Bosnia si Hertegovina | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 4 aeroporturi active in Bosnia and Herzegovina. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Bosnia și Herțegovina

Nurnberg Banja Luka
COUNTRY_DE Germania COUNTRY_BA Bosnia si Hertegovina
02-10-2022 direct
BNX
Dortmund Sarajevo
COUNTRY_DE Germania COUNTRY_BA Bosnia si Hertegovina
12-10-2022 direct
SJJ
Belgrad Banja Luka
COUNTRY_RS Serbia COUNTRY_BA Bosnia si Hertegovina
01-10-2022 direct
BNX
Belgrad Sarajevo
COUNTRY_RS Serbia COUNTRY_BA Bosnia si Hertegovina
05-10-2022 direct
SJJ
Abu Dhabi Sarajevo
COUNTRY_AE Emiratele Arabe Unite COUNTRY_BA Bosnia si Hertegovina
27-10-2022 direct
SJJ

Restrictii de calatorie si Covid - Bosnia si Hertegovina

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Bosnia si Hertegovina


Bosnia și Herțegovina (Bosnia-Herțegovina, cunoscută pe plan local ca: Bosna i Hercegovina/Босна и Херцеговина, pronunție bosniacă: /bôsna i xěrtseɡoʋina/, abreviată ca BiH/БиХ) este o țară în Europa de sud-est cu o populație de circa trei milioane de locuitori. Țara este patria a trei etnii constituente: bosniacii, sârbii și croații. Alți locuitori aparținând altor grupuri etnice nu au statutul de „constituenți”. Un cetățean al Bosniei și Herțegovinei, indiferent de etnie, este de obicei numit…
Bosnia și Herțegovina (Bosnia-Herțegovina, cunoscută pe plan local ca: Bosna i Hercegovina/Босна и Херцеговина, pronunție bosniacă: /bôsna i xěrtseɡoʋina/, abreviată ca BiH/БиХ) este o țară în Europa de sud-est cu o populație de circa trei milioane de locuitori. Țara este patria a trei etnii constituente: bosniacii, sârbii și croații. Alți locuitori aparținând altor grupuri etnice nu au statutul de „constituenți”. Un cetățean al Bosniei și Herțegovinei, indiferent de etnie, este de obicei numit bosniac.

Țara se învecinează cu Croația la vest cu Serbia la est și Muntenegru la sud-sud-est. Are ieșire la mare sub forma unei mici fâșii de pământ de circa 20 km la Marea Adriatică, în jurul orașului Neum. Interiorul țării este predominant muntos cu diferite râuri, cele mai multe nenavigabile. Capitala este la Sarajevo, care este de asemenea și cel mai mare oraș.

Bosnia și Herțegovina a fost una din cele 6 republici ale Iugoslaviei. Și-a câștigat independența în cursul războaielor din anii 1990 și, în conformitate cu Acordul Dayton, este administrată de un reprezentant numit de Consiliul de Securitate al ONU. Este descentralizată și împărțită din punct de vedere administrativ în două entități, Federația Bosniei și Herțegovinei și Republika Srpska.

Bosnia este principala regiune geografică a statului modern, și formează coloana sa vertebrală istorică. Herțegovina este cel mai important dintre celelalte teritorii unite politic cu Bosnia, și a fost inclusă în numele oficial al țării începând cu mijlocul secolului al XIX-lea.

Denumirea „Bosnia” vine de la așezarea geografică a regiunii prin care trece râul Bosna. „Herțegovina” a fost în trecut un ducat austriac („Herzog” însemnând „duce” în limba germană). Teritoriile au fost unite administrativ după ce Bosnia a fost ocupată de Imperiul Otoman în 1463, iar Herțegovina 20 de ani mai târziu.

Preturile medii in Bosnia si Hertegovina

Paine alba (500 kg) 0.60 €
File de pui (1 kg) 5.54 €
Apa (1,5l) 0.56 €
Bere locala (0,5 l) 0.71 €
Sticla de vin 5.10 €

Masa (1 persoana) 4.08 €
McMeal (McDonalds) 4.08 €
Bere locala (0,5 l) 1.52 €
Cappuccino 1.07 €
Apa (0,33 l) 0.69 €

Bilet dus 0.92 €
Taxi start 1.02 €
Taxi (1 km) 0.51 €
Taxi (o ora de așteptare) 7.65 €
Benzina (1l) 1.25 €

Apartament (1 dormitor) 136.54 €
Apartament (3 dormitoare) 220.36 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 129.21 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.10 €
Internet (60 Mbps) 21.62 €

1 m2 (în afara centrului) 955.47 €

Salariul mediu net lunar 552.33 €
Rata dobanzii ipotecare 3.55

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Bosnia si Hertegovina
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com