Myanmar (Birmania) | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 27 aeroporturi active in Myanmar. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Myanmar (Birmania)

Bucureşti Otopeni Yangon
Ryanair
OTP RGN
24 Decembrie 2024
escale
RGN

Bilete avion (dus) Myanmar (Birmania) ➔

Yangon Bangkok Don Meung
Thai AirAsia
RGN DMK
21 Septembrie 2024
direct
BKK
Yangon Kuala Lumpur International
AirAsia
RGN KUL
01 Octombrie 2024
direct
KUL
Yangon Mandalay
Myanmar Airways International
RGN MDL
13 Septembrie 2024
direct
MDL

Myanmar, numită oficial Republica Uniunea Myanmar, cunoscută în limba română și ca Birmania (numele oficial până în 1989), este o țară din Asia de Sud-Est. Este țara cu cea mai mare suprafață din Asia de Sud-Est Continentală și avea o populație de 54 de milioane în 2017. Se învecinează cu Bangladesh și India la nord-vest, China la nord-est, Laos și Tailanda la est și Marea Andaman și Golful Bengal la sud. Capitală este Naypyidaw, iar cel mai mare oraș este Yangon.

Civilizațiile timpurii …
Myanmar, numită oficial Republica Uniunea Myanmar, cunoscută în limba română și ca Birmania (numele oficial până în 1989), este o țară din Asia de Sud-Est. Este țara cu cea mai mare suprafață din Asia de Sud-Est Continentală și avea o populație de 54 de milioane în 2017. Se învecinează cu Bangladesh și India la nord-vest, China la nord-est, Laos și Tailanda la est și Marea Andaman și Golful Bengal la sud. Capitală este Naypyidaw, iar cel mai mare oraș este Yangon.

Civilizațiile timpurii din zonă au fost orașele-stat Pyu vorbitoare de limbi tibeto-birmane din Myanmarul de Sus și regatele Mon din Myanmarul de Jos. În secolul al IX-lea poporul bamar a pătruns în valea superioară a Irrawaddy și, după înființarea în anii 1050 a Regatului Pagan, limba, cultura birmană și budismul Theravada au devenit treptat dominante în țară. Regatul Pagan a căzut din cauza invaziilor mongole și au apărut mai multe state luptând pentru hegemonie. În secolul al XVI-lea, reunificată de dinastia Taungoo, țara a devenit pentru o scurtă perioadă cel mai mare imperiu din istoria Asiei de Sud-Est. Dinastia Konbaung de la începutul secolului al XIX-lea conducea Myanmarul modern și a controlat pentru scurt timp și Manipur și Assam. Compania Britanică a Indiilor de Est a preluat controlul asupra Myanmarului după trei războaie anglo-birmane din secolul al XIX-lea, țara devenind o colonie britanică. După o scurtă ocupație japoneză în cursul celui de-al Doilea Război Mondial, Myanmarul a fost recucerit de aliați. La 4 ianuarie 1948 Myanmarul și-a declarat independența.

Istoria post-independență a Myanmarului a continuat să fie frânată de tulburări și conflicte. Lovitura de stat din 1962 a dus la o dictatură militară în cadrul Partidului Programului Socialist din Birmania. La 8 august 1988 Revolta din 8888 a dus la o tranziție nominală la un sistem multipartid doi ani mai târziu, dar consiliul militar al țării a refuzat să cedeze puterea și continuă să conducă țara până în prezent. Țara rămâne distrusă de luptele interetnice dintre nenumăratele sale grupuri etnice și este scufundată într-unul dintre cele mai lungi războaie civile din lume. Națiunile Unite și alte câteva organizații au raportat încălcări consistente și sistemice ale drepturilor omului în țară. În 2011 junta militară a fost dizolvată oficial în urma alegerilor generale din 2010 și a fost instalat un guvern nominalmente civil. Aung San Suu Kyi și prizonierii politici au fost eliberați și au avut loc alegerile generale din Myanmar din 2015, ceea ce a condus la îmbunătățirea relațiilor externe și la relaxarea sancțiunilor economice, deși tratamentul minorităților etnice, în special în legătură cu conflictul Rohingya, a continuat să fie o sursă de tensiune internațională. După alegerile generale din Myanmar din 2020 în care partidul lui Aung San Suu Kyi a câștigat o majoritate clară în ambele camere, armata birmană (Tatmadaw) a preluat din nou puterea printr-o lovitură de stat. Lovitura de stat, care a fost condamnată pe scară largă de comunitatea internațională, a condus la proteste continue în Myanmar și a fost marcată de represiuni politice violente din partea armatei, precum și de izbucnirea unui război civil. De asemenea, armata a arestat-o pe Aung San Suu Kyi pentru a o scoate din viața publică și a acuzat-o de infracțiuni, de la corupție la încălcarea protocoalelor COVID-19; potrivit observatorilor independenți toate acuzațiile împotriva ei sunt „motivate politic”.

Myanmar este membru al Summit-ului Asiei de Est, al Mișcării Nealiniate, al ASEAN și al BIMSTEC, dar nu este membru al Commonwealth-ului Națiunilor, în ciuda faptului că a făcut odată parte din Imperiul Britanic. Myanmar este un partener de dialog al Organizației de Cooperare de la Shanghai. Țara este foarte bogată în resurse naturale, precum jad, pietre prețioase, petrol, gaze naturale, tec și alte minerale, precum și dotată cu energie regenerabilă, având cel mai mare potențial de energie solară în comparație cu alte țări din bazinul Mekongului. Cu toate acestea, Myanmar a suferit de multă vreme de instabilitate, violență fracțională, corupție, infrastructură slabă, precum și o istorie lungă de exploatare colonială, cu puțină atenție pentru dezvoltarea umană. În 2013 PIB-ul său (nominal) a fost de 56,7 miliarde de dolar și PIB-ul său (PPA) de 221,5 miliarde de dolari. Diferența de venituri din Myanmar este printre cele mai mari din lume, deoarece o mare parte a economiei este controlată de apropiații juntei militare. Myanmar este una dintre cele mai puțin dezvoltate țări; în 2020, conform Indicelui de dezvoltare umană, se situa pe locul 147 din 189 de țări în ceea ce privește dezvoltarea umană, cea mai scăzută din Asia de Sud-Est. Din 2021, peste 600.000 de persoane erau strămutate în Myanmar din cauza creșterii violenței după lovitura de stat, peste 3 milioane de persoane având nevoie de asistență umanitară.

Preturile medii in Myanmar (Birmania)

Paine alba (500 kg) 0.97 €
File de pui (1 kg) 4.31 €
Apa (1,5l) 0.42 €
Bere locala (0,5 l) 0.94 €
Sticla de vin 7.29 €

Masa (1 persoana) 1.78 €
McMeal (McDonalds) 5.08 €
Bere locala (0,5 l) 1.83 €
Cappuccino 1.81 €
Apa (0,33 l) 0.39 €

Bilet dus 0.14 €
Taxi start 1.25 €
Taxi (1 km) 0.81 €
Taxi (o ora de așteptare) 3.66 €
Benzina (1l) 0.72 €

Apartament (1 dormitor) 237.21 €
Apartament (3 dormitoare) 864.34 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 31.17 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 11.17 €
Internet (60 Mbps) 52.63 €

1 m2 (în afara centrului) 207.11 €

Salariul mediu net lunar 265.64 €
Rata dobanzii ipotecare 11.25

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Myanmar (Birmania)
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Myanmar (Birmania)
Hoteluri | Myanmar (Birmania)

Tari langa - Myanmar (Birmania)

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate