Slovenia | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 1 aeroporturi active in Slovenia. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Slovenia

Bucureşti Otopeni Ljubljana
03 Iulie 2023
OTP
OTP
escale
LJU
LJU
Ryanair
Ryanair + ...

Bilete de avion (dus) Slovenia ➔

Ljubljana Londra Luton
01 August 2023
LJU
LJU
direct
LTN
LTN
Wizz Air UK
Wizz Air UK
Ljubljana Skopje
06 Februarie 2024
LJU
LJU
direct
SKP
SKP
Wizz Air
Wizz Air
Ljubljana Amsterdam Schiphol
06 Octombrie 2023
LJU
LJU
direct
AMS
AMS
transavia
transavia
Ljubljana Belgrad Nikola Tesla
20 Septembrie 2023
LJU
LJU
direct
BEG
BEG
Air Serbia
Air Serbia
Ljubljana Paris Orly
07 Iulie 2023
LJU
LJU
direct
ORY
ORY
transavia
transavia
Ljubljana Podgorica
05 Iunie 2023
LJU
LJU
direct
TGD
TGD
CitizenPlane
CitizenPlane

Aeroporturi in Slovenia

Orase in Slovenia (IATA)


Slovenia (în slovenă Slovenija; ), oficial Republica Slovenia (în slovenă Republika Slovenija abr.: RS), este un stat suveran situat în sudul Europei Centrale, la o răscruce de drumuri culturale și comerciale europene importante. Se învecinează cu Italia spre vest, Austria spre nord, Ungaria spre nord-est, Croația spre sud-est și are o mică ieșire la Marea Adriatică spre sud-vest. Acoperă 20.273 kilometri pătrați și are o populație de 2,07 milioane de locuitori. Unul dintre statele succesoare …
Slovenia (în slovenă Slovenija; ), oficial Republica Slovenia (în slovenă Republika Slovenija abr.: RS), este un stat suveran situat în sudul Europei Centrale, la o răscruce de drumuri culturale și comerciale europene importante. Se învecinează cu Italia spre vest, Austria spre nord, Ungaria spre nord-est, Croația spre sud-est și are o mică ieșire la Marea Adriatică spre sud-vest. Acoperă 20.273 kilometri pătrați și are o populație de 2,07 milioane de locuitori. Unul dintre statele succesoare ale fostei Iugoslavii, Slovenia este o republică parlamentară, membră a Națiunilor Unite, a Uniunii Europene și a NATO. Capitala și cel mai mare oraș este Ljubljana.Slovenia are un relief predominant montan, cu o climă continentală, cu excepția litoralului sloven, care are o climă submediteraneană, și a nord-vestului, care are un climat alpin. În plus, Alpii Dinarici și Câmpia Panonică se întâlnesc pe teritoriul Sloveniei. Țara, marcată de o diversitate biologică semnificativă, este una dintre cele mai bogate în apă din Europa, cu o rețea densă de râuri, un sistem acvifer bogat și cu cursuri de apă subterane carstice. Peste jumătate din teritoriu este acoperit de pădure. Locuirea umană a Sloveniei este dispersată și neuniformă.Slovenia a fost de-a lungul istoriei la răscrucea limbilor și culturilor slave, germanice și romanice. Deși populația nu este omogenă, slovenii reprezintă majoritatea. Limba slovenă, din familia slavă de sud, este limba oficială în întreaga țară. Slovenia este o țară în mare măsură secularizată, dar catolicismul⁠(d) și luteranismul au influențat în mod semnificativ cultura și identitatea sa. Economia Sloveniei este mică, deschisă și orientată spre export⁠(d) și a fost puternic influențată de condițiile internaționale. A fost grav afectată de criza zonei euro care a început în 2009. Principalul domeniu economic îl constituie serviciile⁠(d), urmate de industrie și construcții.Istoric, teritoriul actual al Sloveniei a făcut parte din numeroase state diferite, printre care Imperiul Roman, Imperiul Bizantin, Imperiul Carolingian și Sfântul Imperiu Roman, Monarhia Habsburgică, Republica Venețiană, Provinciile Ilirice⁠(d) napoleoniene sub administrație franceză, Imperiul Austriac și Austro-Ungaria. În octombrie 1918, slovenii și-au exercitat pentru prima oară auto-determinarea și au cofondat Statul slovenilor, croaților și sârbilor. În decembrie 1918, el a fuzionat cu Regatul Serbiei în Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (redenumit în 1929 Regatul Iugoslaviei).

În timpul celui de al Doilea Război Mondial (1939-1945), Germania, Italia și Ungaria au ocupat și anexat Slovenia (1941-1945), o mică zonă fiind transferată Statului Independent al Croației, un stat-marionetă nazist. În 1945, Slovenia a devenit membră fondatoare a Republicii Populare Federale Iugoslavia, redenumită în 1963 Republica Socialistă Federativă Iugoslavia. În primii ani de după al Doilea Război Mondial, acest stat a fost inițial aliat cu Blocul Estic, însă nu a aderat niciodată la Pactul de la Varșovia și în 1961 a devenit unul dintre fondatorii Mișcării de Nealiniere.

În iunie 1991, după introducerea democrației reprezentative multi-partid, Slovenia s-a separat de Iugoslavia și a devenit o țară independentă. În 2004, a intrat în NATO și în Uniunea Europeană; în 2007 a devenit prima țară fostă comunistă⁠(d) care a aderat la zona euro; iar în 2010 a aderat la OCDE, asociația globală a țărilor dezvoltate cu venituri ridicate.

Preturile medii in Slovenia

Paine alba (500 kg) 1.47 €
File de pui (1 kg) 8.17 €
Apa (1,5l) 0.67 €
Bere locala (0,5 l) 1.15 €
Sticla de vin 6.00 €

Masa (1 persoana) 10.00 €
McMeal (McDonalds) 6.50 €
Bere locala (0,5 l) 2.80 €
Cappuccino 1.71 €
Apa (0,33 l) 1.58 €

Bilet dus 1.30 €
Taxi start 1.95 €
Taxi (1 km) 1.00 €
Taxi (o ora de așteptare) 16.99 €
Benzina (1l) 1.48 €

Apartament (1 dormitor) 442.56 €
Apartament (3 dormitoare) 785.69 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 230.63 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.09 €
Internet (60 Mbps) 34.34 €

1 m2 (în afara centrului) 2,482.37 €

Salariul mediu net lunar 1,208.79 €
Rata dobanzii ipotecare 2.54

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Slovenia
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com

Hoteluri in Slovenia
Hoteluri in Slovenia

Tari langa - Slovenia

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023