Siria | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 1 aeroporturi active in Syria. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Siria

Bucureşti Otopeni Damascus
02 Iunie 2023
OTP
OTP
escale
DAM
DAM
Pegasus Airlines
Pegasus Airlin… + ...
Bucureşti Otopeni Aleppo
30 Mai 2023
OTP
OTP
escale
ALP
ALP
HiSky Europe
HiSky Europe + ...

Bilete de avion (dus) Siria ➔

Damascus Baghdad International
31 Mai 2023
DAM
DAM
direct
BGW
BGW
Fly Baghdad
Fly Baghdad
Damascus Erbil
01 Iunie 2023
DAM
DAM
escale
EBL
EBL
Fly Baghdad
Fly Baghdad + ...
Damascus Beirut
31 Mai 2023
DAM
DAM
escale
BEY
BEY
Fly Baghdad
Fly Baghdad + ...
Damascus İstanbul Sabiha Gökçen
08 Iunie 2023
DAM
DAM
escale
SAW
SAW
Fly Baghdad
Fly Baghdad + ...
Damascus Cairo
04 Iunie 2023
DAM
DAM
escale
CAI
CAI
Fly Baghdad
Fly Baghdad + ...
Damascus Aleppo
13 Iunie 2023
DAM
DAM
escale
ALP
ALP
Fly Baghdad
Fly Baghdad + ...

Aeroporturi in Siria

Orase in Siria (IATA)


Siria (în arabă سوريا sau سورية, Sūriyā sau Sūrīyah), oficial Republica Arabă Siriană, este o țară din Asia de Vest, mărginită de Liban și Marea Mediterană la vest, Turcia la nord, Irak la est, Iordania la sud și Israel în sud-vest. Capitala țării este Damasc, unul din cele mai vechi orașe din lume populate continuu. Siria este situată în regiunea supranumită Cornul Abundenței, care formează un arc adânc începând din Irak, trecând pe la confluența fluviilor Tigru și Eufrat, cuprinzând teritoriu…
Siria (în arabă سوريا sau سورية, Sūriyā sau Sūrīyah), oficial Republica Arabă Siriană, este o țară din Asia de Vest, mărginită de Liban și Marea Mediterană la vest, Turcia la nord, Irak la est, Iordania la sud și Israel în sud-vest. Capitala țării este Damasc, unul din cele mai vechi orașe din lume populate continuu. Siria este situată în regiunea supranumită Cornul Abundenței, care formează un arc adânc începând din Irak, trecând pe la confluența fluviilor Tigru și Eufrat, cuprinzând teritoriul Siriei centrale și al Israelului și continuând până în Valea Nilului în Egipt. La nord și la sud de această regiune, se întind deșerturi vaste și stepe care au fost transformate parțial în ogoare roditoare, datorită irigațiilor artificiale, practicate aici de mii de ani. Controlul guvernului sirian se întinde azi la doar 30-40% din teritoriul de jure al statului și asupra a mai puțin de 60% din populație.O țară cu câmpii fertile, munți înalți și deșerturi, Siria este casa diverselor grupuri etnice și religioase, inclusiv arabi sirieni, greci, armeni, asirieni, kurzi, cerchezi, mandeeni și turci. Printre grupările religioase se numără suniții, creștinii, alaviții, druzii, mandeenii, șiiții, salafiții și yazidii. Arabii suniți constituie cel mai mare grup comunitar din Siria.

Denumirea românească „Siria” era altădată sinonimă cu Levant (cunoscut în arabă ca al-Sham), deși statul modern cuprinde teritorii ale mai multor regate și imperii vechi, inclusiv civilizația eblană a mileniului 3 î. Hr. Capitala sa, Damasc, este printre cele mai vechi orașe locuite continuu. În epoca islamică, Damascul a fost sediul Califatului Omeiad și capitala provincială a Sultanatului Mameluc din Egipt.

Statul sirian modern a fost înființat după Primul Război Mondial ca mandat francez și reprezenta cel mai mare stat arab ce s-a ivit din fostul Levant arab stăpânit de otomani. A devenit independent ca republică parlamentară pe 24 octombrie 1945, când Siria a devenit membru fondator al Națiunilor Unite, act ce a încheiat juridic Mandatul Francez – cu toate că trupele franceze n-au părăsit țara până în aprilie 1946. Perioada de după obținerea independenței a fost tumultoasă și un număr mare de lovituri de stat militare și tentative de lovituri de stat au zguduit țara în perioada anilor 1949–71. Între 1958–61, Siria a intrat într-o scurtă uniune cu Egiptul, care s-a terminat cu lovitura de stat siriană din 1961. Republica Arabă Siriană a apărut la sfârșitul anului 1961, după referendumul constituțional din 1 decembrie, și a fost din ce în ce mai instabilă până la lovitura de stat ba'athistă din 1963, de pe urma căreia Partidul Ba'athist a ajuns la putere, menținându-se acolo până acum. Siria s-a aflat sub Dreptul de Urgență din 1963 până în 2011, suspendând în mod efectiv cele mai multe protecții constituționale pentru cetățeni, iar sistemul său de guvernământ este considerat nedemocratic. Bashar al-Assad a devenit președinte în 2000, fiind precedat de tatăl său Hafez al-Assad, care a fost în funcție din 1970 până în 2000.În afară de Națiunile Unite, Siria mai este membră a unei organizații internaționale numită Mișcarea de Nealiniere; în prezent este suspendată din Liga Arabă și Organizația Cooperării Islamice și s-a autosuspendat din Uniunea Mediteraneană. Din martie 2011, o parte dintre sirieni, cu ajutor consistent din afara Siriei, este implicată într-o răzvrătire împotriva lui Assad și guvernului Partidului Ba'ath, aceasta fiind parte primăverii arabe, o represiune ce a dus la Războiul Civil Sirian și a făcut din Siria una dintre cele mai puțin pașnice țări din lume. Guvernul interimar alternativ sirian a fost format de grupul de opoziție Coaliția Națională Siriană, în martie 2013. Reprezentanții acestui guvern alternativ au fost invitați să ia locul Siriei în Liga Arabă.

Preturile medii in Siria

Paine alba (500 kg) 0.77 €
File de pui (1 kg) 4.32 €
Apa (1,5l) 0.52 €
Bere locala (0,5 l) 0.85 €
Sticla de vin 4.72 €

Masa (1 persoana) 3.93 €
McMeal (McDonalds) 3.81 €
Bere locala (0,5 l) 1.41 €
Cappuccino 0.80 €
Apa (0,33 l) 0.37 €

Bilet dus 0.09 €
Taxi start 0.94 €
Taxi (1 km) 0.94 €
Taxi (o ora de așteptare) 5.17 €
Benzina (1l) 1.04 €

Apartament (1 dormitor) 97.80 €
Apartament (3 dormitoare) 174.45 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 32.70 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.02 €
Internet (60 Mbps) 28.41 €

1 m2 (în afara centrului) 609.97 €

Salariul mediu net lunar 49.12 €
Rata dobanzii ipotecare 10.99

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Siria
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com

Hoteluri in Siria
Hoteluri in Siria

Companii aeriene care zboara catre Siria

Tari langa - Siria

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023