Slovacia | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 3 aeroporturi active in Slovakia. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Slovacia

Londra Kosice
COUNTRY_GB Marea Britanie COUNTRY_SK Slovacia
03-10-2022 direct
KSC
Milano Bratislava
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_SK Slovacia
12-10-2022 direct
BTS
Bruxelles Bratislava
COUNTRY_BE Belgia COUNTRY_SK Slovacia
03-10-2022 direct
BTS
Viena Kosice
COUNTRY_AT Austria COUNTRY_SK Slovacia
28-09-2022 direct
KSC
Zagreb Bratislava
COUNTRY_HR Croatia COUNTRY_SK Slovacia
09-10-2022 direct
BTS

Restrictii de calatorie si Covid - Slovacia

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Slovacia


Slovacia (în slovacă Slovensko; pronunție slovacă: /ˈslɔʋɛnskɔ/), oficial Republica Slovacă (în slovacă Slovenská republika), este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Se învecinează cu Polonia la nord, cu Ucraina la est, cu Ungaria la sud, cu Austria spre vest și cu Republica Cehă spre nord-vest. Slovacia are circa 49.000 kilometri pătrați și este în cea mai mare parte o țară montană. Populația este de peste 5,4 milioane de locuitori și constă în majoritate din slovaci. Capitala …
Slovacia (în slovacă Slovensko; pronunție slovacă: /ˈslɔʋɛnskɔ/), oficial Republica Slovacă (în slovacă Slovenská republika), este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Se învecinează cu Polonia la nord, cu Ucraina la est, cu Ungaria la sud, cu Austria spre vest și cu Republica Cehă spre nord-vest. Slovacia are circa 49.000 kilometri pătrați și este în cea mai mare parte o țară montană. Populația este de peste 5,4 milioane de locuitori și constă în majoritate din slovaci. Capitala și cel mai mare oraș este Bratislava, iar al doilea cel mai mare oraș este Košice. Limba oficială este limba slovacă.

Slavii au sosit pe teritoriul Slovaciei actuale în secolele al V-lea și al VI-lea. În secolul al VII-lea ei au jucat un rol semnificativ în crearea Imperiului lui Samo, iar în secolul al IX-lea s-a întemeiat Principatul Nitra, care a fost ulterior cucerit de către Principatul Moraviei pentru a înființa Moravia Mare. În secolul al X-lea, după dizolvarea Moraviei Mari, teritoriul a fost integrat în Principatul Ungariei, care avea să devină Regatul Ungariei în anul 1000. În 1241 și 1242, o mare parte a teritoriului a fost distrusă de mongoli în timpul invaziei lor din Europa Centrală și de Est. Zona a fost recuperată în mare parte datorită lui Béla al IV-lea al Ungariei, care a colonizat și germanii țipțeri, care au devenit un grup etnic important în zonă, în special în ceea ce astăzi reprezintă Slovacia centrală și de est. După Primul Război Mondial și dizolvarea Imperiului Austro-Ungar, Consiliul Național Cehoslovac a pus bazele Cehoslovaciei (1918-1939). O primă Republică Slovacă independentă existat în timpul celui de al Doilea Război Mondial ca stat clientelar⁠(d) totalitar, clero-fascist, unipartid al Germaniei Naziste. La sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial, Cehoslovacia a fost restabilită ca țară independentă. O lovitură de stat, în 1948 a pus bazele unui alt stat totalitar cu partid unic, sub regim comunist⁠(d), în timpul căruia țara a existat ca satelit al Uniunii Sovietice. Încercările de liberalizare a comunismului⁠(d) în Cehoslovacia au culminat cu primăvara de la Praga, care a fost zdrobită de invazia Pactului de la Varșovia în august 1968. În 1989, Revoluția de Catifea a pus capăt dominației comuniste asupra Cehoslovaciei. Slovacia a devenit un stat independent la 1 ianuarie 1993, după dizolvarea pașnică a Cehoslovaciei, uneori cunoscută sub numele de divorțul de catifea.

Slovacia este o economie avansată cu venituri mari⁠(d), cu un Indice al Dezvoltării Umane foarte mare, un standard de viață foarte ridicat și obține rezultate favorabile la măsurarea libertăților civile⁠(d), libertății presei, libertății internetului⁠(d), guvernării democratice și păcii⁠(d). Țara menține o combinație de economie de piață cu un sistem cuprinzător de asigurări sociale⁠(d). Cetățenii Slovaciei beneficiază de asistență medicală universală⁠(d) , educație gratuită⁠(d) și unul dintre cele mai lungi concedii pentru creșterea copilului⁠(d) din OCDE. Țara a aderat la Uniunea Europeană în 2004 și la zona euro la 1 ianuarie 2009. Slovacia este, de asemenea, membră a Spațiului Schengen, a NATO, a Organizației Națiunilor Unite, OCDE, OMC, CERN, OSCE, Consiliului Europei și Grupului de la Visegrád. Deși inegalitatea veniturilor regionale este ridicată, 90% dintre cetățeni sunt propriietari ai propriilor locuințe⁠(d). În 2018, cetățenii slovaci aveau acces fără vize sau cu viză la sosire în 179 de țări și teritorii, pașaportul slovac clasându-se la acest capitol pe locul 10 în lume. Ca parte a zonei euro, moneda slovacă este euro, a doua cea mai tranzacționată monedă din lume. Slovacia este cel mai mare producător mondial de automobile pe cap de locuitor, cu un total de 1.040.000 de automobile fabricate în țară doar în 2016 și al șaptelea cel mai mare producător de automobile din Uniunea Europeană. Industria automobilelor reprezintă 43% din producția industrială a Slovaciei, și un sfert din exporturile sale.

Preturile medii in Slovacia

Paine alba (500 kg) 0.92 €
File de pui (1 kg) 5.48 €
Apa (1,5l) 0.60 €
Bere locala (0,5 l) 0.80 €
Sticla de vin 4.50 €

Masa (1 persoana) 6.00 €
McMeal (McDonalds) 6.00 €
Bere locala (0,5 l) 1.60 €
Cappuccino 2.05 €
Apa (0,33 l) 1.21 €

Bilet dus 0.90 €
Taxi start 3.00 €
Taxi (1 km) 1.00 €
Taxi (o ora de așteptare) 10.20 €
Benzina (1l) 1.52 €

Apartament (1 dormitor) 391.50 €
Apartament (3 dormitoare) 618.17 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 178.32 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.05 €
Internet (60 Mbps) 16.91 €

1 m2 (în afara centrului) 1,916.37 €

Salariul mediu net lunar 931.86 €
Rata dobanzii ipotecare 1.48

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Slovacia
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com