Suriname | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 2 aeroporturi active in Suriname. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Suriname

Bucureşti Otopeni Paramaribo Zanderij
14 Martie 2024
OTP
OTP
escale
PBM
PBM
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...

Bilete avion (dus) Suriname ➔

Paramaribo Zanderij Port Of Spain
03 Aprilie 2024
PBM
PBM
direct
POS
POS
Caribbean Airlines
Caribbean Airl…
Paramaribo Zanderij Belém
25 Mai 2024
PBM
PBM
direct
BEL
BEL
GOL Linhas Aéreas
GOL Linhas Aér…
Paramaribo Zanderij Georgetown
22 August 2024
PBM
PBM
direct
GEO
GEO
Surinam Airways
Surinam Airways
Mai multe oferte de bilete

Orase in Suriname (IATA)


Surinam (de asemenea scris și Suriname), oficial Republica Suriname (în neerlandeză Republiek Suriname, Pronunție în neerlandeză: /ˌrepyˈbliːk ˌsyriˈnaːmə/), este o țară situată în partea de nord nord-est a Americii de Sud, cu largă ieșire la Oceanul Atlantic. A fost cunoscută anterior sub numele de Guyana olandeză pentru că a fost pentru mult timp o colonie a Olandei.

Geografic, se găsește în partea de nord-est a Americii de Sud între Guyana franceză la est și Guyana (cunoscută anterior…
Surinam (de asemenea scris și Suriname), oficial Republica Suriname (în neerlandeză Republiek Suriname, Pronunție în neerlandeză: /ˌrepyˈbliːk ˌsyriˈnaːmə/), este o țară situată în partea de nord nord-est a Americii de Sud, cu largă ieșire la Oceanul Atlantic. A fost cunoscută anterior sub numele de Guyana olandeză pentru că a fost pentru mult timp o colonie a Olandei.

Geografic, se găsește în partea de nord-est a Americii de Sud între Guyana franceză la est și Guyana (cunoscută anterior ca Guyana britanică) la vest. La sud, Surinam se învecinează cu Brazilia, iar la nord cu Oceanul Atlantic. Granițele extrem sudice cu celelalte două "Guyane" sunt disputate de-a lungul râurilor Corantyne și Maroni. Țara este cel mai mic stat suveran, atât în raport cu populația cât și în raport cu suprafața din America de Sud.

Situată puțin la nord de ecuator, Surinam este o țară tropicală dominată de păduri tropicale. Acoperirea sa extinsă cu copaci este vitală pentru eforturile țării de a atenua schimbările climatice și de a menține reducerea dioxidului de carbon. O țară în curs de dezvoltare cu un nivel relativ ridicat de dezvoltare umană, economia Surinamului este puternic dependentă de resursele sale naturale abundente, și anume bauxita, aurul, petrolul și produsele agricole.

Surinamul a fost locuit încă din mileniul IV î.Hr. de diferite popoare indigene, incluzând popoarele arawak, kali'na și wayana. Europenii au sosit în secolul al XVI-lea, neerlandezii stabilind controlul asupra unei mari părți a teritoriului actual al țării până la sfârșitul secolului al XVII-lea. În timpul perioadei coloniale olandeze, Surinam a fost o sursă profitabilă de zahăr, economia de plantație fiind realizată prin munca sclavilor africani și, după abolirea sclaviei în 1863, de servitori contractați din Asia. În 1954, Surinam a devenit una dintre țările constitutive ale Regatului Țărilor de Jos. La 25 noiembrie 1975, a părăsit regatul pentru a deveni un stat independent, dar continuă să mențină legături economice, diplomatice și culturale strânse cu acesta.

Surinam este considerată o țară caraibiană din punct de vedere cultural și este membră a Comunității Caraibelor (CARICOM). Este singura națiune suverană din afara Europei în care neerlandeza este limba oficială și predominantă a guvernului, a mediului de afaceri, a mass-media și în educație. Conform cercetărilor efectuate de Uniunea Limbii Olandeze, olandeza este limba maternă a 60% din surinamezi. Sranan Tongo, o limbă creolă bazată pe engleză, este o lingua franca utilizată pe scară largă.

Preturile medii in Suriname

Paine alba (500 kg) 1.07 €
File de pui (1 kg) 4.13 €
Apa (1,5l) 1.06 €
Bere locala (0,5 l) 1.81 €
Sticla de vin 9.16 €

Masa (1 persoana) 6.18 €
McMeal (McDonalds) 6.72 €
Bere locala (0,5 l) 1.47 €
Cappuccino 1.73 €
Apa (0,33 l) 0.53 €

Bilet dus 0.43 €
Taxi start 1.99 €
Taxi (1 km) 2.75 €
Taxi (o ora de așteptare) 11.45 €
Benzina (1l) 0.95 €

Apartament (1 dormitor) 208.66 €
Apartament (3 dormitoare) 486.21 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 47.72 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 22.90 €
Internet (60 Mbps) 33.89 €

1 m2 (în afara centrului) 517.91 €

Salariul mediu net lunar 249.92 €
Rata dobanzii ipotecare 16.21

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Suriname
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Suriname
Hoteluri | Suriname

Tari langa - Suriname

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate