Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Emiratele Arabe Unite

Data ultimei actualizări: 12 noiembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Aeroporturile din Emiratele Arabe Unite sunt deschise pentru zborurile comerciale de repatriere, inclusiv către aeroportul Internațional Henri Coandă. În Emiratul Dubai, din data de 7 iulie 2020, s-au deschis zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti.
 • Zborurile se vor efectua doar dacă se înregistrează un număr minim de pasageri, în caz contrar, companiile aeriene anulând sau reprogramând zborurile cu o informare prealabilă.
 • Intrarea cetățenilor străini, în scop turistic, este permisă doar în Emiratul Dubai.
 • Începând cu data de 1 august 2020, este obligatorie efectuarea unui test molecular pentru infecția cu COVID-19 (tip PCR), cu cel mult 96 de ore înainte de sosirea în Emiratele Arabe Unite, inclusiv de către persoanele care tranzitează acest stat. Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză.
 • Pasagerii care îndeplinesc condițiile pentru revenirea în Emiratele Arabe Unite trebuie să efectueze un examen medical şi să prezinte un certificat eliberat de unul dintre centrele medicale aprobate de autoritățile emirateze competente, pentru a se asigura că nu sunt infectați cu COVID-19.
 • Autoritățile medicale de stat pot solicita reexaminarea călătorilor, dacă consideră necesar. La sosirea pe aeroportul Dubai se efectuează un test molecular tip PCR pentru COVID-19, rezultatul acestuia fiind transmis pe telefonul mobil în aproximativ 24-48 de ore. Până la sosirea rezultatului, călătorii trebuie să stea în izolare.

Conform informațiilor primite de la autoritățile emirateze, lista cu centrele medicale agreate pentru testare PCR COVID-19 este disponibilă pe website-urile companiilor aeriene şi pasagerii au obligaţia să verifice înainte de achiziţionarea biletului de avion. Certificatele de testare PCR COVID-19 cu rezultat negativ, emise de laboratoarele acreditate de guvernele ţărilor de origine, vor fi acceptate de EAU; pentru a asigura credibilitatea rezultatelor acestor laboratoare, în cazurile în care există diferenţe majore între aceste rezultate și testele din EAU, autorităţile locale vor informa companiile aeriene să nu mai accepte testele de la ,,laboratoarele care nu sunt de încredere”.

De asemenea, toate companiile aeriene au obligaţia de a publica pe paginile oficiale de internet centrele de testare moleculară pentru COVID-19 (tip PCR) din România, agreate de autorităţile emirateze, iar pasagerii au obligaţia de a verifica aceste liste.

Toate cheltuielile necesare pentru efectuarea carantinei instituţionalizate, carantinei într-o unitate hotelieră și tratamentelor vor fi suportate exclusiv de persoana în cauză sau de asigurator, dacă pasagerul deţine o asigurare care să acopere cheltuielile medicale generate de infectarea cu COVID-19. De asemenea, costurile pentru testările moleculare tip PCR pentru COVID-19 sunt suportate de persoanele în cauză.

Link-uri utile:

https://screening.purehealth.ae/application

https://www.flydubai.com/en/flying-with-us/resumption-of-flights

Din data de 1 august 2020, conform deciziei comune a NCEMA (Autoritatea Națională pentru Situații de Criză și de Management a Dezastrelor) şi a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din EAU, toţi pasagerii care călătoresc din Emiratele Arabe Unite către ţările Uniunii Europene şi Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum şi către ţările care au drept condiţie de intrare efectuarea testului molecular tip PCR, trebuie să prezinte teste negative la îmbarcare.

Excepţii de la obligativitatea efectuării testului molecular pentru infecția cu COVID-19 (tip PCR), cu valabilitate de 96 de ore, solicitat la intrarea și ieșirea în/din Emiratele Arabe Unite:

 • Copiii sub 12 ani sunt exceptaţi de la efectuarea testului molecular negativ (tip PCR);
 • Persoanele cu dizabilităţi moderate sau severe pot fi exceptate de la efectuarea testului molecular (tip PCR).

NCEMA şi Ministerul Afacerilor Externe atrag atenția asupra necesității ca toate companiile aeriene care operează în EAU să asigure îndeplinirea acestor condiţii la îmbarcare.

https://www.wam.ae/en/details/1395302857374

https://www.mofaic.gov.ae/en/MediaHub/News/2020/7/23/23-07-2020-UAE-Entry

Măsuri aplicabile/documente justificative din 7 iulie 2020 pentru turiști în Dubai:

Turiștii trebuie să efectueze un test molecular tip PCR cu o valabilitate maximă de patru zile (96 de ore) înaintea sosirii în Dubai. Acestora li se va cere să prezinte la sosirea pe aeroporturile din Dubai rezultatul testului tip PCR, care să dovedească că nu au fost infectați.

Începând cu data de 1 august 2020, este obligatoriu testul molecular tip PCR efectuat înainte de călătorie cu maxim 96 ore atât pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, cât şi la plecarea din acest stat. La sosirea pe aeroportul din Dubai se efectuează un alt test molecular tip PCR pentru COVID-19, rezultatul fiind trimis pe telefonul mobil. Prin urmare, turiştii trebuie să efectueze în total 3 teste moleculare tip PCR pentru COVID-19 pentru călătoria în Dubai, unul înaintea plecării, al doilea la sosire în Dubai şi al treilea la plecarea din Dubai.

 • Personalul companiilor aeriene poate refuza îmbarcarea pasagerilor, dacă aceștia prezintă simptome ale infecției cu COVID-19.
 • Turiștii care se deplasează pe cale aeriană spre Dubai trebuie să se asigure că îndeplinesc toate cerințele pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, să dețină asigurare medicală internațională care să acopere şi costurile tratării COVID-19 și să completeze o declarație de sănătate, la sosirea aeroportul din Emiratele Arabe Unite.
 • Este obligatorie descărcarea, pe un smartphone, a aplicației de monitorizare a traseului (COVID-19 DXB) și completarea datelor personale, deoarece facilitează coordonarea și comunicarea ușoară cu autoritățile din domeniul sănătății, în cazul în care apar simptome COVID-19.
 • Toate persoanele care sosesc vor fi supuse unei testări a temperaturii corporale. Dacă un călător este suspectat că are simptome COVID-19, chiar dacă deține un test PCR cu rezultat negativ, autoritățile din aeroport pot lua decizia supunerii persoanei în cauză la un nou test. În această situaţie, până la sosirea rezultatului testului în cca. 48 ore, persoana testată este plasată în izolare. În cazul unui test cu rezultat pozitiv, turiştii trebuie să completeze datele personale în aplicația COVID-19 DXB și să se izoleze într-o locație indicată de autorităţi, timp de 14 zile, pe cheltuiala proprie.

Măsuri aplicabile pentru cetățenii rezidenți în EAU:

Rezidenții în Emiratul Dubai:

 • Cetățenii cu reședința în Emiratul Dubai: începând cu 23 iunie 2020, sunt în vigoare norme speciale privind fluxurile de intrare și de ieșire a rezidenților și privind protocoalele de sănătate aferente.
 • Cei care au o viză de rezident valabilă eliberată în Dubai și doresc să se reîntoarcă trebuie să acceseze, în prealabil, site-ul Direcției Generale de Rezidență și Afaceri Externe din Dubai (GDRFA) pentru a obţine aprobarea de intrare în Dubai.
 • Din data de 8 octombrie a.c., compania aeriana Fly Dubai a anunţat că pentru pasagerii rezidenţi în emiratele Abu Dhabi, Al Ain, Ras Al Khaimah, Ajman, Fujairah, Umm al Quwain a fost reintrodusă aprobarea ICA pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite.
 • Pasagerii au obligaţia să verifice condiţiile de intrare în Emiratele Arabe Unite pe paginile oficiale de website ale companiilor aeriene.
 • De asemenea, este necesar să fie completate: o declarație de sănătate și un angajament de plată a costurilor aferente carantinei, pentru situația în care testul este pozitiv, ambele furnizate de companiile aeriene.
 • Toate persoanele testate care sosesc în Dubai vor fi supuse unei testări a temperaturii corporale. Dacă un călător este suspect de apariția unor simptome a virusului SARS-Cov-2, chiar dacă acesta deține un test PCR cu rezultat negativ, autoritățile aeroportuare pot lua decizia supunerii persoanei în cauză unui nou test. Persoanele testate pe aeroport în Dubai, vor fi lăsate să se deplaseze la domiciliul declarat, pe care nu au voie să îl părăsească înainte de primirea rezultatului testului (în general 48 de ore).
 • Dacă rezultatul este pozitiv, persoana în cauză va fi supusă măsurii carantinei, timp de 14 zile, fie la locuința personală, fie într-o altă locație decisă de autorități (carantină instituționalizată), dacă locuinţa nu întruneşte condiţiile necesare.

Rezidenții în Emiratele Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm al Quwain, Ras al Khaimah, Fujairah:

Cetățenii străini care dețin permise de ședere valabile în aceste emirate, care sunt temporar plecați din țară, au voie să intre în Emiratele Arabe Unite. Conform informării autorităților locale din 12 august 2020, nu mai era necesară aprobarea obținută în prealabil de la Autoritatea Federală pentru Identitate și Cetățenie (ICA), însă companiile aeriene informează pasagerii că s-a revenit la această măsură, deci aprobarea este necesară. La sosire, pasagerii sunt supuși unui test tip PCR și carantinei obligatorii la domiciliu sau instituţionalizată (în funcţie de decizia autorităţilor) pentru o perioadă de 14 zile. În ziua a 4-a şi în ziua a 8-a vor efectua oligatoriu un test molecular tip PCR pentru COVID-19 şi vor rămâne în continuare în carantină/izolare până în ziua a 14-a.

Testarea este obligatorie şi pentru rezidenţii şi vizitatorii care sosesc în Dubai sau în alte emirate şi au ca destinaţie finală Abu Dhabi.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

Din 5 iunie 2020, sunt efectuate curse aeriene cu tranzit dinspre Jakarta, Karachi, Kuala Lumpur, Manila, Melbourne, Seoul, Singapore, Sydney şi Tokyo către Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Geneva, Londra (Heathrow), Madrid, Milano, Paris (Charles de Gaulle) şi Zurich. Pasagerii nu aveau permisiunea de a intra în EAU decât în condiţiile aprobării ICA. În contextul noilor măsuri care vizează turiştii, aplicabile din 7 iulie 2020, este permisă şi intrarea temporară (stop-over) pentru aceștia. Informații cu privire la această posibilitate sunt oferite de compania aeriană.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

Circulaţia între emiratele Abu Dhabi, Al Ain, Al Ruwais şi Al Dahfra este permisă. Este obligatoriu testul PCR COVID-19, valabil 48 de ore, care se prezintă la ieşire şi la intrare sau testul cu laser DPI care se efectuează la punctul de trecere în emirat. Pentru deplasările interne în EAU, în emiratul în Abu Dhabi este obligatorie efectuarea testului PCR după 8 zile de la intrare.

Persoanele nerezidente, turişti, vizitatori, etc care sosesc în Dubai şi vor să intre în emiratul Abu Dhabi se expun riscului de a nu fi permisă intrarea întrucât acest emirat este deschis doar pentru rezidenţi. În situaţii deosebite, dacă este permisă intrarea se efectuează carantina de 14 zile.

Toate persoanele care intră în emiratul Abu Dhabi pe cale aeriană, maritimă, rutieră vor primi de la autorităţi la punctul de intrare şi vor purta obligatoriu brăţara de monitorizare a traseului – tracking bracelet.

Din data de 27 mai 2020:

 • s-a extins lista măsurilor de relaxare şi a fost permisă începerea activităţilor recreative, cu menţinerea măsurilor de prevenţie, respectiv purtarea măştii şi a mănușilor în spații deschise și în spații închise şi distanţare de 2 m;
 • s-au deschis cinematografele şi sălile de sport la capacitate de 50%;
 • s-au deschis restaurantele, terasele, parcurile, plajele publice, patinoarele artificiale din mall-uri. În centrele comerciale din Abu Dhabi, accesul este din nou permis minorilor sub 12 ani și persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani;
 • s-au deschis serviciile la anumite hoteluri; din data de 14 iunie 2020 companiile guvernamentale, autoritățile locale, misiunile diplomatice pot lucra la capacitate de 100% din personalul angajat.

Părăsirea Emiratelor Arabe Unite:

Pentru străinii care părăsesc Emiratele Arabe Unite, este foarte important să verifice direct cu autoritățile ţării de destinaţie și cu compania aeriană respectivă procedurile și protocoalele medicale care pot fi aplicabile (teste tip PCR, formulare care trebuie prezentate etc.) în funcție de aeroportul utilizat, țara de tranzit și destinația finală. Este necesară efectuarea unui test molecular tip PCR pentru COVID-19, cu maxim 96 ore înainte de plecare.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Autorităţile emirateze şi companiile aeriene îşi rezervă dreptul exclusiv de a oferi informații suplimentare cetăţenilor cu privire la legislaţia şi reglementările în vigorare în EAU, măsurile de prevenţie a răspândirii pandemiei de COVID-19, precum și condiţii de călătorie.

Linkuri utile:

http://dubai.mae.ro/local-news/1059

https://mediaoffice.ae/en/news/2020/June/21-06/Supreme%20Committee%20of%...

ICA

https://beta.smartservices.ica.gov.ae/echannels/web/client/default.html#...

NCEMA

https://covid19.ncema.gov.ae/en

https://www.ncema.gov.ae/

FEDERAL AUTHORITY FOR IDENTITY AND CITIZENSHIP

https://gdrfad.gov.ae/en

Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation UAE

https://www.mofaic.gov.ae/

https://screening.purehealth.ae/application

Date de contact ale misiunilor României în Emiratele Arabe Unite – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular