Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Argentina - 10.05.21

Populatie: 45,549,324 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 5,779 Populatie infectata: %0.578

Argentina

Data ultimei actualizări: 19.04.2021

STARE DE URGENȚĂ: Urgență Sanitară potrivit Decretului de Necesitate și Urgență (DNU) din data de 12 martie 2020, care a fost prelungită până pe 31 decembrie 2021.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele rămân închise pentru turiști, sunt suspendate zborurile din/către UK.
 • Din 29 martie 2021 se suspendă toate cursele aeriene cu Brazilia, Chile și Mexic.
 • Începând cu data de 27 martie 2021, persoanele care intră pe teritoriul național trebuie să îndeplinească, pe lângă toate protocoalele deja în vigoare, o serie de măsuri suplimentare: pasagerii sunt obligați să efectueze două probe pentru SARS-CoV-2, una la intrarea în țară și a doua în a șaptea zi de la intrarea în țară. Cei care au un rezultat negativ la primul test, trebuie să rămână în izolare până în ziua a șaptea. Cei care au un rezultat pozitiv, vor trebui să refacă testul PCR. Persoana în cauză, cât și contactele apropiate acesteia vor trebui să rămână în izolare în locurile speciale puse la dispoziție de către autoritățile naționale până când se efectuează transportul sigur către localitatea de reședință. Costurile șederii în aceste locuri vor fi suportate de cetățenii argentinieni sau străini care intră pe teritoriul național. În eventualitatea în care primul test este negativ, însă cel de-al doilea este pozitiv, după șapte zile, va trebui să plătească testul PCR, perioadă în care autoritățile vor căuta contactele apropiate ale pasagerului. În cazul în care nu se respectă carantina, vor fi aplicate prevederile Codului Penal art. 205 și 239 pentru încălcarea măsurilor contra epidemiei și nerespectare a autorității publice.
 • Începând cu data de 25 decembrie 2020 și până la data de 9 aprilie 2021 (Dispoziția 3911 din 2020 și Decizia Administrativă 219 din 2021), intrarea pe teritoriul argentinian este permisă doar cetățenilor argentinieni, rezidenților sau persoanelor ce desfășoară în Argentina activități considerate esențiale, exclusiv prin Aeroporturile Ministro Pistarini și San Fernando.
 • Începând cu data de 13 martie 2021, au fost reduse cu 30% zborurile spre/dinspre Europa, Mexic, Chile, Columbia, Ecuador, Panama și Peru, cu 20% zborurile către Brazilia, cu 10% zborurile către Statele Unite ale Americii (conform Decretului 168/2021).
 • Se prelungește măsura suspendării (inițiate la data de 25 decembrie 2020) zborurilor directe din UK până la data de 9 aprilie. Conform Decretului 168/2021, măsurile necesare a fi îndeplinite pentru intrarea pe teritoriul național argentinian sunt: Declarația pe propria răspundere, PCR cu rezultat negativ COVID-19 cu 72 ore înainte de zbor, carantină de 7 zile, asigurare medicală specială COVID-19. Sunt exceptați de la testul PCR personalul de bord, persoanele care au avut în ultimele 90 zile COVID-19 confirmat de laborator, persoane care din motive obiective nu au putut efectua testul dar care au un certificat medical prin care se confirmă că nu au simptome specifice COVID-19 (cu obligativitatea realizării unui test în Argentina). Sunt exceptați de la carantină: transportatorii și personalul de bord, diplomații și funcționarii desemnați pentru efectuarea unei misiuni oficiale, sportivii, doar pentru evenimente sportive autorizate, străinii fără reședință cu autorizație specială din partea Direcției Naționale pentru Migrație, străinii și argentintienii aflați în tranzit spre alte state cu un tranzit mai mic de 24 ore.
 • Prin Decretul nr. 945/2020 din 27 noiembrie 2020 s-a stabilit că autoritatea sanitară și cea de migrație sunt cele care decid în ce situații persoanele care au călătorit în anumite state trebuie să efectueze carantina. Carantina de 14 zile va fi obligatorie pentru cei care sosesc pe teritoriul național și au tranzitat zone afectate  - cu unele excepții hotărâte de autorități. Nu vor putea intra pe teritoriul național sau rămâne străinii fără reședință care nu respectă prevederile privind izolarea obligatorie și măsurile sanitare în vigoare, cu excepția celor dispuse de autorități.
 • MAE argentinian a informat asupra obligativității carantinei pentru funcționarii diplomatici și personalul administrativ. Pentru funcționarii titulari de pașaport diplomatic sau oficial sau pașapoarte simple cu viză de curtoazie acordată exclusiv pentru realizarea sarcinilor concrete aferente îndeplinirii unei funcții oficiale în Argentina, care intră pe teritoriul național mai puțin de 14 zile, vor fi exceptați de izolarea preventivă și obligatorie solicitată prin Decretul 260/20, DOAR pentru desfășurarea activității care motivează exceptarea și cu autorizarea anterioară a Ministerului Sănătății și a Direcției Naționale pentru Migrație. Pentru funcționarii diplomatici și personalul administrativ acreditat care sosesc în țară pentru a își continua activitatea profesională specifică, vor fi exceptați de la carantină DOAR pentru desfășurarea activității profesionale, nefiind permisă realizarea altor tipuri de activități. Regulile nu se aplică pentru ceilalți membri ai familiei.
 • Pasagerii care intră/ies de pe teritoriul Argentinei trebuie să completeze formularele electronice “Declaración Jurada Electrónica para el ingreso al Territorio Nacional” și “Declaración Jurada Electrónica para el egreso del Territorio Nacional”, disponibile pe pagina de internet www.migraciones.gob.ar. Formularele electronice trebuie completate de către toți pasagerii, cu 48 de ore înainte de călătorie. Nu se vor putea îmbarca pasagerii care declară că au avut simptome specifice COVID-19.
 • Până la data de 12 octombrie 2020 au fost interzise zborurile comerciale (inclusiv zborurile interne, între Provincii), altele decât cele autorizate de Administrația Națională pentru Aviație Civilă (zboruri umanitare, sanitare, cargo și alte zboruri speciale), perioadă ce corespunde cu perioada de izolare socială preventivă și obligatorie. 
 • Potrivit Decretului din 25 aprilie 2020frontierele au rămas închise pentru intrarea străinilor, iar accesul rezidenților s-a făcut îndeplinind cerințele legate de controlul sanitar.

