Africa de Sud | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 22 aeroporturi active in South Africa. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Africa de Sud

Bucureşti Otopeni Johannesburg OR Tambo
08 Martie 2024
OTP
OTP
escale
JNB
JNB
Pegasus Airlines
Pegasus Airlin… + ...
Bucureşti Otopeni Cape Town
13 Aprilie 2024
OTP
OTP
escale
CPT
CPT
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Bucureşti Otopeni Port Elizabeth
10 Martie 2024
OTP
OTP
escale
PLZ
PLZ
Pegasus Airlines
Pegasus Airlin… + ...

Bilete avion (dus) Africa de Sud ➔

Johannesburg OR Tambo Durban King Shaka International
06 Martie 2024
JNB
JNB
direct
DUR
DUR
Lift Airlines
Lift Airlines
Johannesburg OR Tambo Maputo
20 Martie 2024
JNB
JNB
direct
MPM
MPM
LAM
LAM
Johannesburg OR Tambo Livingstone
19 Aprilie 2024
JNB
JNB
direct
LVI
LVI
Safair
Safair
Mai multe oferte de bilete

Africa de Sud (în engleză: Republic of South Africa; în afrikaans: Republiek van Suid-Afrika; în zulu: Riphabliki yase Ningizimu Afrika; în total 11 denumiri oficiale) este o țară așezată la extremitatea sudică a continentului Africa, care are 2.798 de kilometri de coastă maritimă la Oceanul Atlantic și Oceanul Indian. La nord se învecinează cu Namibia, Botswana și Zimbabwe, la est cu Mozambic și Eswatini, în timp ce Lesotho este o țară independentă complet înconjurată de Africa de Sud. Africa …
Africa de Sud (în engleză: Republic of South Africa; în afrikaans: Republiek van Suid-Afrika; în zulu: Riphabliki yase Ningizimu Afrika; în total 11 denumiri oficiale) este o țară așezată la extremitatea sudică a continentului Africa, care are 2.798 de kilometri de coastă maritimă la Oceanul Atlantic și Oceanul Indian. La nord se învecinează cu Namibia, Botswana și Zimbabwe, la est cu Mozambic și Eswatini, în timp ce Lesotho este o țară independentă complet înconjurată de Africa de Sud. Africa de Sud este stat multinațional (multietnic).

Oamenii moderni locuiesc pe teritoriul Africii de Sud de mai bine de 100.000 de ani. La data sosirii primilor europeni, populația indigenă reflecta valurile de popoare migratoare sosite din diferite părți ale Africii, noii veniți devenind majoritari. Cele mai importante comunități erau xhosa și zulu.

În 1652, la 154 de ani de la descoperirea Capului Bunei Speranțe de către Bartolomeu Diaz, Compania Indiilor Olandeze de Est a înființat un punct de reaprovizionare pe locul a ceea ce urma să devină Cape Town. Cape Town a devenit o colonie britanică în 1806. Colonizarea europeană a luat avânt în anii 1820, când afrikanerii (la origine olandezi, francezi și germani) și britanicii au colonizat nord-estul țării. La această dată, au apărut conflicte pentru teritoriu între coloniști și xhosa și zulu. Descoperirea diamantelor și, mai târziu, a aurului a declanșat conflictul cunoscut sub numele de Primul Război al Burilor, în care britanicii și burii (care sunt de fapt afrikaneri care au părăsit colonia Capului pentru a fonda republicile bure) au luptat pentru controlul minereurilor din Africa de Sud. Deși burii au fost învinși în Al Doilea Război al Burilor, britanicii au acordat o autonomie limitată Africii de Sud în 1910 când a devenit dominion al coroanei.

De-a lungul anilor, afrikanerii și britanicii au instituit segregația rasială. Până în 1948, aceasta a fost în cea mai mare parte informală, deși existau unele legi care au fost adoptate pentru a controla circulația populației de culoare. Acest sistem s-a transformat în mod oficial din 1948 în segregare instituționalizată, cunoscută mai târziu sub numele de apartheid. Aceste legi au stabilit trei clase de stratificare rasială, în care sistemul apartheid favoriza sud-africanii albi în detrimentul celorlalte etnii, mai ales sud-africanilor negri. Africa de Sud a obținut independența politică față de britanici în 1961, când a fost declarată republică. Guvernul și parlamentul au legiferat continuarea apartheid-ului, în ciuda opoziției atât din țară, cât și din afara acesteia. În 1990, guvernul sud-african și Congresul Național African au început negocierile cu care au dus treptat la abrogarea legilor discriminatorii a apartheid-ului și la alegeri democratice, în 1994. Țara a revenit apoi în Comunitatea Națiunilor (Commonwealth of Nations). Africa de Sud este una dintre puținele țări din Africa care nu a avut niciodată o lovitură de stat, și unde alegerile electorale au avut loc în mod regular de aproape un secol. Cu toate acestea, marea majoritate a sud-africanilor negri nu au putut vota până la alegerile din 1994.

Africa de Sud este cunoscută pentru diversitatea sa de culturi, limbi și credințele religioase, primind astfel denumirea "națiunea curcubeu" (în engleza, rainbow nation) de către Desmond Tutu. Unsprezece limbi oficiale sunt recunoscute în Constituția Africii de Sud. Limbile de origine europeană au o poziție importantă în societatea sud-africană. Limba engleză este limba cea mai folosită în sferele comerciale, oficiale și publice, urmată de limba afrikaans. Populația Africii de Sud este de o mare diversitate etnică, cu cele mai mari comunități de albi, indieni și mulatri de pe continentul african. Cu toate că 79,2% din populația Africii de Sud este neagră, aceasta este alcătuită dintr-o mare varietate de grupuri etnice care vorbesc diferite limbi bantu, dintre acestea nouă având statut oficial.Africa de Sud este cea mai industrializată și diversificată economie de pe continent, fiind membră a mai multor organizații economice exclusive, precum G8 + 5, G20 și BRICS. Deși multe părți ale țării și economiei sunt foarte dezvoltate, comparabile cu țările din occident, țara are și părți mai puțin dezvoltate, comparabile cu alte țări în curs de dezvoltare dar totuși mai dezvoltate decât alte țări africane sub-sahariene. Această inegalitate economică este o consecință a sistemului apartheid.

Preturile medii in Africa de Sud

Paine alba (500 kg) 0.80 €
File de pui (1 kg) 3.92 €
Apa (1,5l) 0.81 €
Bere locala (0,5 l) 1.10 €
Sticla de vin 4.01 €

Masa (1 persoana) 7.52 €
McMeal (McDonalds) 4.01 €
Bere locala (0,5 l) 1.75 €
Cappuccino 1.62 €
Apa (0,33 l) 0.61 €

Bilet dus 1.25 €
Taxi start 1.00 €
Taxi (1 km) 0.71 €
Taxi (o ora de așteptare) 4.26 €
Benzina (1l) 1.16 €

Apartament (1 dormitor) 306.54 €
Apartament (3 dormitoare) 618.68 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 93.86 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 29.07 €
Internet (60 Mbps) 40.18 €

1 m2 (în afara centrului) 634.93 €

Salariul mediu net lunar 1,151.43 €
Rata dobanzii ipotecare 10.22

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Africa de Sud
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Africa de Sud
Hoteluri | Africa de …

Tari langa - Africa de Sud

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate