Israel | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 3 aeroporturi active in Israel. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Israel

Bucureşti Otopeni Ben Gurion Intl
07 Noiembrie 2023
OTP
OTP
direct
TLV
TLV
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta
Bucureşti Otopeni Ben Gurion Intl
23 Noiembrie 2023
OTP
OTP
escale
TLV
TLV
Ryanair
Ryanair + ...

Bilete de avion (dus) Israel ➔

Ben Gurion Intl Paphos
04 Noiembrie 2023
TLV
TLV
direct
PFO
PFO
Ryanair
Ryanair
Ben Gurion Intl Varna
23 Ianuarie 2024
TLV
TLV
direct
VAR
VAR
Wizz Air
Wizz Air
Ben Gurion Intl Bucureşti Otopeni
22 Ianuarie 2024
TLV
TLV
direct
OTP
OTP
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta
Mai multe oferte de bilete

Statul Israel (în ebraică מדינת ישראל, Medinat Israel, מדינת ישראל ; în arabă دولة إسرائيل, Dawlat Israil) este o republică parlamentară localizată în Orientul Mijlociu de-a lungul malului de est al Mării Mediterane. Se învecinează cu Libanul în nord, Siria în nord-est, Iordania și Cisiordania în est, Egipt și Fâșia Gaza la sud-vest și conține caracteristici din punct de vedere geografic diverse în suprafața sa relativ mică. Conform cu legislația israeliană, capitala țării este din anul 1949 or…
Statul Israel (în ebraică מדינת ישראל, Medinat Israel, מדינת ישראל ; în arabă دولة إسرائيل, Dawlat Israil) este o republică parlamentară localizată în Orientul Mijlociu de-a lungul malului de est al Mării Mediterane. Se învecinează cu Libanul în nord, Siria în nord-est, Iordania și Cisiordania în est, Egipt și Fâșia Gaza la sud-vest și conține caracteristici din punct de vedere geografic diverse în suprafața sa relativ mică. Conform cu legislația israeliană, capitala țării este din anul 1949 orașul Ierusalim,

dar aproape toate celelalte țări nu o recunosc ca atare, întreținând misiuni diplomatice la Tel Aviv. Israelul este definit în „Declarația de Independență” și în legile lui de bază ca un stat evreiesc și democratic și este singurul stat din lume unde evreii sunt majoritari. Este împărțit în 6 districte.

În urma adoptării planului de împărțire a Palestinei din 1947 al Organizației Națiunilor Unite, pe data de 14 mai, 1948, odată cu expirarea Mandatului britanic pentru Palestina, David Ben-Gurion, președintele Organizației Sioniste și al Agenției Evreiești pentru Palestina, a proclamat independența Statului Israel în cadrul liniilor de împărțire teritorială cuprinse în decizia ONU. Liga Arabă și organizațiile palestiniene au respins atât decizia ONU de împărțire, cât și proclamarea unilaterală a independenței Israelului. Șase state arabe au declanșat cu Războiul arabo-israelian din 1948 interminabilul Conflict arabo-israelian, care avea ca scop distrugerea Israelului și „aruncarea evreilor în mare”. Ca urmare a rezultatelor războiului arabo-israelian din 1948-1949, teritoriul care ar fi trebuit, după hotărârea ONU (neacceptată de partea arabă), să revină unui stat arab palestinian, a fost, în cele din urmă, împărțit între Israel și două state arabe beligerante, Transiordania și Egiptul. În urma acordurilor de armistițiu încheiate în urma Războiului de Șase Zile din iunie 1967, porțiuni din teritoriile ocupate în acest conflict de către Israel - Ierusalimul de Est inclusiv Orașul vechi, Cisiordania, Peninsula Sinai, Fâșia Gaza și Înălțimile Golan, - au intrat in controlul Israelului. Peninsula Sinai a fost retrocedată Egiptului în urma unui tratat de pace, dar celelalte granițe încă nu au fost definite. Multe state consideră linia de încetare a focului din 1949 (armistițiul din 1949), așa numita „Linie verde”, ca o graniță temporară a Israelului, iar teritoriile ocupate de Israel în cursul războiului din iunie 1967, ca „teritoriile ocupate”Populația din Israel - conform Biroului Central de Statistică israelian - care include toți cetățenii sau resortisanții, dar nu și muncitorii străini, în interiorul Israelului în sine și în așezările israeliene din „teritoriile ocupate”, a fost estimată în septembrie 2019 la 9.092.000 de oameni,

dintre care 6.744.200 sunt evrei. Cetățenii arabi, al doilea grup etnic ca mărime, include atât musulmani cât și creștini. Alte minorități sunt druzi, cerchezi, samariteni și armeni. La sfârșitul anului 2005, 93% din populația arabă din Ierusalimul de Est au căpătat statut de rezidență permanentă și 5% au avut cetățenie israeliană. În înălțimile Golan, druzii au dreptul să aleagă între cetățenia israeliană și cea siriană.

Israelul este o țară dezvoltată și o democrație reprezentativă, cu un sistem parlamentar și vot universal. Prim-ministrul Israelului servește ca șef al guvernului, iar Knessetul, cu cei 120 de membri, servește ca organism legislativ unicameral.

Israelul este una dintre țările cu cea mai mare speranță de viață din lume.Economia: deși lipsită, până nu demult, de resurse naturale (în anii 2011-2012 s-au descoperit rezerve de gaze naturale în aria maritimă mediteraneană aparținând Israelului) în 2010 produsul intern brut nominal (PIB) israelian s-a situat pe locul 42 din lume și are un rating foarte mare în clasamentul Indicelui Dezvoltării Umane. În 2010, Israelul a aderat la OCDE.

Preturile medii in Israel

Paine alba (500 kg) 2.20 €
File de pui (1 kg) 9.41 €
Apa (1,5l) 1.25 €
Bere locala (0,5 l) 2.32 €
Sticla de vin 10.40 €

Masa (1 persoana) 16.91 €
McMeal (McDonalds) 14.31 €
Bere locala (0,5 l) 7.80 €
Cappuccino 3.46 €
Apa (0,33 l) 1.90 €

Bilet dus 1.56 €
Taxi start 3.90 €
Taxi (1 km) 1.04 €
Taxi (o ora de așteptare) 26.04 €
Benzina (1l) 1.82 €

Apartament (1 dormitor) 844.71 €
Apartament (3 dormitoare) 1,347.77 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 210.71 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.09 €
Internet (60 Mbps) 25.87 €

1 m2 (în afara centrului) 6,036.51 €

Salariul mediu net lunar 2,386.14 €
Rata dobanzii ipotecare 3.67

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Israel
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com

Tari langa - Israel

Hoteluri in Israel
Hoteluri | Israel
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023