Check-in si imbarcarea

Check-in si imbarcarea

Check-in si imbarcarea

Pentru indeplinirea in timp util a formalitatilor de check-in (inregistrare la zbor) si imbarcare (ocuparea locurilor in aeronava) se recomanda prezentarea in aeroport cu cel putin 1 ora 30 minute inainte de ora de decolare inscrisa pe bilet.

In sezonul de varf traficul de pasageri si timpul necesar pentru procedurile aeroportuare poate creste considerabil si, daca calatoriti in aceasta perioada, Va recomandam sa veniti la aeroport cu 2 ore inainte de zbor sau chiar mai devreme.

Ghiseele de check-in din aeroport se deschid de la 2 ore pana la 4 ore inaintea cursei in dependenta de operator si se inchid cu 40 de minute inaintea orei stabilite pentru decolare.

Chiar daca aeronava se afla pozitionata la sol, din motive de securitate pasagerii care nu s-au incadrat in orele limita pot sa nu fie acceptati la zbor.

Dupa efectuarea platii si confirmarea biletului de avion Pasagerii trebuie sa efectueze procedura de check-in (inregistrare la zbor) pentru a putea fi imbarcati pe aeroanava. Inregistrarea poate fi efectuata la aeroport la ghiseul de check-in al operatorului care efectueaza zborul, online sau la terminalele de check-in din aeroport.

Check-in la aeroport

Airport check-in

La check-in sunteti obligati sa prezentati biletul electronic sau numarul de confirmare, un document de identitate sau pasaport valid, bagajul/bagajele de cala pentru a fi cantarit/te precum si bagajul de mana pentru a fi verificat daca se incadreaza in limitele de greutate si de dimensiuni.

Dupa efectuarea acestor operatiuni veti primi o carte de imbarcare (boarding pass) cu numarul locului si detalii despre zbor.

Check-in Online

Mobile boarding pass

Check-in online inseamna introducerea datelor din pasaport/buletin ale pasagerilor direct in sistemul de rezervari al operatorului aerian cu emiterea ulterioara a cartilor de imbarcare. Data inainte de zbor cand este deshisa procedura de check-in online este diferita la fiecare operator aerian.

Procedura de check-in online (inregistrare la zbor online) cu emiterea cartilor de imbarcare se efectueaza nu mai devreme de termenul stabilit de operatorul aerian pana la data si ora de plecare a zborului pentru care se face check-in-ul. Pentru majoritatea companiilor aeriene low-cost acest termen este de 48 ore inainte de zbor.

Dupa efectuarea operatiunii de check-in online se emit cartile de imbarcare pentru fiecare pasager si fiecare zbor. Cartea de imbarcare contine informatia despre zbor, datele personale ale pasagerului si locul in aeronava. In acest caz nu mai trebuie sa treceti la ghiseul de inregistrare a operatorului din aeroport si mergeti direct la controlul de securitate, frontiera si direct la aeronava pentru a ocupa locul indicat in cartea de imbarcare.

Trebuie sa prezentati cartea de imbarcare pentru fiecare zbor si fiecare pasager scoase la tipar pentru a va imbarca pe aeronava.

Controlul de securitate

Control securitate

Inainte de imbarcare toti Pasagerii trec controlul securitate zboruri la care se verifica daca bagajele de mana nu contin obiecte interzise in transportul aerian. Mai mult despre restrictiile aplicate pentru bagajele de mana vezi aici:

Controlul de frontiera

Aici vor fi verificate actele de identitate ale Pasagerului, vize in caz de necesitate. Pasagerii trebuie sa se asigure inainte de calatorie ca actele de identitate sau pasapoartele sunt valabile si corespunzatoare cerintelor tarii de destinatie si nu sunt restrictii impuse de statul de destinatie.

Mai multe despre regimul de vize pentru cetateni RO si MD poti afla aici: Regimul de vize si conditii de calatorie .

Imbarcare

Welcome!

Dupa controlul de frontiera Pasagerii trec la bordul aeronavei pentru efectuarea zborului in baza cartilor de imbarcare prezentate colobaratorilor companiei aeriene.

Numarul locului ocupat va fi indicat in cartea de imbarcare.

Dupa aterizare si stationarea aeronavei, pasagerii vor trece procedura de debarcare si controlul de frontiera (securitate dupa caz) al tarii de destinatie.

Politica de confidentialitate si … Politica de confidentialitate si …
Politica de confidentialitate si cookies

Politica COOKIE actualizată va intra automat în vigoare pentru toți utilizatorii existenți de servicii pe 25 mai 2018 și,…

Condiții de utilizare Condiții de utilizare
Condiții de utilizare

Înainte de a utiliza serviciul nostru, vă rugăm să citiți condițiile de mai jos. Faptul de a folosi site-ul în orice …

Contacte ZborDirect
Contacte ZborDirect

ZborDirect este la un click distanta, contacteaza-ne si iti vom raspunde cat de curand posibil la orice solicitare, sugestie sau …

Regimul de vize si conditii de calatorie
Regimul de vize si conditii de calatorie

Inainte de orice deplasare in strainatate calatorul trebuie sa se asigure ca documentele de calatorie (pasaport strain, buletin r…

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023