Covid-19 - Informatii actualizate despre calatoriile in perioada pandemiei

Coronavirus: cum sunt afectate zborurile

Situatia cu zborurile si restrictiile de calatorie se schimba dinamic in fiecare zi.

Echipa ZborDirect are grija ca pe aceasta pagina sa ai cele mai actualizate informatii despre restrictiile tuturor tarilor si raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre calatoria cu avionul in perioada pandemiei Covid-19.

Informatia despre restrictiile de calatorie este actualizata zilnic, 7 zile din 7.

Deviere trafic 2019-2020

Pandemia Covid-19 este cea mai mare criza din toata istoria aviatiei civile. Pentru a vedea care este situatia per ansamblu am analizat traficul aerian si vedem aici care este impactul si cand isi revine industria.

Toate tarile fara coronoavirus

Planificarea vacantei in acest sezon devine un pic mai complicata din cauza coronavirusului. Daca te intereseaza doar tarile unde nu s-a inregistrat nici un caz - noi ti-am pregatit aceasta lista.

Zboruri charter de repatriere spre Romania si Moldova

Pentru a veni in ajutorul celor blocati departe de casa am selectat cele mai actuale informatii despre zborurile charter operate in perioada de suspendare a zborurilor regulate in Romania si Moldova.
Zborurile charter sunt organizate ad-hoc in dependenta de cererea de transport.

Cum zburam dupa 15 mai

Pandemia Covid-19 a dat peste cap toata industria calatoriilor si a turismului. Dar calatorim nu doar pentru vacante, calatoria cu avionul a devenit o necesitate vitala.

Si nu este un secret ca majoritatea calatorilor cu avionul din regiunea noastra nu sunt turistii ci milioanele de lucratori migranti care asteapta cu nerabdare relansarea zborurilor pentru a pleca la munca sau a reveni acasa.

Zborul cu avionul nu mai este atat de simplu cum era pana in martie 2020. Si inca nu se stie cat va mai dura aceasta situatie.

Aici ti-am pregatit toate instrumentele, link-urile si informatiile indispensabile atunci cand iti planifici calatoria in contextul pandemiei Covid-19.

Cand incep zborurile Romania

Pe aceasta pagina gasesti toate zborurile directe din Romania si datele exacte cand incep sa fie operate. Programul relansarii curselor din/spre toate aeroporturile active din Romania se modifica in fiecare zi - zilnic il actualizam si noi ca sa ai cea mai exacta informatie despre zborul tau.

Calatoriile corona-free

Un nou trend pe piata vacantelor de vara - calatoriile corona-free.

Mai multi operatori se gandesc sa organizeze vacanta intr-un "cerc de siguranta", iar o companie turistica olandeza deja vinde pachete de vacanta, decoamdata doar in trei hoteluri proprii din statiunea mediteraneana Antalya.

Noumea, Noua Caledonie

In intreaga lume se desfasoara o adevarata lupta cu pandemia Covid, iar unele tari au reusit deja sa scape complet de infectie. Aici poti sa vezi toate tarile de pe glob care nu mai au nici un caz activ de Coronavirus.

Cand incep zborurile Moldova

Pe aceasta pagina gasesti toate zborurile directe din Republica Moldova si datele exacte cand incep sa fie operate. Programul relansarii curselor din/spre Chisinau se modifica in fiecare zi - zilnic il actualizam si noi ca sa ai cea mai exacta informatie despre zborul tau.

Cum calatorim in siguranta

Totul este trecator si pandemia Covid nu este o exceptie. Dar va ramane in memoria noastra ca perioada cand a fost data peste cap toata industria turismului.

Dar bolile si epidemiile sunt parte a vietii, ele au fost mii de ani in urma si urmeaza sa mai apara din cand in cand. Trebuie sa ne invatam sa traim cu ele... si sa calatorim.

Aeroportul Bucuresti Otopeni

Unde se poate zbura acum? Traficul aerian creste si deja se vede lumina de la capatul tunelului revenirii la normal dar multe zboruri inca nu au fost reluate sau sunt amanate regulat.

In primul rand se zboara spre destinatii spre care exista cerere indiferent de sezon si unde este un flux de pasageri constant care nu vin doar pentru turism.

Centru vaccinare Iasi

In aeroporturile din Bucuresti (Henri-Coanda Otopeni) si Iasi au inceput sa functioneze primele centre de vaccinare aeroportuare din regiune.

Acestea vor fi la dispozitia pesoanelor adulte cu cetatenie romana, precum si a cetatenilor straine cu rezidenta in Romania care doresc sa se imunizeze impotriva Covid-19.

ACI - A4E - IATA

Organizatiile de aviatie cele mai reprezentative din Europa au venit cu propunerea de a stabili un cadru comun pentru testarea pasagerilor inainte de plecare pentru a restabili libertatea de circulatie in Europa in pragul sarbatorilor de iarna.

Skytrax Airlines Covid Rating

Skytrax a prezentat unicul rating al companiilor aeriene privind siguranta Covid-19. Compania a evaluat si certificat masurile de siguranta si de protectie a sanatatii luate de companiile aeriene in timpul pandemiei Coronavirus, care se bazeaza pe investigatii profesionale si stiintifice ale standardelor reale oferite la aeroport si la bordul avioanelor.

Certificat digital Covid-19 EU

Certificatul digital al UE privind COVID va fi introdus in statele membre ale UE, care pot deja sa il emita si sa il utilizeze. El va deveni disponibil in toate statele membre ale UE incepand cu 1 iulie 2021. Certificatul va facilita libera circulatie a cetatenilor in UE, in conditii de siguranta, pe durata pandemiei de COVID-19.

Aboneaza-te sa fii la curent cu noutatile importante despre zboruri.