Intrebari si raspunsuri frecvente

ZborDirect FAQ

Cat costa un bilet spre Londra, sau orice alta destinatie?

Pentru a afla pretul unui bilet accesati zbordirect.com, introduceti itinerariul calatoriei, datele calendaristice exacte, numarul si tipul pasagerilor si efectuati o cautare. Preturile se pot schimba dinamic fiecare 10 minute in functie de locurile disponibile in aeronave.

Preturile pentru orice zbor spre orice destinatie incep de la 19 euro si ajung pana la 400 de euro si mai mult. Nu este nici o diferenta in clasa de deservire, acestea sunt locuri in acelasi avion.

Biletele cu tarif extra redus se vand toate, de regula cu 2 luni inainte de zbor. Pentru perioadele de sezon "inalt" acestea se vand in mediu cu 6 luni inainte.

Care sunt avantajele ZborDirect?

  • Specializarea in zboruri low cost;
  • Zboruri directe si conexiuni low cost dupa tehnologia proprie;
  • Timp minim pentru cautare zboruri si rezervare - in mediu 3 minute;
  • Check-in (inregistrare la zbor) gratuit, automat si usor.
  • Asistenta calificata a unui Agent in caz de erori, modificari de orar, anulari etc., in caz de urgenta - 24/24.

Cum sa fac rezervarea pe ZborDirect?

Pentru a rezerva locuri in aeronava trebuie sa selectati un itinerariu de zbor afisat pe www.zbordirect.com, sa completati datele pasagerilor si sa efectuati achitarea. Rezervarea efectiva de locuri are loc dupa achitarea completa a comenzii. Mai multe informatii despre motorul de rezervari ZborDirect gasiti aici.

Pot sa fac rezervarea pe telefon?

Rezervarile pe telefon sunt in majoritatea cazurilor mai scumpe decat cele online. Pentru unii operatori low-cost nu este posibila rezervarea pe telefon.

Pot sa rezerv un bilet pentru o alta persoana?

Da, puteti rezerva si cumpara bilete pentru alte persoane. Cand faceti rezervarea introduceti datele personale ale persoanei pentru care faceti comanda. Datele trebuie sa fie exact ca in documentele de identitate ale pasagerilor.

Ce sa fac daca am introdus datele pasagerilor cu erori?

Daca ati comis erori la introducerea datelor pasagerilor pentru rezervare sau inregistrare la zbor, Va rugam sa ne contactati si sa ne informati despre acest lucru cat mai curand posibil si noi vom opera corectarile necesare.

Ce este un bilet de avion?

Biletul de avion este documentul electronic confirmat de Agentie dupa achitare in baza caruia se efectueaza zborul. Biletul poate fi accesat prin link-ul receptionat pe mail sau direct pe site dupa numarul de comanda sau confirmare. Biletul contine numarul de confirmare al operatorului aerian si include itinerariul de zbor, pasagerii, servicii achizitionate, conditii tarifare. Pentru operatorii cu check-in la aeroport gratuit (de ex. Blue Air, Norwegian) este suficienta prezentarea documentului de identitate al pasagerului si numarul de confirmare pentru a fi inregistrat la zbor.

Ce este o carte de imbarcare?

Cartea de imbarcare este documentul care se emite dupa inregistrarea la zbor (online sau la aeroport) si contine datele pasagerului si locul ocupat in aeronava. Cartile de imbarcare se emit dupa efectuarea procedurii de check-in in termenii stabiliti de fiecare operator aerian in parte. Pentru operatorii cu check-in la aeroport cu plata (de ex. Ryanair, Wizzair) cartile de imbarcare trebuie tiparite si prezentate direct la controlul securitate si imbarcare in aeronava. Daca cartea de imbarcare nu este prezentata, pasagerul va trebui sa achite taxa pentru check-in la aeroport care incepe de la 30 euro pasager/segment zbor.

Ce inseamna o oferta de bilet?

Oferta de bilet de avion presupune un numar determinat si limitat de locuri pentru un zbor sau mai multe zboruri cu date si ore concrete care au un pret stabilit si accesibil utilizatorului la momentul vizualizarii sau comunicarii ofertei. Pretul ofertei devine garantat doar la achitarea sau rezervarea biletului.

Ce inseamna zbor direct?

Plecarea aeronavei din punctul A cu destinatia imediata spre punctul B.

Ce inseamna zbor cu escala?

