Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Emiratele Arabe Unite - 27.07.21

Populatie: 10,017,307 Cazuri azi: 1,549 Active/Milion: 2,054 Populatie infectata: %0.205

Emiratele Arabe Unite

Data ultimei actualizări: 18 iulie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL EMIRATELOR ARABE UNITE:

Începând cu luna iulie 2020, în Emiratul Dubai sunt permise zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti.

Conform informațiilor comunicate public de către compania Etihad (https://www.etihad.com/content/dam/eag/etihadairways/etihadcom/Global/pd...) este permisă intrarea în Abu Dhabi a turiștilor care au ca destinație celelalte emirate, inclusiv Dubai, cu condiția ca persoanele în cauză să respecte regulile de carantină ale emiratului respectiv. (https://www.etihad.com/en-ae/travel-updates/abu-dhabi-travel-information) Călătorii se pot deplasa dintr-un emirat în altul doar prin intermediul Etihad Chauffeur, Etihad Express Coach or Airport Taxi. Din data de 13 iulie 2021, călătorii care au ca destinație emiratul Abu Dhabi și sosesc din statele aflate pe lista verde nu trebuie să mai efectueze măsura de carantină. România se află pe lista verde.

Este obligatorie efectuarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare, inclusiv de către persoanele care tranzitează acest stat. Persoanelor aflate în tranzit li se recomandă consultarea companiilor aeriene pentru informații suplimentare privind această măsură, întrucât în practică pot exista excepții, în funcție de destinația finală a călătorilor. Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză.

Pasagerii care îndeplinesc condițiile pentru revenirea în Emiratele Arabe Unite trebuie să efectueze un test şi să prezinte un certificat eliberat de unul dintre centrele medicale aprobate de autoritățile emirateze competente, care să confirme faptul că nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Autoritățile medicale de stat pot solicita reexaminarea călătorilor, dacă consideră necesar. La sosirea pe aeroportul Dubai se efectuează un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul acestuia fiind transmis pe telefonul mobil în aproximativ 24-48 de ore. Până la sosirea rezultatului, călătorii trebuie să rămână în izolare.

Conform informațiilor primite de la autoritățile emirateze, lista cu centrele medicale agreate pentru testarea tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 este disponibilă pe paginile de internet ale companiilor aeriene. Pasagerii au obligația de a verifica acest aspect înainte de achiziționarea biletului de avion. Sunt acceptate de către autoritățile emirateze testele moleculare tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, emise de laboratoarele acreditate de către autoritățile statelor de proveniență. În situația în care există diferențe între rezultatele testelor prezentate de călători și rezultatele testelor efectuate în Emiratele Arabe Unite, autoritățile locale vor informa companiile aeriene să nu mai accepte testele efectuate de laboratoarele în cauză.

Toate cheltuielile necesare pentru efectuarea carantinei instituționalizate, a carantinei într-o unitate hotelieră, precum și a tratamentelor vor fi suportate exclusiv de persoana în cauză sau de asigurator, dacă pasagerul deține o asigurare care acoperă cheltuielile medicale generate de infectarea cu SARS-CoV-2. De asemenea, costurile pentru testările moleculare tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 sunt suportate de persoanele în cauză.

Mai multe informații pot fi consultate la următoarea pagină de internet: https://screening.purehealth.ae/applicationhttps://www.flydubai.com/en/flying-with-us/resumption-of-flights.

Începând cu luna august 2020, conform deciziei comune a NCEMA (Autoritatea Națională pentru Situații de Criză și de Management a Dezastrelor) şi a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din EAU, toţi pasagerii care călătoresc din Emiratele Arabe Unite către statele membre ale Uniunii Europene şi Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum şi către statele care au drept condiție de intrare prezentarea testului molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, trebuie să prezinte rezultatele negative ale testelor la îmbarcare.

Sunt exceptați de la obligativitatea efectuării testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, solicitat la intrarea și ieșirea în/din Emiratele Arabe Unite, copiii sub 12 ani şi persoanele cu dizabilități moderate sau severe.

NCEMA şi Ministerul Afacerilor Externe atrag atenția asupra necesității ca toate companiile aeriene care operează în Emiratele Arabe Unite să asigure îndeplinirea acestor condiții la îmbarcare.

https://www.mofaic.gov.ae

EMIRATUL DUBAI:

Este permisă intrarea în scop turistic a cetățenilor străini în Emiratul Dubai. Turiștii trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de îmbarcare.

La sosirea pe aeroportul din Dubai se efectuează un alt test molecular tip PCR, rezultatul fiind trimis pe telefonul mobil. Este obligatorie respectarea măsurii de autoizolare până la recepționarea rezultatului prin mesaj tip SMS (aproximativ 24-48 ore).  

Personalul companiilor aeriene poate refuza îmbarcarea pasagerilor dacă aceștia prezintă simptome ale infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Turiștii care se deplasează pe cale aeriană către Dubai trebuie să se asigure că îndeplinesc toate condițiile pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, să dețină o asigurare medicală internațională care să acopere şi costurile tratării COVID-19 și să completeze o declarație de sănătate la sosirea pe aeroportul din Emiratele Arabe Unite.

Este obligatorie descărcarea aplicației „Al Hosn” de monitorizare a deplasărilor (COVID-19 DXB) și completarea datelor personale, deoarece aceasta facilitează coordonarea și comunicarea facilă cu autoritățile din domeniul sănătății în cazul în care apar simptome specifice COVID-19.

Toate persoanele vor fi supuse măsurării temperaturii corporale la sosire. Dacă un călător este suspectat că prezintă simptome specifice COVID-19, autoritățile din aeroport pot lua decizia supunerii persoanei în cauză unui nou test, chiar dacă deține deja un test molecular tip PCR cu rezultat negativ. În această situaţie, până la recepționarea rezultatului testului în aproximativ 48 ore, persoana testată este plasată în izolare. În situația unui rezultat pozitiv, persoanele trebuie să completeze datele personale în aplicația COVID-19 DXB și să se izoleze într-o locație indicată de autorităţi, pentru o perioadă de 14 zile, pe cheltuială proprie.

Persoanele care au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19 pe teritoriul Emiratului Dubai trebuie să intre în autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile - chiar dacă nu au prezentat niciun simptom. Perioada de 10 zile începe din ziua în care au fost expuși unui caz COVID-19 confirmat.

Persoanele care au fost vaccinate, fie ca voluntari în cadrul testelor clinice de fază 3 ale vaccinului, fie în cadrul campaniei naționale de vaccinare, nu vor fi plasate în carantină la întoarcerea în Dubai.

EMIRATUL ABU DHABI:

Începând cu luna februarie 2021, autoritățile emirateze au actualizat procedurile de intrare în acest emirat. Este în continuare permisă intrarea în emiratul Abu Dhabi pentru persoanele care dețin un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Autoritățile medicale de stat pot solicita reexaminarea călătorilor, dacă consideră necesar. La sosirea pe aeroportul Abu Dhabi se efectuează un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul acestuia fiind transmis pe telefonul mobil în aproximativ 24-48 de ore. Până la sosirea rezultatului, călătorii trebuie să rămână în izolare.

Măsura carantinei si testării se aplică conform graficului de mai jos:  https://www.etihad.com/en-ae/travel-updates/abu-dhabi-travel-information

Tipul vizei

Stadiul vaccinării

Statul de începere a călătoriei

Carantină

Test tip PCR - COVID-19

Turiști

Neaplicabil

State din lista verde

Fără

carantină

Test la sosire, în ziua 6 și ziua 12

Alte destinații

10 zile

Test la sosire, în ziua 6 și ziua 12

Vaccinați

Statele semnatare ale acordurilor pentru coridoare de călătorie

Fără carantină

Test la sosire, în ziua 6 și ziua 12

Nevaccinați

Statele semnatare ale acordurilor pentru coridoare de călătorie

10 zile

Test la sosire, în ziua 6 și ziua 12

Rezidenți și cetățeni emiratezi

Vaccinați

Statele de pe lista verde

Fără carantină

Test la sosire, în ziua 6

Statele semnatare ale acordurilor pentru coridoare de călătorie

Fără carantină

Test la sosire, în ziua 6

Alte destinații

5 zile

Test la sosire, în ziua 4

Nevaccinați

Statele de pe lista verde

Fără carantină

Test la sosire, în ziua 6 și ziua 12

Statele semnatare ale acordurilor pentru coridoare de călătorie

10 zile

Test la sosire, în ziua 8

Alte destinații

10 zile

Test la sosire, în ziua 8

Notă: persoanele vaccinate trebuie să fi efectuat cele două doze ale vaccinului împotriva COVID-19 (cel puțin 28 zile de la cea de-a doua doză)!

De asemenea, autoritățile din Abu Dhabi permit intrarea în acest emirat pentru persoanele care sosesc din alt emirat astfel:

Pentru cei care au efectuat testul PCR, aceștia trebuie să intre in Abu Dhabi în maximum 48 de ore de la primirea rezultatelor testului PCR negativ. Ulterior, trebuie făcut un alt test PCR în ziua a 4a de la intrarea în Abu Dhabi, pentru cei care stau mai mult de 4 zile, și încă un test PCR în ziua a 8a, pentru cei care stau 8 zile sau mai mult. Testul PCR nu poate fi utilizat pentru a intra de mai multe ori consecutiv în emiratul Abu Dhabi.

Pentru cei care au efectuat testul DPI, aceștia trebuie să intre în Abu Dhabi în maximum 24 de ore de la primirea rezultatelor testului DPI negativ. Ulterior, trebuie realizat un test DPI în ziua a 3a de la intrarea in Abu Dhabi, pentru cei care stau 48 ore sau mai mult și încă un test DPI în ziua a 7a, pentru cei care stau 7 zile sau mai mult. Testul DPI nu poate fi folosit pentru a intra în emiratul Abu Dhabi de mai multe ori consecutiv.

Condițiile de intrare se aplică tuturor cetățenilor și rezidenților din Emiratele Arabe Unite atât celor vaccinați, cat și celor nevaccinați. Cei care nu pot dovedi efectuarea testelor sunt pasibili de amendă.

Lista verde a fost actualizată la data de 13 iulie 2021 și poate fi consultată aici Countries, regions and territories on the 'green' list

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie