Erevan

Zboruri ieftine ➔ Yerevan

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Erevan ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Erevan și Armenia incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

EVN este codul scurt al orasului. Pe aceasta pagina poti verifica cele mai bune oferte de bilete de avion catre Erevan. Fa clic pe o oferta pentru a face o cautare si vedea pretul de vanzare actualizat.

Erevan (în armeană Երևան) este capitala Armeniei. Orașul avea în anul 2009 o populatie estimată la 1.111.300 de locuitori. Este localizat în partea central-vestică a țării, într-o depresiune intramontană.

Este cel mai mare oraș din Armenia, precum și unul dintre cele mai vechi orașe din lume locuite continuu⁠(d). Situat de-a lungul râului Hrazdan⁠(d), Erevan este centrul administrativ, cultural și industrial al țării. Este capitală a Armeniei din 1918. Orașul servește de asemenea ca sedi…
Erevan (în armeană Երևան) este capitala Armeniei. Orașul avea în anul 2009 o populatie estimată la 1.111.300 de locuitori. Este localizat în partea central-vestică a țării, într-o depresiune intramontană.

Este cel mai mare oraș din Armenia, precum și unul dintre cele mai vechi orașe din lume locuite continuu⁠(d). Situat de-a lungul râului Hrazdan⁠(d), Erevan este centrul administrativ, cultural și industrial al țării. Este capitală a Armeniei din 1918. Orașul servește de asemenea ca sediu al Eparhiei Pontificale Araratiene⁠(d), cea mai mare eparhie din cadrul Bisericii Apostolice Armene și una dintre cele mai vechi eparhii din lume.Istoria Erevanului datează din secolul 8 î.Hr., odată cu fondarea cetății Erebuni în 782 î.Hr. de către regele Argiști I⁠(d) în vestul extrem al Câmpiei Ararat⁠(d). Erebuni a fost „proiectat ca un mare centru administrativ și religios, o capitală complet regală.” Spre sfârșitul Regatului antic al Armeniei, noi orașe capitală au fost înființate, iar Erevan a pierdut din importanță. Sub conducere iraniană și rusească, a fost centru al Hanatului Erevanului din 1736 până în 1828 și respectiv, al Guberniei Erevan din 1850 până în 1917. După Primul Război Mondial, Erevanul a devenit capitală a Primei Republici Armenia, orașul fiind locul au migrat mulți supraviețuitori ai Genocidului Armean din Imperiul Otoman. Orașul s-a mărit rapid în timpul secolului 20, timp în care Armenia a fost parte a Uniunii Sovietice. În câteva decenii, Erevanul s-a transformat dintr-un orășel provincial din cadrul Imperiului Rus în principalul centru cultural, artistic și industrial al Armeniei, devenind de asemenea sediu al guvernului național.

Odată cu dezvoltarea economiei Armeniei, Erevanul a suferit o transformare majoră. S-a construit mult de-a lungul orașului de la începutul anilor 2000, iar puncte de vânzare precum restaurantele, magazinele și cafenelele stradale, care erau rare în epoca sovietică, s-au multiplicat. În 2011, populația Erevanului era de 1,060,138, adică peste 35% din populația totală a Republicii Armenia. Potrivit estimării oficiale pe 2016, actuala populație a orașului este de 1,073,700. Erevanul a fost numit în 2012 Capitală Mondială a Cărții⁠(d) de către UNESCO. Erevan este de asemenea membru al Eurocities⁠(d).Dintre reperele notabile ale Erevanului, Cetatea Erebuni este considerată locul de naștere al orașului, biserica Avan⁠(d) este cea mai veche biserică existentă din Erevan, iar Catedrala Sfântul Grigore Luminătorul⁠(d) este cea mai mare catedrală armeană din lume, Tsitsernakaberd⁠(d) este memorialul oficial al victimelor Genocidului Armean, la care se adaugă diferite case de operă, teatre, muzee, biblioteci și alte instituții culturale. Teatrul de Operă din Erevan este principala sală de spectacole din capitala armeană, Galeria Națională a Armeniei⁠(d) este cel mai mare muzeu de artă din Republica Armenia și împarte o clădire cu Muzeul de Istorie al Armeniei⁠(d), iar magazia Matenadaran⁠(d) conține cel mai mare grup de cărți și manuscrise vechi din lume.

Aeroporturi langa Yerevan

Cele mai apropiate aeroporturi de Yerevan sunt Yerevan EVN (AM) , Igdir IGD (TR) (48 km), Shirak LWN (AM) (81 km), Kars KSY (TR) (120 km), Agri AJI (TR) (130 km).

Bilete avion (dus) Romania ➔ Erevan

Bucureşti Otopeni Yerevan
15 Mai 2024
OTP
OTP
escale
EVN
EVN
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Bacău Yerevan
04 Aprilie 2024
BCM
BCM
escale
EVN
EVN
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Suceava Salcea Yerevan
19 Martie 2024
SCV
SCV
escale
EVN
EVN
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Mai multe oferte de bilete

Bilete avion (dus) Erevan ➔

Yerevan Zayed International
29 Martie 2024
EVN
EVN
direct
AUH
AUH
Wizz Air Abu Dhabi
Wizz Air Abu D…
Yerevan Sofia
14 Mai 2024
EVN
EVN
direct
SOF
SOF
Wizz Air
Wizz Air
Yerevan Veneţia Marco Polo
15 Mai 2024
EVN
EVN
direct
VCE
VCE
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta
Mai multe oferte de bilete

Zboruri directe catre Yerevan

Meteo: Yerevan EVN

Soare
Musaler
Soare
11
Se simte ca
11°
Vant
3,6 km/h
Umiditate
19%
Vizibilitate
10,0 km
Sâmbătă
2 Martie
Soare
Soare
Vant: 7,9 km/h
Duminică
3 Martie
Parțial noros
Parțial noros
Vant: 8,3 km/h
Luni
4 Martie
Parțial noros
Parțial noros
Vant: 8,3 km/h
EVN
Hoteluri | Yerevan
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate