Covid-19 - Informatii actualizate despre calatoriile in perioada pandemiei

Cum calatorim in siguranta

Totul este trecator si pandemia Covid nu este o exceptie. Dar va ramane in memoria noastra ca perioada cand a fost data peste cap toata industria turismului.

Dar bolile si epidemiile sunt parte a vietii, ele au fost mii de ani in urma si urmeaza sa mai apara din cand in cand. Trebuie sa ne invatam sa traim cu ele... si sa calatorim.

Aeronave in zbor Martie 2019

Pandemia Covid-19 este cea mai mare criza din toata istoria aviatiei civile. Pentru a vedea care este situatia per ansamblu am analizat traficul aerian din 2019 si 2020 si vedem aici care este impactul si cand isi revine industria.

Calatoriile corona-free

Un nou trend pe piata vacantelor de vara - calatoriile corona-free.

Mai multi operatori se gandesc sa organizeze vacanta intr-un "cerc de siguranta", iar o companie turistica olandeza deja vinde pachete de vacanta, decoamdata doar in trei hoteluri proprii din statiunea mediteraneana Antalya.

Zboruri charter de repatriere spre Romania si Moldova

Pentru a veni in ajutorul celor blocati departe de casa am selectat cele mai actuale informatii despre zborurile charter operate in perioada de suspendare a zborurilor regulate in Romania si Moldova.
Zborurile charter sunt organizate ad-hoc in dependenta de cererea de transport.

Cand se reiau zborurile din Romania

Pe 14 mai a fost ridicata Starea Exceptionala in Romania si instituita Stare de Alerta. Cursele aeriene sunt relansate pe masura scoaterii restrictiilor de calatorie.

Aici vezi care este situatia cu zborurile din/spre Romania si cand putem iarasi sa zburam liber in Europa si mai departe.

Toate tarile fara coronoavirus

Planificarea vacantei in acest sezon devine un pic mai complicata din cauza coronavirusului. Daca te intereseaza doar tarile unde nu s-a inregistrat nici un caz - noi ti-am pregatit aceasta lista.

Cand se pornesc zborurile din Chisinau

Incepand cu 17 martie 2020 toate zborurile din Chisinau au fost oprite. Este pentru prima data in istoria de dupa al 2-lea razboi mondial cand unicul aeroport din Moldova, cu un trafic anual de aproape 3 milioane de pasageri, a fost inchis iar intreaga tara a ramas blocata.

Afla aici cum se restabileste traficul aerian din/spre Republica Moldova si cand poti sa iar zbori liber.

Coronavirus: cum sunt afectate zborurile

Incepand cu martie 2020 mai multe tari din regiunea noastra au anuntat sistarea traficului aerian iar companiile aeriene sunt nevoite sa reduca semnificativ frecventa curselor si sa anuleze un numar mare de rute din/spre regiunile afectate de coronavirus.

Vezi aici care sunt zborurile anulate, restrictiile de calatorie ale tuturor tarilor din lume si ce faci daca este afectat si zborul tau.

Cum zburam dupa 15 mai

Pandemia Covid-19 a dat peste cap toata industria calatoriilor si a turismului. Dar calatorim nu doar pentru vacante, calatoria cu avionul a devenit o necesitate vitala.

Si nu este un secret ca majoritatea calatorilor cu avionul din regiunea noastra nu sunt turistii ci milioanele de lucratori migranti care asteapta cu nerabdare relansarea zborurilor pentru a pleca la munca sau a reveni acasa.