Suriname | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 1 aeroporturi active in Suriname. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Suriname

Caracas Paramaribo
COUNTRY_VE Venezuela COUNTRY_SR Suriname
21-10-2022 escala
PBM
Antalya Paramaribo
COUNTRY_TR Turcia COUNTRY_SR Suriname
10-10-2022 escala
PBM
Lima Paramaribo
COUNTRY_PE Peru COUNTRY_SR Suriname
05-10-2022 escala
PBM
Istanbul Paramaribo
COUNTRY_TR Turcia COUNTRY_SR Suriname
29-09-2022 escala
PBM
Moscova Paramaribo
COUNTRY_RU Rusia COUNTRY_SR Suriname
13-10-2022 escala
PBM

Aeroporturi in Suriname

Orase in Suriname

Restrictii de calatorie si Covid - Suriname

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Suriname


Surinam (de asemenea scris și Suriname), oficial Republica Suriname (în neerlandeză Republiek Suriname, Pronunție în neerlandeză: /ˌrepyˈbliːk ˌsyriˈnaːmə/), este o țară situată în partea de nord nord-est a Americii de Sud, cu largă ieșire la Oceanul Atlantic. A fost cunoscută anterior sub numele de Guyana olandeză pentru că a fost pentru mult timp o colonie a Olandei.

Geografic, se găsește în partea de nord-est a Americii de Sud între Guyana franceză la est și Guyana (cunoscută anteri…
Surinam (de asemenea scris și Suriname), oficial Republica Suriname (în neerlandeză Republiek Suriname, Pronunție în neerlandeză: /ˌrepyˈbliːk ˌsyriˈnaːmə/), este o țară situată în partea de nord nord-est a Americii de Sud, cu largă ieșire la Oceanul Atlantic. A fost cunoscută anterior sub numele de Guyana olandeză pentru că a fost pentru mult timp o colonie a Olandei.

Geografic, se găsește în partea de nord-est a Americii de Sud între Guyana franceză la est și Guyana (cunoscută anterior ca Guyana britanică) la vest. La sud, Surinam se învecinează cu Brazilia, iar la nord cu Oceanul Atlantic. Granițele extrem sudice cu celelalte două "Guyane" sunt disputate de-a lungul râurilor Corantyne și Maroni. Țara este cel mai mic stat suveran, atât în raport cu populația cât și în raport cu suprafața din America de Sud.

Situată puțin la nord de ecuator, Surinam este o țară tropicală dominată de păduri tropicale. Acoperirea sa extinsă cu copaci este vitală pentru eforturile țării de a atenua schimbările climatice și de a menține reducerea dioxidului de carbon. O țară în curs de dezvoltare cu un nivel relativ ridicat de dezvoltare umană, economia Surinamului este puternic dependentă de resursele sale naturale abundente, și anume bauxita, aurul, petrolul și produsele agricole.

Surinamul a fost locuit încă din mileniul IV î.Hr. de diferite popoare indigene, incluzând popoarele arawak, kali'na și wayana. Europenii au sosit în secolul al XVI-lea, neerlandezii stabilind controlul asupra unei mari părți a teritoriului actual al țării până la sfârșitul secolului al XVII-lea. În timpul perioadei coloniale olandeze, Surinam a fost o sursă profitabilă de zahăr, economia de plantație fiind realizată prin munca sclavilor africani și, după abolirea sclaviei în 1863, de servitori contractați din Asia. În 1954, Surinam a devenit una dintre țările constitutive ale Regatului Țărilor de Jos. La 25 noiembrie 1975, a părăsit regatul pentru a deveni un stat independent, dar continuă să mențină legături economice, diplomatice și culturale strânse cu acesta.

Surinam este considerată o țară caraibiană din punct de vedere cultural și este membră a Comunității Caraibelor (CARICOM). Este singura națiune suverană din afara Europei în care neerlandeza este limba oficială și predominantă a guvernului, a mediului de afaceri, a mass-media și în educație. Conform cercetărilor efectuate de Uniunea Limbii Olandeze, olandeza este limba maternă a 60% din surinamezi. Sranan Tongo, o limbă creolă bazată pe engleză, este o lingua franca utilizată pe scară largă.

Preturile medii in Suriname

Paine alba (500 kg) 1.13 €
File de pui (1 kg) 3.82 €
Apa (1,5l) 0.66 €
Bere locala (0,5 l) 1.63 €
Sticla de vin 9.49 €

Masa (1 persoana) 4.61 €
McMeal (McDonalds) 5.83 €
Bere locala (0,5 l) 2.00 €
Cappuccino 1.39 €
Apa (0,33 l) 0.65 €

Bilet dus 0.47 €
Taxi start 1.40 €
Taxi (1 km) 1.11 €
Benzina (1l) 0.76 €

Apartament (1 dormitor) 266.18 €
Apartament (3 dormitoare) 533.08 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 68.62 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.30 €
Internet (60 Mbps) 17.11 €

1 m2 (în afara centrului) 434.30 €

Salariul mediu net lunar 196.40 €
Rata dobanzii ipotecare 14.92

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Suriname
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com