Cehia | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 5 aeroporturi active in Czech Republic. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Cehia

Veneția Praga
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_CZ Cehia
19-10-2022 direct
PRG
Cracovia Praga
COUNTRY_PL Polonia COUNTRY_CZ Cehia
04-10-2022 direct
PRG
Bruxelles Praga
COUNTRY_BE Belgia COUNTRY_CZ Cehia
15-10-2022 direct
PRG
Milano Praga
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_CZ Cehia
11-10-2022 direct
PRG
Budapesta Praga
COUNTRY_HU Ungaria COUNTRY_CZ Cehia
12-10-2022 direct
PRG

Restrictii de calatorie si Covid - Cehia

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Cehia


Cehia (în cehă Česko, pronunție cehă: /ˈt͡ʃɛsko/), oficial Republica Cehă (în cehă Česká republika, pronunțat [ˈtʃɛskaː ˈrɛpuˌblɪka] ( ascultă)) este o țară fără ieșire la mare, aflată în Europa Centrală. Ea se învecinează cu Polonia la nord, cu Germania la vest, cu Austria la sud și cu Slovacia la est. Capitala sa și cel mai mare oraș, având 1,3 milioane de locuitori, este Praga.

Este o democrație reprezentativă parlamentară și pluralistă, membră a Uniunii Europene, a NATO, a OECD, a OS…
Cehia (în cehă Česko, pronunție cehă: /ˈt͡ʃɛsko/), oficial Republica Cehă (în cehă Česká republika, pronunțat [ˈtʃɛskaː ˈrɛpuˌblɪka] ( ascultă)) este o țară fără ieșire la mare, aflată în Europa Centrală. Ea se învecinează cu Polonia la nord, cu Germania la vest, cu Austria la sud și cu Slovacia la est. Capitala sa și cel mai mare oraș, având 1,3 milioane de locuitori, este Praga.

Este o democrație reprezentativă parlamentară și pluralistă, membră a Uniunii Europene, a NATO, a OECD, a OSCE, a Consiliului Europei și a Grupului de la Visegrád.

Statul ceh, denumit în trecut Boemia, s-a format la sfârșitul secolului al IX-lea ca un mic ducat în jurul Pragăi, la acea vreme aflată sub dominația puternicului Imperiu al Moraviei Mari (care a ajuns la întinderea teritorială maximă în timpul domniei lui Svatopluk I din Casa Mojmír). După căderea imperiului, în 907, centrul de putere s-a transferat dinspre Moravia către Boemia, sub dinastia Přemyslidă. În timpul domniei ducilor și regilor Přemyslizi, și a urmașilor lor, Luxemburgii, țara a ajuns la întinderea maximă (secolul al XIII-lea–al XIV-lea). Viața în țară a fost grav afectată de Războaiele Husite, în timpul cărora a fost pusă sub embargou economic, și de cruciadele din toată Europa. După bătălia de la Mohács din 1526, Coroana Boemiei a fost treptat integrată în monarhia Habsburgică, drept una dintre cele trei părți principale ale sale, alături de Arhiducatul Austriei și de Regatul Ungariei. Răscoala din Boemia (1618–1620) a dus la o centralizare accentuată a monarhiei și la recatolicizarea și germanizarea forțată. În timpul reformelor radicale din secolul al XVIII-lea, Coroana Boemă a fost de facto abolită (1749). În secolul al XIX-lea, țara cehă a devenit motorul industrial al monarhiei și apoi centrul Republicii Cehoslovacia formată în 1918, în urma prăbușirii Imperiului Austro-Ungar după Primul Război Mondial.

După Acordul de la München, anexarea Transolzei de către Polonia și ocuparea Cehoslovaciei de către Germania, urmată de deziluzia față de reacția Occidentului și de recunoștință pentru eliberarea a mare parte a Cehoslovaciei de către Armata Roșie, Partidul Comunist din Cehoslovacia a obținut majoritatea la alegerile din 1946. Prin lovitura de stat din 1948, Cehoslovacia a devenit stat comunist. În 1968, nemulțumirea crescândă față de regimul comunist a culminat cu o tentativă de reformare a regimului. Evenimentele, denumite Primăvara de la Praga, au luat sfârșit cu invadarea țării de către trupele țărilor din Pactul de la Varșovia (exceptând România); trupele străine au rămas în țară până la Revoluția de Catifea din 1989, când regimul comunist s-a prăbușit. La 1 ianuarie 1993, Cehoslovacia s-a separat pe cale pașnică în cele două state constituente, Republica Cehă și Slovacia.

Republica Cehă este primul fost membru al CAER care a obținut statut de țară dezvoltată de la Banca Mondială. Ea are cel mai ridicat indice al dezvoltării umane din Europa Centrală și de Est, fiind o țară cu „dezvoltare umană foarte ridicată”. Ea este pe locul al treilea în lista celor mai pașnice țări din Europa și cea mai democratică și sănătoasă (în termenii mortalității infantile) din regiune.

Preturile medii in Cehia

Paine alba (500 kg) 1.08 €
File de pui (1 kg) 6.24 €
Apa (1,5l) 0.51 €
Bere locala (0,5 l) 0.73 €
Sticla de vin 4.85 €

Masa (1 persoana) 6.87 €
McMeal (McDonalds) 6.47 €
Bere locala (0,5 l) 1.70 €
Cappuccino 2.27 €
Apa (0,33 l) 1.09 €

Bilet dus 1.21 €
Taxi start 1.62 €
Taxi (1 km) 1.13 €
Taxi (o ora de așteptare) 12.12 €
Benzina (1l) 1.86 €

Apartament (1 dormitor) 502.88 €
Apartament (3 dormitoare) 831.10 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 209.58 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.14 €
Internet (60 Mbps) 19.52 €

1 m2 (în afara centrului) 3,552.92 €

Salariul mediu net lunar 1,362.36 €
Rata dobanzii ipotecare 3.90

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Cehia
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com