Venezuela | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 28 aeroporturi active in Venezuela. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Venezuela

Bucureşti Otopeni Caracas
Wizz Air Malta
OTP CCS
23 Iulie 2024
escale
CCS

Bilete avion (dus) Venezuela ➔

Caracas Las Piedras
Avior Airlines
CCS LSP
15 August 2024
direct
LSP
Caracas Bogotá
Wingo
CCS BOG
28 Decembrie 2024
direct
BOG
Caracas Santo Domingo Las Américas
Avior Airlines
CCS SDQ
01 August 2024
direct
SDQ

Venezuela (denumire oficială: República Bolivariana de Venezuela) este o țară situată în nordul Americii de Sud, cuprinzând terminațiile nordice ale Munților Anzi (care depășesc 5000 m), câmpia fluviului Orinoco și Podișul Guyanelor (care ajunge la 3000 m), dispuse în ordine de la nord-vest spre sud-est. Pe un afluent al râului Caroní se află cascada Angel, cea mai înaltă din lume (978 m). În Venezuela predomină populația de origine europeană. Venezuela este una din țările cele mai urbanizate d…
Venezuela (denumire oficială: República Bolivariana de Venezuela) este o țară situată în nordul Americii de Sud, cuprinzând terminațiile nordice ale Munților Anzi (care depășesc 5000 m), câmpia fluviului Orinoco și Podișul Guyanelor (care ajunge la 3000 m), dispuse în ordine de la nord-vest spre sud-est. Pe un afluent al râului Caroní se află cascada Angel, cea mai înaltă din lume (978 m). În Venezuela predomină populația de origine europeană. Venezuela este una din țările cele mai urbanizate din America Latină. Principalele orașe sunt Caracas, Valencia și Maracaibo. Marea majoritate a populației trăiește în orașele din nordul țării.

Teritoriul țării a fost casa a mai multe triburi importante de amerindieni, de exemplu caribs. Acesta a fost primul trib văzut de către Cristofor Columb în anul 1498. Curând după aceasta au început procesele de colonizare și de amestecare culturală. Venezuela a fost prima țară din America Latină care și-a proclamat independența față de coroana spaniolă, un proces care a fost consolidat de Bătălia de Carabobo și Bătălia navală de pe lacul Maracaibo, din anul 1823, cu expulzarea definitivă a trupelor spaniole. După un lung capitol de conflicte civile, republica a găsit calea de modernizare notorie prin guvernele autoritare. La mijlocul secolului al XX-lea a început lupta pentru un sistem democratic, care a început după răsturnarea generalului Marcos Pérez Jiménez, în anul 1958. Datorită boom-ului petrolier, Venezuela a cunoscut o lungă perioadă de creștere economică intensă, care a fost întreruptă de criza energetică din anii 1980, ceea ce a dus la o perioadă de instabilitate politică și socială urmată de suișuri și coborâșuri financiare.

Spre deosebire de alte state sud-americane, Venezuela dispune de mari rezerve de petrol (fiind al cincilea producător de petrol pe plan mondial) și gaze naturale, astfel că după descoperirea petrolului la începutul secolului al XX-lea, Venezuela a devenit dintr-o țară subdezvoltată exportatoare de produse agricole(cafea și cacao), o țară cu posibilități financiare pentru dezvoltare.

Căderea prețului petrolului în anii 1980 au împins țara într-o criză economică de lungă durată și inflație, rata sărăciei atingând 66% în 1995 , PIB-ul pe cap de locuitor din anul 1998 scăzând la nivelul din 1963, la o treime din valoarea sa maximă din anul 1978 Revenirea prețului petrolului după 2001 a impulsionat economia venezuelană, cu toate că Criza financiară din 2007-2008 a încetinit creșterea economică.

Venezuela are de asemenea resurse clasice ca: minereu de fier și minereuri neferoase (bauxită îndeosebi). Resursele de petrol sunt exploatate în jurul și interiorul Lacului Maracaibo, în câmpia și delta fluviului Orinoco; petrolul se prelucrează în centre situate pe litoral (ca de exemplu Valencia). Fierul se exploatează în Podișul Guyanelor (Cerro Bolivar) și este destinat îndeosebi exportului. Datorită resurselor hidroenergetice bogate, Venezuela și-a dezvoltat foarte mult sistemul de hidrocentrale (hidrocentrala Guri, situată pe râul Caroní, este una dintre cele mai mari din lume). În privința agriculturii se remarcă producția de cafea, trestie de zahăr, manioca, banane și nuci de cocos. Transporturile sunt mai dezvoltate pe litoral, unde se află și principalele porturi.

Preturile medii in Venezuela

Paine alba (500 kg) 1.75 €
File de pui (1 kg) 5.43 €
Apa (1,5l) 1.21 €
Bere locala (0,5 l) 1.15 €
Sticla de vin 7.33 €

Masa (1 persoana) 9.16 €
McMeal (McDonalds) 9.16 €
Bere locala (0,5 l) 1.37 €
Cappuccino 1.73 €
Apa (0,33 l) 0.81 €

Bilet dus 0.46 €
Taxi start 3.66 €
Taxi (1 km) 2.29 €
Taxi (o ora de așteptare) 8.70 €
Benzina (1l) 0.46 €

Apartament (1 dormitor) 168.18 €
Apartament (3 dormitoare) 297.30 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 17.15 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 12.21 €
Internet (60 Mbps) 34.47 €

1 m2 (în afara centrului) 580.85 €

Salariul mediu net lunar 174.17 €
Rata dobanzii ipotecare 24.30

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Venezuela
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Venezuela
Hoteluri | Venezuela

Tari langa - Venezuela

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate