China | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 183 aeroporturi active in China. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre China

Canton, China Shanghai
COUNTRY_CN China COUNTRY_CN China
04-10-2022 direct
SHA
Shenzhen Haikou
COUNTRY_CN China COUNTRY_CN China
24-10-2022 direct
HAK
Wuhan Wenzhou
COUNTRY_CN China COUNTRY_CN China
03-10-2022 direct
WNZ
Beijing Shenyang
COUNTRY_CN China COUNTRY_CN China
19-10-2022 direct
SHE
Canton, China Changsha
COUNTRY_CN China COUNTRY_CN China
15-10-2022 direct
CSX

Restrictii de calatorie si Covid - China

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - China


China (scris cu caractere chineze tradiționale: 中國; scris cu caractere chineze simplificate: 中国; Pinyin Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó ascultă ), denumită oficial Republica Populară Chineză, este un stat independent situat în Asia de Est. Este țara cea mai populată din lume, cu o populație de peste 1.350.000.000 de locuitori. China are un sistem unipartid, condus de către Partidul Comunist Chinez, având sediul guvernamental în orașul-capitală Beijing. Acesta exercită jurisdicție peste 22 de provinc…
China (scris cu caractere chineze tradiționale: 中國; scris cu caractere chineze simplificate: 中国; Pinyin Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó ascultă ), denumită oficial Republica Populară Chineză, este un stat independent situat în Asia de Est. Este țara cea mai populată din lume, cu o populație de peste 1.350.000.000 de locuitori. China are un sistem unipartid, condus de către Partidul Comunist Chinez, având sediul guvernamental în orașul-capitală Beijing. Acesta exercită jurisdicție peste 22 de provincii, cinci regiuni autonome, patru municipii de subordonare centrală (Beijing, Tianjin, Shanghai și Chongqing) și două regiuni administrative speciale, având în mare parte un sistem de autoguvernare (Hong Kong și Macao). RPC revendică, de asemenea, Taiwanul, drept a XXIII-a provincie, care este, în prezent, controlată de către o entitate politică separată, Republica Chineză (RC); o revendicare controversată din pricina statutului politic complex din Taiwan.Acoperind aproximativ 9,6 milioane de km2, China este ca mărime a suprafeței de uscat a doua țară din lume și a III-a / a IV-a țară după suprafața totală, în funcție de metoda de măsurare. Peisajul Chinei este vast și divers, variind de la stepe și deșerturi, precum Gobi și Taklamakan, din nordul arid, la pădurile subtropicale din sudul umed. Lanțuri muntoase precum Himalaya, Karakoram, Pamir și Tian Shan separă China de Sudul și Centrul Asiei. Fluviile Yangtze și Galben, ca lungime al III-lea și al VII-lea din lume, curg dinspre platoul tibetan înspre dens populata coastă de est. Coasta Chinei, de-a lungul Oceanului Pacific, este de 14.500 km lungime și este mărginită de mările Bohai, Galbenă, Chinei de Est și Chinei de Sud.

Istoria Chinei începe din erele civilizației antice – una dintre cele mai vechi din lume – care a înflorit în bazinul fertil al Fluviului Galben, în Câmpia Chinei de Nord. De milenii, sistemul politic al Chinei s-a bazat pe monarhii ereditare, cunoscute sub numele de dinastii, începând cu semimitologica Xia, din bazinul Fluviului Galben (cca 2000 î.Hr.). De la anul 221 î.Hr., când dinastia Qin a cucerit o serie de mai multe state, pentru a forma un imperiu chinez, țara s-a extins, fărâmițat și reunificat de mai multe ori. Republica Chineză (1912-1949) (RC) a răsturnat ultima dinastie în 1911 și a condus China Continentală până în 1949. După înfrângerea Imperiului Japoniei în Al Doilea Război Mondial, Partidul Comunist i-a învins pe naționaliștii din partidul Kuomintang, din China Continentală, și a proclamat Republica Populară Chineză, la Beijing la 1 octombrie 1949, în timp ce Kuomintangul a mutat guvernul RC la actuala capitală, Taipei.

De la introducerea unor reforme economice în 1978, China a devenit una dintre economiile mari ale lumii, cu cea mai rapidă creștere economică. În 2013 a fost ca mărime a doua economie din lume, atât cu PIB-ul total nominal, cât și cu paritatea puterii de cumpărare (PPC) și este, de asemenea, cel mai mare exportator și importator din lume de bunuri. China este una din țările ce deține arme nucleare și are cea mai mare armată permanentă, cu al doilea buget din lume luat-după mărime -destinat apărării. RPC este membră a Organizației Națiunilor Unite din anul 1971, când a înlocuit RC în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. China este, de asemenea, membră a numeroase organizații multilaterale formale și informale, inclusiv OMC, APEC, BRICS, Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, BCIM și G-20. China este prima putere regională din Asia și este considerată o superputere la nivel mondial.

Preturile medii in China

Paine alba (500 kg) 1.65 €
File de pui (1 kg) 3.92 €
Apa (1,5l) 0.60 €
Bere locala (0,5 l) 0.80 €
Sticla de vin 11.34 €

Masa (1 persoana) 4.25 €
McMeal (McDonalds) 4.96 €
Bere locala (0,5 l) 1.13 €
Cappuccino 3.69 €
Apa (0,33 l) 0.31 €

Bilet dus 0.43 €
Taxi start 1.84 €
Taxi (1 km) 0.34 €
Taxi (o ora de așteptare) 6.23 €
Benzina (1l) 1.17 €

Apartament (1 dormitor) 417.73 €
Apartament (3 dormitoare) 855.88 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 51.94 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.03 €
Internet (60 Mbps) 13.28 €

1 m2 (în afara centrului) 5,883.94 €

Salariul mediu net lunar 1,057.48 €
Rata dobanzii ipotecare 5.23

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in China
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com