Plecarea aeronavei din punctul A cu o aterizare in aeroportul intermediar C si decolare cu aterizare spre punctul de destinatie B. Escalele pot fi multiple in cazul unor zboruri transcontinentale.

De care zboruri pot sa rezerv pe zbordirect.com?

Pe zbordirect.com puteti rezerva zboruri directe sau zboruri cu escala utilizand filtrul de zboruri. Conexiunile de zboruri sunt formate luand in consideratie timpul minim necesar intre zboruri si desigur - un pret cat mai accesibil pentru Pasagerul nostru. Conexiuni de zboruri sunt afisate pentru datele si destinatiile pentru care nu avem zboruri directe la momentul cautarii.

Ce inseamna check-in?

Check-in este inregistrarea la zbor cu emiterea cartii (talonului) de imbarcare. Procedura de check-in poate fi facuta online sau la aeroport si presupune introducerea datelor din pasaport ale Pasagerului in sistemul de rezervari, alocarea unui loc in aeronava si emiterea cartii de imbarcare.

Ce inseamna check-in online?

Check-in online inseamna introducerea datelor din pasaport/buletin ale pasagerilor direct in sistemul de rezervari al operatorului aerian cu emiterea ulterioara a cartilor de imbarcare. Data inainte de zbor cand este deshisa procedura de check-in online este diferita la fiecare operator aerian. Pentru toate biletele achizitionate pe zbordirect.com se efectueaza check-in automat imediat la deschiderea procedurii de check-in a operatorului.

Ce inseamna check-in automat?

Procedura de check-in (inregistrare la zbor) se deschide cu 48 ore inainte de zbor. ZborDirect utilizeaza propriul motor de rezervare pentru a efectua inregistrarea la zbor imediat cand se deschide procedura de check-in a partenerului (in orice moment al zilei sau al noptii). Daca ati completat datele pasagerului, nu trebuie sa mai faceti nimic, noi vom efectua inregistrarea la zbor si vom pregati biletele de imbarcare.

Mai multe despre sistemul nostru automatizat de intregistrare la zbor puteti afla aici: Ce este check-in online automat?

Ce inseamna low cost?

Low cost este biletul cu pret mai mic decat media generala, sau mult mai mic.

Un adevarat operator aerian low cost are locuri cu tarife scazute care pot incepe de la 15 - 20 euro. In acest pret sunt incluse: locul in aeronava, bagaj de mana minimum 8 kg, carucior pliant pentru bebelusi. Bagajul de cala si alte servicii aditionale, precum loc special sau menu la bord sunt contra unor taxe aditionale.

Cand este mai bine sa cumpar un bilet ieftin?

Biletele ieftine sunt rezervate si cumparate cu mult timp inainte de zbor, din aceasta cauza regula de baza este sa faci rezervarea imediat ce ai planificata o calatorie.

Cum ajung la aeroportul de plecare din Romania?

Multi clienti din Republica Moldova doresc sa faca rezervari de zboruri directe spre destinatii care nu sunt disponibile din Chisinau. In asa cazuri recomandam urmatoarele aeroporturi din Romania: Iasi, Bacau si Bucuresti, acestea fiind amplasate mai apropiat de Republica Moldova.

Ramane la discretia Pasagerului sa aleaga modalitatea de transportare rutiera preferata - tren, automobil propriu, autocar sau microbus.

Ce fel de pret o sa achit rezervand prin ZborDirect?

Rezervand cu ZborDirect Pasagerul achita cel mai bun pret. Acest lucru este posibil datorita faptului ca Agentia are incheiate Contracte individuale de Agent cu Operatorii aerieni si utilizeaza sisteme computerizate specializate. In pret este inclusa inregistrarea la zbor automata si asistenta unui Agent calificat.

De ce nu mi s-a oferit asistenta in legatura cu biletul meu achizitionat in alta parte?

Agentii ZborDirect sunt disponibili pentru a oferi asistenta pentru toate biletele achizitionate pe zbordirect.com 7 zile din 7, in caz de urgenta - 24/24. Cu parere de rau trebuie sa atentionam Pasagerii si utilizatorii zbordirect.com ca nu oferim consultatii si nu solutionam cazuri in legatura cu bilete procurate in alte parti (direct de la operator sau la alta agentie). In aceste cazuri urmeaza sa Va adresati direct la compania sau agentia unde ati procurat biletul.

Aboneaza-te si primeste pe email cele mai fierbinti oferte de bilete low-cost, noutati despre zboruri, promotii si reduceri