de prefecturi ale țării . Este cea mai populată zonă metropolitană din lume și considerat unul dintre cele mai moderne orașe din lume.

Aici se află sediul Guvernului Japoniei și reședința împăratului. Tokyo este situat în Regiunea Kantō în partea de sud-est a insulei principale Honshu și include lanțurile de insule Izu și Ogasawara . În trecut cunoscut drept Edo, a fost sediul guvernului încă din 1603 când Shogunul Ieyasu Tokugawa a făcut orașul sediul său. A devenit oficial capitală când Împăratul Meiji și-a mutat în anul 1868 reședința în oraș din fosta capitală Kyoto; atunci Edo a fost redenumit în Tokyo. Metropola Tokyo s-a format în 1943 prin unirea fostei Prefecturii Tokyo (東京府 Tōkyō-fu) cu Orașul Tokyo (東京市 Tōkyō-shi).

Tokyo este adesea menționat ca fiind oraș, dar de fapt este oficial cunoscut și guvernat drept o “prefectură metropolitană”, care diferă prin combinarea elementelor unui oraș și cele ale unei prefecturi, caracteristică întâlnită numai în Tokyo. Guvernul Metropolitan din Tokyo administrează cele 23 de Cartiere Speciale din Tokyo (fiecare condus ca un oraș în sine), care acoperea zona Orașului Tokyo înainte să se unească în 1943 și să formeze prefectura metropolitană. Guvernul Metropolitan mai administrează și 39 de municipalități situate în partea de vest a prefecturii dar și cele două lanțuri de insule. Populația cartierelor speciale este de peste 9 milioane de locuitori cu populația totală a prefecturii ce depașește 13 milioane de locuitori. Prefectura face parte din zona metropolitană cea mai populată din lume având peste 37.8 milioane de locuitori dar și cea mai dezvoltată aglomerare urbană din punct de vedere economic. Orașul găzduiește 51 de companii ce fac parte din Fortune Global 500, mai multe decât oricare oraș din lume . Tokyo este situat pe locul trei în topul organizat de International Financial Centres Development IndexEdit. Orașul găzduiește de asemenea numeroase televiziuni cum ar fi: Fuji TV, Tokyo MX, TV Tokyo, TV Asahi, Nippon Television, NHK și Tokyo Broadcasting System.

Tokyo este situat pe locul întai în Global Economic Power Index și pe locul patru în Global Cityes Index . Orașul este considerat un oraș alfa – în studiul GaWC din 2008. Orașul a fost clasat pe primul loc în anul 2014 în categoria „Cea mai bună experiență generală” de către TripAdvisor într-o analiză a orașelor lumii orașul este de asemenea situat primul în categoriile: „ajutorul dat de localnici”, „viață de noapte”, „cumpărături”, „transport public local”, și „curățenia străzilor . În 2015 Tokyo a fost situat pe locul unsprezece în topul celor mai scumpe orașe pentru străini conform firmei de consultanță Mercer , dar și pe locul unsprezece în topul celor mai scumpe orașe în analiza despre costul vieții realizată de către Economist Intelligence Unit . In 2015 Tokyo a fost numit de catre Revista britanică Monocle . Ghidul Michelin a acordat orașului Tokyo cele mai multe stele Michelin decât oricărui alt oraș din lume . Tokyo este situat pe locul întâi în topul celor mai sigure orașe din lume . Ediția din 2016 a QS Best Student Cities a clasat Tokyo pe locul trei în topul celor mai bune orașe de a fi student . Tokyo a găzduit Jocurile Olimpice de vară din 1964, Summitul G-7 din 1979, Summitul G-7 din 1986 și Summitul G-7 din 1993 și va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2020 și Jocurile Paralimpice de vară din 2020.

Aeroporturi langa Tokyo

Cele mai apropiate aeroporturi de Tokyo sunt Tokyo HND (JP) (23 km) , Tokyo NRT (JP) (78 km) , Omitami IBR (JP) (122 km) , Matsumoto MMJ (JP) (227 km) , Fukushima FKS (JP) (228 km)

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Tokio

Cluj-Napoca Tokyo Narita
14 Februarie 2023
CLJ - NRT
escale
LOT
LOT
Bucureşti Otopeni Tokyo Narita
07 Decembrie 2023
OTP - NRT
escale
LOT
LOT
Suceava Salcea Tokyo Narita
07 Februarie 2023
SCV - NRT
escale
Ryanair
Ryanair
Timişoara Tokyo Narita
20 Aprilie 2023
TSR - NRT
escale
HiSky Europe
HiSky Europe
Mai multe oferte de bilete

Bilete de avion (dus) Tokio ➔

Tokyo Narita Seoul Incheon Intl.
14 Septembrie 2023
NRT - ICN
direct
Jeju Air
Jeju Air
Tokyo Narita Taipei Taiwan Taoyuan
17 Mai 2023
NRT - TPE
direct
Jetstar
Jetstar
Tokyo Narita Hà Nội
24 Februarie 2023
NRT - HAN
direct
VietJet Air
VietJet Air
Tokyo Narita Singapore Changi
06 Iulie 2023
NRT - SIN
direct
Zipair
Zipair
Mai multe oferte de bilete

Zboruri directe catre Tokyo

Meteo: Tokyo

Senin
Tokyo
Senin
6
Se simte ca
Vant
20,2 km/h
Umiditate
39%
Vizibilitate
10,0 km
Sâmbătă
28 Ianuarie
Parțial noros
Parțial noros
Vant: 29,9 km/h
Duminică
29 Ianuarie
Soare
Soare
Vant: 14,8 km/h
Luni
30 Ianuarie
Soare
Soare
Vant: 33,1 km/h
TYO
Hoteluri | Tokyo
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023