Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Argentina

Data ultimei actualizări: 18 noiembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: Urgență Sanitară pe o perioadă de un an, potrivit Decretului de Necesitate și Urgență (DNU) din data de 12 martie 2020. De asemenea, în Argentina este decretată stare de urgență publică în domeniile economic, financiar, fiscal, administrativ, energetic, tarifar și social.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Potrivit Decretului de Necesitate și Urgență nr. 260/2020 din 12 martie 2020, se impune obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile pentru toate persoanele care intră pe teritoriul național.
 • Începând cu 16 martie 2020, este interzisă intrarea în Argentina a tuturor cetățenilor străini fără rezidență în acest stat, conform Decretului Nr. 274/2020.
 • Prin Decretul nr. 313/martie 2020, s-a decis închiderea frontierelor.
 • Începând cu data de 2 noiembrie 2020, este permisă intrarea pe teritoriul național a turiștilor proveniți din statele limitrofe – Brazilia, Uruguay, Chile, Paraguay, Bolivia. Aceste persoane nu au obligativitatea efectuării carantinei, trebuie însă să dețină o asigurare medicală specială pentru COVID-19, să completeze o declarație pe proprie răspundere și să prezinte un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Intrarea se poate efectua doar prin aeroportul internațional Ezeiza din Buenos Aires, aeroportul internațional San Fernando din Provincia Buenos Aires și portul Buenos Aires (terminalul Buquebus). Turiștii pot călători și rămâne doar în zona metropolitană Buenos Aires.
 • Prin Rezoluția 221/2020 din 15 octombrie 2020, a fost confirmată reluarea zborurilor comerciale interne și de aviație generală (în anumite condiții), cu respectarea unor protocoale sanitare speciale și în funcție de situația epidemiologică din fiecare Provincie. Astfel, a fost autorizată reluarea zborurilor interne începând cu data de 22 octombrie 2020 de pe aeroportul internațional Ezeiza. Pot călători doar angajații considerați esențiali, cu permis special de circulație – Certificat Unic pentru circulația de Urgență COVID-19 - sau cei care obțin autorizație specială pentru tratament medical, pentru reunirea cu familia sau pentru motive de muncă.
 • Începând cu data de 26 octombrie 2020, companiile aeriene internaționale își pot relua zborurile de linie, doar pentru transportul cetățenilor argentinieni care doresc să călătorească în străinătate și cu respectarea restricțiilor impuse în statul de destinație (și întotdeauna cu respectarea protocoalelor sanitare). Rămâne în vigoare prevederea conform căreia pot intra pe teritoriul argentinian doar cetățenii argentinieni sau străini cu reședință în Argentina, frontierele fiind în continuare închise.
 • Începând cu data de 7 septembrie 2020, pasagerii care intră/ies de pe teritoriul Argentinei, trebuie să completeze formularele electronice “Declaración Jurada Electrónica para el ingreso al Territorio Nacional” și “Declaración Jurada Electrónica para el egreso del Territorio Nacional”, disponibile pe site-ul www.migraciones.gob.ar. Formularele electronice trebuie completate de către toți pasagerii, cu 48 de ore înainte de călătorie. Nu se vor putea îmbarca pasagerii care declară că au avut simptome specifice COVID-19.
 • Potrivit Dispoziției 2205/2020 a Direcției Naționale de Imigrări din Argentina, s-a anunțat prelungirea, a treia oară consecutiv, cu încă 30 de zile a dreptului de sejur al cetățenilor UE fără necesitate de viză, intervalul legal fiind astfel extins până la 180 de zile (90+30+30+30).

Măsuri pe plan intern:

 • Începând cu data de 9 noiembrie 2020, Zona Metropolitană Buenos Aires se află în faza de Distanțare Socială, Preventivă și Obligatorie (DISPO).

În orașul Buenos Aires se aplică următoarele măsuri:

 • Se deschid școlile, în mod etapizat. Fiecare unitate de învățământ va organiza reîntoarcerea progresivă la orele de curs cu participarea a maxim 10 persoane.
 • Se pot organiza reuniuni sociale la domiciliile private, în aer liber (grădină, terase). Se deschid locurile de joacă cu protocoale specifice și cu respectarea capacității maxime în funcție de dimensiunea locului de joacă. Sunt permise sporturile de contact, de grup, în aer liber, cu participarea a mai mult de 10 persoane.
 • Clasele sau atelierele artistice se pot realiza în instituții, la o capacitate maximă de 30% din spațiu, conform condițiilor de ventilare. Toți participanții trebuie să poarte mască de protecție în permanență.
 • Se aplică protocoale specifice în autobuzele turistice.
 • Oficierea căsătoriilor este permisă în spațiile publice, doar în anumite locuri și cu participarea a maxim 10 persoane.
 • Nu mai sunt necesare permise speciale pentru circulația în oraș, însă transportul public continuă să fie utilizat doar pentru angajații considerați esențiali și pentru studenți.

În provincia Buenos Aires se aplică următoarele măsuri:

 • Restaurantele pot fi deschise, la o capacitate limitată.
 • Sunt permise toate activitățile sportive în spații închise, cu participarea a maxim 10 persoane.
 • La nivelul fiecărei provincii sunt aplicate protocoale specifice și restricții, luând în considerare situația epidemiologică locală.
 • ASPO – persoanele pot circula și desfășura activități pentru care au fost autorizate, care includ aprovizionarea cu produse, realizarea de servicii esențiale și includ desfășurarea majorității activităților economice și anumite activități sociale și sportive recreative. Aceste activități se realizează cu respectarea unor protocoale stricte și control sanitar. În această etapă, în localitățile cu mai puțin de 500.000 locuitori, activitățile pot fi aprobate de către Guvernatorul Provinciei. În localitățile cu peste 500.000 locuitori, este necesară aprobarea șefului cabinetului de miniștri. DISPO -  atunci când condițiile sanitare o vor permite, pot fi desfășurate majoritatea activităților economice și sociale respectând protocoalele sanitare stabilite. Este obligatorie menținerea distanței fizice de 2 metri între persoane, utilizarea măștii de protecție și aerisirea încăperilor. Sunt interzise aglomerațiile și pot fi utilizate spațiile închise până la o capacitate de maxim 50%.
 • Populația Argentinei este în izolare socială, preventivă, obligatorie din 20 martie 2020.
 • Începând cu data de luna mai 2020, este obligatorie folosirea de elemente de protecție a gurii, nasului și bărbiei în orice spațiu public, atât interior, cât și în spațiile deschise (stradă, parcuri etc) pe teritoriul Orașului Autonom Buenos Aires.
 • Constituie infracțiune contra sănătății publice nerespectarea restricțiilor impuse – persoana în cauză poate fi reținută, iar dacă circulă cu un autoturism, acesta poate fi sechestrat. Este impus un control extrem de strict al circulației cetățenilor, cu sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei, Poliției Federale și Poliției provinciale.
 • Guvernul național a emis în data de 25 martie 2020 un Decret prin care interzice oprirea furnizării de gaz, lumină, apă, servicii de telefonie fixă și mobilă, Internet și cablu tv pe timp de 180 zile. Guvernul a decis extinderea perioadei de înghețare a tarifelor la telefonia fixă, mobilă, cablu și internet până la finele anului curent.

Date de contact ale misiunilor României în Argentina – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular