Suedia | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 36 aeroporturi active in Sweden. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Suedia

Lulea Stockholm
COUNTRY_SE Suedia COUNTRY_SE Suedia
05-10-2022 direct
STO
Gdansk Vaxjo
COUNTRY_PL Polonia COUNTRY_SE Suedia
04-10-2022 direct
VXO
Stockholm Visby
COUNTRY_SE Suedia COUNTRY_SE Suedia
12-10-2022 direct
VBY
Visby Stockholm
COUNTRY_SE Suedia COUNTRY_SE Suedia
03-10-2022 direct
STO
Billund Goteborg
COUNTRY_DK Danemarca COUNTRY_SE Suedia
30-09-2022 direct
GOT

Restrictii de calatorie si Covid - Suedia

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Suedia


Suedia (în suedeză Sverige; pronunție suedeză: /ˈsvɛːrjɛ/), oficial Regatul Suediei (în suedeză Konungariket Sverige), este o țară nordică⁠(d) din Europa de Nord. Se învecinează cu Norvegia la vest și nord, cu Finlanda la est și este conectată cu Danemarca în sud-vest printr-un tunel-pod ce traversează strâmtoarea Öresund. Cu 450.295 km², Suedia este cea mai întinsă țară din Europa de Nord, a treia cea mai întinsă din Uniunea Europeană și a cincea din Europa. Capitala este Stockholm. Suedia ar…
Suedia (în suedeză Sverige; pronunție suedeză: /ˈsvɛːrjɛ/), oficial Regatul Suediei (în suedeză Konungariket Sverige), este o țară nordică⁠(d) din Europa de Nord. Se învecinează cu Norvegia la vest și nord, cu Finlanda la est și este conectată cu Danemarca în sud-vest printr-un tunel-pod ce traversează strâmtoarea Öresund. Cu 450.295 km², Suedia este cea mai întinsă țară din Europa de Nord, a treia cea mai întinsă din Uniunea Europeană și a cincea din Europa. Capitala este Stockholm. Suedia are o populație totală de 10,4 milioane de locuitori; și o densitate scăzută a populației de 25 locuitori/km². 87% dintre suedezi trăiesc în zone urbane, care acoperă 1,5% din întreaga suprafață terestră. Cea mai mare concentrație este în jumătatea centrală și sudică a țării.

Suedia face parte din aria geografică Fennoscandia. Clima este în general blândă pentru cât de nordică este latitudinea la care se află, datorită unei importante influențe maritime. În ciuda latitudinii ridicate, Suedia are deseori veri călduroase de tip continental, fiind situată între Atlanticul de Nord, Marea Baltică și vasta Rusie. Clima generală și mediul înconjurător variază semnificativ de la sud la nord, din cauza diferențelor mari de latitudine, iar o mare parte din Suedia are ierni friguroase cu multă zăpadă. Sudul Suediei⁠(d) este predominant agricol, în timp ce nordul⁠(d) este des împădurit și include o porțiune din Munții Scandinaviei.

Popoarele germanice au locuit în Suedia încă din vremurile preistorice, apărând în istorie sub numele de goți⁠(d) (în suedeză Götar) și suezi⁠(d) (Svear) și constituind unele din popoarele nordice⁠(d) de navigatori. Un stat suedez independent a apărut la începutul secolului al XII-lea. După ce Moartea Neagră a ucis, pe la mijlocul secolului al XIV-lea, aproximativ o treime din populația scandinavă, Liga Hanseatică a început să amenințe cultura, finanțele și limbile scandinave. Aceasta a dus la formarea Uniunii scandinave de la Kalmar în 1397, pe care Suedia a părăsit-o în 1523. Când Suedia s-a implicat în Războiul de Treizeci de Ani de partea protestantă, a început să-și extindă teritoriile și în cele din urmă s-a format Imperiul Suedez. Aceasta a devenit una dintre marile puteri ale Europei până la începutul secolului al XVIII-lea. Teritoriile suedeze din afara Peninsulei Scandinave au fost pierdute treptat în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, proces încheiat odată cu anexarea Finlandei actuale de către Rusia în 1809. Ultimul război în care Suedia a fost direct implicată a fost în 1814, când Norvegia a fost obligată pe calea armelor să accepte o uniune personală, care s-a dizolvat pe cale pașnică⁠(d) în 1905. De atunci, Suedia a fost permanent în stare de pace, menținând o politică oficială de neutralitate⁠(d) în afacerile externe. În 2014, Suedia a sărbătorit 200 de ani de pace continuă, mai mult decât Elveția. Suedia a fost formal neutră atât de-a lungul războaielor mondiale, cât și în Războiul Rece, deși s-a îndreptat în mod deschis din 2009 către cooperarea cu NATO.

Suedia este o monarhie constituțională și o democrație parlamentară, puterea legislativă aparținând unui Riksdag unicameral cu 349 de membri. Este un stat unitar, în prezent împărțit în 21 de comitate și 290 de comune. Suedia menține un sistem tipic nordic de asistență socială care oferă cetățenilor săi asistență medicală universală⁠(d) și educație terțiară.⁠(d) Are al unsprezecelea cel mai mare venit pe cap de locuitor din lume și ocupă un loc foarte înalt în ceea ce privește calitatea vieții⁠(d), sănătatea, educația⁠(d), protecția libertăților civile⁠(d), competitivitatea economică, egalitatea veniturilor, egalitatea de gen⁠(d), prosperitatea⁠(d) și dezvoltarea umană. Suedia a aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 1995, dar a respins calitatea de membru NATO, precum și calitatea de membru al zonei euro în urma unui referendum⁠(d). Este, de asemenea, membră a Națiunilor Unite, a Consiliului nordic, a Consiliului Europei, a Organizației Mondiale a Comerțului și a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Preturile medii in Suedia

Paine alba (500 kg) 2.17 €
File de pui (1 kg) 8.51 €
Apa (1,5l) 1.40 €
Bere locala (0,5 l) 1.63 €
Sticla de vin 8.88 €

Masa (1 persoana) 10.28 €
McMeal (McDonalds) 7.94 €
Bere locala (0,5 l) 6.54 €
Cappuccino 3.66 €
Apa (0,33 l) 1.67 €

Bilet dus 3.18 €
Taxi start 4.86 €
Taxi (1 km) 1.87 €
Taxi (o ora de așteptare) 50.36 €
Benzina (1l) 1.87 €

Apartament (1 dormitor) 622.20 €
Apartament (3 dormitoare) 952.83 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 76.31 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.11 €
Internet (60 Mbps) 28.70 €

1 m2 (în afara centrului) 3,633.66 €

Salariul mediu net lunar 2,537.37 €
Rata dobanzii ipotecare 2.16

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Suedia
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com