Erevan


Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Erevan ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Erevan incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

EVN este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/EVN. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Erevan in Armenia.

Erevan (în armeană: Երևան/Yerevan) este capitala Armeniei. Orașul avea în anul 2009 o populatie estimata la 1.111.300 locuitori. Este localizat în partea central-vestică a țării,într-o depresiune intramontană.

Este cel mai mare oraș din Armenia, precum și unul dintre cele mai vechi orașe din lume locuite continuu⁠(d). Situat de-a lungul râului Hrazdan⁠(d), Erevan este centrul administrativ, cultural și industrial al țării. Este capitală a Armeniei din 1918. Orașul servește de asemenea ca…
Erevan (în armeană: Երևան/Yerevan) este capitala Armeniei. Orașul avea în anul 2009 o populatie estimata la 1.111.300 locuitori. Este localizat în partea central-vestică a țării,într-o depresiune intramontană.

Este cel mai mare oraș din Armenia, precum și unul dintre cele mai vechi orașe din lume locuite continuu⁠(d). Situat de-a lungul râului Hrazdan⁠(d), Erevan este centrul administrativ, cultural și industrial al țării. Este capitală a Armeniei din 1918. Orașul servește de asemenea ca sediu al Eparhiei Pontificale Araratiene⁠(d), cea mai mare eparhie din cadrul Bisericii Apostolice Armene și una dintre cele mai vechi eparhii din lume.Istoria Erevanului datează din secolul 8 î.Hr., odată cu fondarea cetății Erebuni în 782 î.Hr. de către regele Argiști I⁠(d) în vestul extrem al Câmpiei Ararat⁠(d). Erebuni a fost „proiectat ca un mare centru administrativ și religios, o capitală complet regală.” Spre sfârșitul Regatului antic al Armeniei, noi orașe capitală au fost înființate, iar Erevan a pierdut din importanță. Sub conducere iraniană și rusească, a fost centru al Hanatului Erevanului din 1736 până în 1828 și respectiv, al Guberniei Erevan din 1850 până în 1917. După Primul Război Mondial, Erevanul a devenit capitală a Primei Republici Armenia, orașul fiind locul au migrat mulți supraviețuitori ai Genocidului Armean din Imperiul Otoman. Orașul s-a mărit rapid în timpul secolului 20, timp în care Armenia a fost parte a Uniunii Sovietice. În câteva decenii, Erevanul s-a transformat dintr-un orășel provincial din cadrul Imperiului Rus în principalul centru cultural, artistic și industrial al Armeniei, devenind de asemenea sediu al guvernului național.

Odată cu dezvoltarea economiei Armeniei, Erevanul a suferit o transformare majoră. S-a construit mult de-a lungul orașului de la începutul anilor 2000, iar puncte de vânzare precum restaurantele, magazinele și cafenelele stradale, care erau rare în epoca sovietică, s-au multiplicat. În 2011, populația Erevanului era de 1,060,138, adică peste 35% din populația totală a Republicii Armenia. Potrivit estimării oficiale pe 2016, actuala populație a orașului este de 1,073,700. Erevanul a fost numit în 2012 Capitală Mondială a Cărții⁠(d) de către UNESCO. Erevan este de asemenea membru al Eurocities⁠(d).Dintre reperele notabile ale Erevanului, Cetatea Erebuni este considerată locul de naștere al orașului, biserica Avan⁠(d) este cea mai veche biserică existentă din Erevan, iar Catedrala Sfântul Grigore Luminătorul⁠(d) este cea mai mare catedrală armeană din lume, Tsitsernakaberd⁠(d) este memorialul oficial al victimelor Genocidului Armean, la care se adaugă diferite case de operă, teatre, muzee, biblioteci și alte instituții culturale. Teatrul de Operă din Erevan este principala sală de spectacole din capitala armeană, Galeria Națională a Armeniei⁠(d) este cel mai mare muzeu de artă din Republica Armenia și împarte o clădire cu Muzeul de Istorie al Armeniei⁠(d), iar magazia Matenadaran⁠(d) conține cel mai mare grup de cărți și manuscrise vechi din lume.

Aeroporturi langa Yerevan

Cele mai apropiate aeroporturi de Yerevan sunt Yerevan EVN (AM) (0 km), Igdir IGD (TR) (70 km), Shirak LWN (AM) (114 km), Kars KSY (TR) (171 km), Agri AJI (TR) (188 km)

Cele mai ieftine zboruri catre Erevan

Krasnodar Erevan
COUNTRY_RU Rusia COUNTRY_AM Armenia
20-10-2022 direct
EVN
Larnaca Erevan
COUNTRY_CY Cipru COUNTRY_AM Armenia
20-11-2022 direct
EVN
Mineralnîe Vodî Erevan
COUNTRY_RU Rusia COUNTRY_AM Armenia
17-10-2022 direct
EVN
Vilnius Erevan
COUNTRY_LT Lituania COUNTRY_AM Armenia
24-08-2022 direct
EVN
Viena Erevan
COUNTRY_AT Austria COUNTRY_AM Armenia
31-10-2022 direct
EVN
Mahacikala Erevan
COUNTRY_RU Rusia COUNTRY_AM Armenia
22-10-2022 direct
EVN
Roma Erevan
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_AM Armenia
28-11-2022 direct
EVN

Zboruri directe catre Yerevan

Meteo: Yerevan EVN

Soare
Shirabad
Soare
24
Se simte ca
25°
Vant
6,8 km/h
Umiditate
27%
Vizibilitate
10,0 km
Joi
7 Iulie
Soare
24°
Soare
Vant: 21,2 km/h
Vineri
8 Iulie
Soare
26°
Soare
Vant: 17,6 km/h
Sâmbătă
9 Iulie
Ploi pe porţiuni în apropiere
27°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 18,4 km/h
Hoteluri in Erevan
Hoteluri in Erevan