MĂSURI PE PLAN INTERN:    

 • Prin DNU nr. 241/2021 s-a decis ca în perioada 16-30 aprilie a.c., în zona Metropolitană Buenos Aires (și orașul Buenos Aires) să se aplice următoarele restricții: sunt închise centrele comerciale; restaurantele pot funcționa în intervalul orar 06.00-19.00 doar cu mese în spațiu deschis (afară); se suspendă toate activitățile sportive, recreative, sociale, culturale și religioase în spații închise; este interzisă circulația în intervalul orar 20.00-06.00; se suspendă activitatea școlară cu prezență fizică începând cu data de 19 aprilie a.c.; transportul public poate fi utilizat doar de către persoanele considerate că realizează activități/servicii esențiale sau de către cei care au nevoie de asistență medicală sau programare pentru vaccinare – pasagerii trebuie să aibă asupra lor certificatul unic destinat circulației în caz de urgență.
 • Prin DNU, s-a decis ca în perioada 9 aprilie - 30 aprilie 2021, să se aplice următoarele restricții la nivel național:
 • Circulația este interzisă în intervalul orar 00.00-06.00 – atât public, cât și pe jos, cu excepția personalului esențial, autorizat sau a celor care se întorc de la muncă.
 • Transportul public: este necesar un permis special de circulație care se poate obține accesând pagina www.argentina.gob.ar/circular sau prin aplicația CUIDAR – DOAR pentru personalul considerat esențial și pentru personalul autorizat – cei care nu sunt incluși în cele două categorii nu vor putea utiliza transportul public. Tranaportul public pe distanțe lungi va continua să circule, însă cu o frecvență limitată.
 • Călătoriile externe nu sunt interzise, însă nu sunt încurajate, iar frecvența lor este redusă.
 • Călătoriile interne: nu sunt interzise, însă se menține numărul redus al acestora.
 • Sunt suspendate călătoriile absolvenților sau ale grupurilor turistice.
 • Spectacolele în aer liber sunt suspendate.
 • Activități în spații închise sunt permise cu participarea a max. 10 persoane.
 • Nu se pot realiza întâlniri în familie, iar întâlnirile în spații deschise se pot realiza cu participarea a max. 20 persoane.
 • Slujbele religioase: cu participarea a 30% din capacitatea prevăzută.
 • Încălcarea regulilor implică sancțiuni prevăzute în Codul Penal, cu amenzi sau privare de libertate, în funcție de caz.
 • Începând cu data de 9 noiembrie 2020, Zona Metropolitană Buenos Aires se află în faza de Distanțare Socială, Preventivă și Obligatorie (DISPO). Accesând pagina www.argentina.gob.ar/verano se pot consulta condițiile de circulație specifice fiecărei Provincii. Pe pagina https://formulario-ddjj.argentina.gob.ar/extranjero/certificado/nacional/categoria/14 este permisă emiterea certificatului de circulație pentru deplasarea pe perioada vacanței de vară – selecționându-se opțiunea Certificado Verano.
 • ASPO – persoanele pot circula și desfășura activități pentru care au fost autorizate, care includ aprovizionarea cu produse, realizarea de servicii esențiale și includ desfășurarea majorității activităților economice și anumite activități sociale și sportive recreative. Aceste activitități se realizează cu respectarea unor protocoale stricte și control sanitar. În această etapa, în localitățile cu mai puțin de 500.000 locuitori, activitățile pot fi aprobate de către Guvernatorul Provinciei. În localitățile cu peste 500.000 locuitori, este necesară aprobarea șefului cabinetului de miniștri.
 • DISPO – atunci când condițiile sanitare o vor permite, pot fi desfășurate majoritatea activităților economice și sociale respectând protocoalele sanitare stabilite. Este obligatorie menținerea distanței fizice de 2 metri între persoane, utilizarea măștii de protecție și aerisirea încăperilor. Sunt interzise aglomerațiile și pot fi utilizate spațiile închise până la o capacítate de max. 50%.
 • Populația Argentinei este în izolare socială, preventivă, obligatorie din 20 martie 2020. DNU nr. 297/2020 privind izolarea obligatorie preventivă a fost completat cu o serie de alte DNU la nivel național și măsuri luate la nivel provincial.

                                                                                                                

Datele de contact ale misiunii României în Argentina – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Argentina: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular