Rusia | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 161 aeroporturi active in Russian Federation. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Rusia ➔

Moscova Vnukovo İstanbul Sabiha Gökçen
06 Martie 2024
VKO
VKO
direct
SAW
SAW
Pegasus Airlines
Pegasus Airlin…
Moscova Vnukovo Dubai
13 Martie 2024
VKO
VKO
direct
DXB
DXB
flydubai
flydubai
Moscova Vnukovo Tashkent
15 Martie 2024
VKO
VKO
direct
TAS
TAS
Uzbekistan Airways
Uzbekistan Air…
Mai multe oferte de bilete

Rusia (în rusă Росси́я, transliterat: Rossia; ), oficial Federația Rusă (în rusă Росси́йская Федера́ция, transliterat: Rossiiskaia Federația, pronunțat /rɐˈsʲijskəjə fʲɪdʲɪˈratsɨjə/), este o țară în Eurasia. Cu 17.125.200 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, acoperind peste o optime din suprafața locuită a Pământului, și a noua ca populație, cu peste 144 de milioane de oameni în decembrie 2017, excluzând Crimeea. Aproximativ 77% din populație trăiește în partea vestică, europeană, a țări…
Rusia (în rusă Росси́я, transliterat: Rossia; ), oficial Federația Rusă (în rusă Росси́йская Федера́ция, transliterat: Rossiiskaia Federația, pronunțat /rɐˈsʲijskəjə fʲɪdʲɪˈratsɨjə/), este o țară în Eurasia. Cu 17.125.200 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, acoperind peste o optime din suprafața locuită a Pământului, și a noua ca populație, cu peste 144 de milioane de oameni în decembrie 2017, excluzând Crimeea. Aproximativ 77% din populație trăiește în partea vestică, europeană, a țării. Capitala Rusiei, Moscova, este unul dintre cele mai mari orașe din lume⁠(d); alte mari orașe⁠(d) sunt Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg și Nijni Novgorod.

Extinsă pe aproape toată Asia de Nord și pe o mare parte din Europa de Est, Rusia se întinde pe unsprezece fuse orare⁠(d) și cuprinde o gamă largă de tipuri de mediu⁠(d) și forme de relief. De la nord-vest spre sud-est, Rusia are frontiere terestre⁠(d) cu Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia (ambele cu Regiunea Kaliningrad), Belarus, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, China, Mongolia și Coreea de Nord. Are frontiere maritime⁠(d) cu Japonia în Marea Ohotsk și cu SUA (statul Alaska) în Strâmtoarea Bering.

Slavii răsăriteni au apărut ca grup identificabil în Europa între secolele al III-lea și al VIII-lea e.n. Întemeiat și guvernat de o elită războinică varegă și de urmașii ei, statul Evul Mediu Rutenia a apărut în secolul al IX-lea. În 988, el a adoptat crestinismul ortodox de la Imperiul Bizantin, începând o sinteză a culturilor bizantină și slavă care a definit cultura rusă⁠(d) în următorul mileniu. Rutenia s-a dezintegrat în cele din urmă în mai multe state mici; majoritatea teritoriilor sale au fost apoi invadate de mongoli și au devenit tributare Hoardei de Aur nomade în secolul al XIII-lea. Marele Cnezat al Moscovei a reunificat treptat principatele rusești din jur și a obținut independența față de Hoarda de Aur. Până în secolul al XVIII-lea, această țară își întinsese mult granițele prin cuceriri, anexări și explorări⁠(d), transformându-se în Imperiul Rus, al treilea imperiu ca întindere din istorie, din Polonia în vest până în Alaska în est.După Revoluția Rusă, Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă a devenit principala și cea mai mare republică constituantă a Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, primul stat socialist prin constituție din lume. Deși inițial aliată cu Germania Nazistă, Uniunea Sovietică a jucat un rol decisiv în victoria Aliaților în al Doilea Război Mondial, din care a ieșit ca superputere mondială rivală cu Statele Unite în Războiul Rece. Epoca sovietică a adus unele dintre cele mai importante realizări tehnologice⁠(d) ale secolului al XX-lea, între care primul satelit artificial și lansarea primilor oameni în spațiu. Până la sfârșitul lui 1990, Uniunea Sovietică avea a doua economie a lumii, cea mai mare armată permanentă din lume și cel mai mare stoc de arme de distrugere în masă. După dizolvarea Uniunii Sovietice în 1991, au apărut douăsprezece republici independente: Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Uzbekistan, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Kîrgîzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, iar Statele Baltice anexate forțat și-au redobândit independența: Estonia, Letonia, Lituania; RSFS Rusă s-a reconstituit sub forma Federației Ruse și este recunoscută în dreptul internațional ca continuatoare a personalității legale și succesoare a Uniunii Sovietice. Este guvernată ca republică federală semiprezidențială.

Economia rusă este a douăsprezecea ca mărime după PIB nominal și a șasea după paritatea puterii de cumpărare în 2015. Bogatele resurse minerale și energetice ale Rusiei sunt cele mai mari din lume, țara fiind unul dintre principalii producători de țiței⁠(d) și gaze naturale⁠(d) din lume. Este una dintre cele cinci țări recunoscute ca deținătoare de arme nucleare și posedă cel mai mare arsenal de distrugere în masă. Rusia se revendică mare putere și ca putere regională⁠(d) având ambiții de potențială superputere. Este membru permanent⁠(d) al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și partener activ al ASEAN, precum și membru al Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, al G20, al Consiliului Europei, al Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), și al Organizației Mondiale a Comerțului (WTO), precum și membrul conducător al Comunității Statelor Independente (CSI), al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) și unul din cei cinci membri ai Uniunii Economice Eurasiatice, împreună cu Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîzstan.

Preturile medii in Rusia

Paine alba (500 kg) 0.47 €
File de pui (1 kg) 3.42 €
Apa (1,5l) 0.48 €
Bere locala (0,5 l) 0.72 €
Sticla de vin 5.12 €

Masa (1 persoana) 6.65 €
McMeal (McDonalds) 4.09 €
Bere locala (0,5 l) 1.53 €
Cappuccino 1.66 €
Apa (0,33 l) 0.39 €

Bilet dus 0.36 €
Taxi start 1.34 €
Taxi (1 km) 0.31 €
Taxi (o ora de așteptare) 4.30 €
Benzina (1l) 0.53 €

Apartament (1 dormitor) 212.15 €
Apartament (3 dormitoare) 385.54 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 82.72 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 6.64 €
Internet (60 Mbps) 5.56 €

1 m2 (în afara centrului) 1,191.59 €

Salariul mediu net lunar 510.02 €
Rata dobanzii ipotecare 10.86

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Rusia
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Rusia
Hoteluri | Rusia

Tari langa - Rusia

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate