Monaco | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 1 aeroporturi active in Monaco. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete de avion (dus) Monaco ➔

Monte Carlo Nisa
12 August 2023
MCM
MCM
direct
NCE
NCE
Monacair
Monacair

Aeroporturi in Monaco

Orase in Monaco (IATA)


Monaco (Pronunție în franceză: /mɔnako/), oficial Principatul Monaco (în franceză Principauté de Monaco), este un oraș-stat și microstat suveran, situat pe Riviera Franceză din Europa de Vest. Se învecinează cu Franța pe trei laturi, în timp ce cealaltă parte are ieșire la Marea Mediterană. Monaco are o suprafață de 2,02 km² și o populație de aproximativ 37800 de locuitori; este a doua cea mai mică și cea mai dens populată țară din lume. Monaco are o frontieră terestră de 4,4 km, o coastă de 4,…
Monaco (Pronunție în franceză: /mɔnako/), oficial Principatul Monaco (în franceză Principauté de Monaco), este un oraș-stat și microstat suveran, situat pe Riviera Franceză din Europa de Vest. Se învecinează cu Franța pe trei laturi, în timp ce cealaltă parte are ieșire la Marea Mediterană. Monaco are o suprafață de 2,02 km² și o populație de aproximativ 37800 de locuitori; este a doua cea mai mică și cea mai dens populată țară din lume. Monaco are o frontieră terestră de 4,4 km, o coastă de 4,1 km, și o lățime care variază între 1.700–349 m. Cel mai înalt punct din țară este pe o cărare îngustă numită Chemin des Révoires⁠(d) pe pantele Mont Agel⁠(d), în districtul Les Révoires⁠(d), la 161 m deasupra nivelului mării. Cel mai populat cartier din Monaco este Monte Carlo și cel mai populat district este Larvotto/Bas Moulins⁠(d). Prin îmbunătățiri funciare⁠(d), masa de uscat monegască s-a extins cu douăzeci la sută. Deși mic, Monaco este foarte vechi și destul de bine cunoscut, mai ales datorită statutului său ca teren de joacă pentru cei bogați și celebri. În 2014, s-a constatat că aproximativ 30% din populație era alcătuită din milionari, la fel ca orașele Zürich sau Geneva.Monaco este un principat reglementat sub o formă de monarhie constituțională, cu Prințul Albert al II-lea ca șef de stat. Deși Prințul Albert al II-lea este un monarh constituțional, el deține o imensă putere politică. Casa de Grimaldi conduce statul Monaco, cu scurte întreruperi, încă din 1297. Limba oficială este franceza, dar sunt vorbite și înțelese și monegasca⁠(d), italiana și engleza. Suveranitatea statului a fost recunoscută oficial prin tratatul franco-monegasc din 1861⁠(d), Monaco devenind membru cu drepturi depline al Națiunilor Unite în 1993. În ciuda independenței și politicii externe separate, apărarea țării este responsabilitatea Franței. Cu toate acestea, Monaco menține două mici unități militare⁠(d).

Dezvoltarea economică a fost stimulată în secolul al XIX-lea prin deschiderea primului cazinou, Monte Carlo⁠(d), și a unei legături feroviare cu Parisul. De atunci, clima blândă, peisajele splendide și localurile de jocuri de noroc au contribuit la statutul principatului de destinație turistică⁠(d) și centru de recreere de prim rang pentru cei bogați și celebri. În ultimii ani, Monaco a devenit un important centru bancar⁠(d) și a reușit să-și diversifice economia în servicii și industrii mici, cu valoare adăugată mare⁠(d) și non-poluante. Statul nu impune niciun impozit pe venit⁠(d), impozitele pe profit sunt reduse, și este un cunoscut paradis fiscal. De asemenea, este gazda anuală a Marelui Premiu al Principatului Monaco, una dintre primele mari premii de Formula Unu.

Monaco nu face în mod oficial parte din Uniunea Europeană (UE), dar participă la anumite politici ale UE, inclusiv la controalele vamale și de frontieră. Prin relația sa cu Franța, Monaco utilizează euro ca monedă unică (înainte de aceasta se folosea francul monegasc). Monaco a aderat la Consiliul Europei în 2004. Este membră a Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).

Preturile medii in Monaco

Paine alba (500 kg) 2.92 €
File de pui (1 kg) 12.50 €
Apa (1,5l) 2.71 €
Bere locala (0,5 l) 2.00 €
Sticla de vin 14.00 €

Masa (1 persoana) 30.00 €
McMeal (McDonalds) 10.00 €
Bere locala (0,5 l) 7.00 €
Cappuccino 4.13 €
Apa (0,33 l) 6.43 €

Bilet dus 2.00 €
Taxi start 3.00 €
Taxi (1 km) 1.70 €
Taxi (o ora de așteptare) 100.00 €
Benzina (1l) 1.90 €

Apartament (1 dormitor) 3,367.32 €
Apartament (3 dormitoare) 10,533.33 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 246.89 €
Internet (60 Mbps) 97.25 €

1 m2 (în afara centrului) 56,625.00 €

Salariul mediu net lunar 5,158.89 €
Rata dobanzii ipotecare 2.27

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Monaco
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com

Hoteluri in Monaco
Hoteluri in Monaco

Tari langa - Monaco

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023