Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Australia

Data ultimei actualizări: 23 noiembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Purtarea măștii de protecție în interiorul clădirilor este obligatorie în Victoria și în Australia de Sud. Nerespectarea regulilor privind purtarea măștilor de protecție și refuzul de a coopera cu agenții de poliție în cazul solicitării de informații privind scopul deplasării se sancționează cu amendă.

Cetățenii care dețin o viză cu drept de ședere temporar al cărei termen de valabilitate expiră și, care din motive obiective nu pot părăsi Australia, trebuie să aplice pentru o nouă viză, utilizând contul VEVO, cu achitarea taxelor de viză aferente. Cererea se depune în interiorul valabilității vizei deținute, pentru același tip de viză, astfel:

 • titularii unei vize Visitor vor aplica pentru o nouă viză Visitor;
 • titularii unei vize de student vor aplica pentru o nouă viză de student cu minim 6 săptămâni înainte de expirarea dreptului de ședere. Studenții în an terminal care finalizează studiile odată cu expirarea vizei vor aplica pentru un tip de viză care să permită șederea legală pe teritoriul Australiei (ex: Visitor);
 • titularii de vize temporare care lucrează în sectoare critice (sănătate, agricultură, etc), precum și cei care se află în imposibilitatea de a părăsi Australia dar nu îndeplinesc condițiile pentru un alt tip de viză (condiție no further stay atașată la viza curentă) pot aplica pentru Temporary Activity visa, subclass 408. Cererea se depune cu maxim 28 zile înainte de expirarea dreptului de ședere.

Notă: Australia nu acordă drept de muncă sau rezidență dacă viza în baza căreia vă aflați în Australia nu vă oferă deja aceste beneficii.

 • Respectați restricțiile impuse de guvernul australian! Încălcarea acestora constituie contravenție și se pedepsește cu amendă pe loc sau cu închisoarea până la 6 luni. Reprezentanții consulari ai României acreditați în Australia nu pot interveni în sprijinul dumneavoastră dacă încălcați reglementările în vigoare!
 • Respectați distanța de 2m față de următoarea persoană, indiferent de locul în care vă aflați (pe stradă, în mijloacele de transport în comun, alte locuri publice).
 • Dacă vă aflați în tranzit aeroportuar în Australia, nu încercați să părăsiți zona liberă.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 20 martie, Australia a închis frontierele pentru toate persoanele care nu sunt cetățeni sau rezidenți australieni.
 • Persoanele cărora le este permisă revenirea în Australia sunt carantinate instituționalizat, în mod obligatoriu. Măsura se aplică în locul de intrare în Australia, indiferent de orașul/statul de rezidență.
 • Nu vă deplasați la aeroport dacă nu aveți pașaport valabil și un bilet de avion confirmat până în țara de destinație;
 • Înainte de a vă deplasa la aeroport, asigurați-vă că zborul dumneavoastră este confirmat și că tranzitul vă este permis în punctul/punctele de escală. Nu vi se va permite îmbarcarea dacă la punctul de check in se constată că nu vă puteți duce călătoria la bun sfârșit.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Tranzitul aeroportuar se desfășoară în condiții normale, dacă durata tranzitului este de sub 8 ore iar zborul de legătură nu implică transferul pe un alt aeroport.
 • În cazul tranzitului cu durata mai mare de 8 ore, este necesară viza de tranzit, pentru care cererile se depun online cu minim 72 ore înainte de zbor.  La sosirea în Australia, veți fi condus la un hotel desemnat de autoritățile australiene. Drumul dus-întors spre și înspre hotel este asigurat de autoritățile locale. În funcție de aeroportul pe care are loc escala, trebuie să îndepliniți cumulativ mai multe proceduri:  

1. Aeroportul din Sydney:

2. Aeroportul din Melbourne:

Zborurile internaționale sunt suspendate pe aeroportul din Melbourne pe o perioadă nedeterminată.

3. Aeroportul din Brisbane:

Măsuri pe plan intern:

 • Statele și teritoriile australiene mențin în vigoare anumite restricții; acestea diferă pentru fiecare jurisdicție.

Pentru lista exhaustivă a restricțiilor aflate în vigoare în fiecare stat/teritoriu australian, se recomandă accesarea:

New South Wales (NSW): https://www.nsw.gov.au/covid-19/what-you-can-and-cant-do-under-rules

Victoria: https://www.dhhs.vic.gov.au/victorias-restriction-levels-covid-19

Queensland:https://www.qld.gov.au/health/conditions/health-alerts/coronavirus-covid-19/current-status/public-health-directions

Australia de Sud: https://www.covid-19.sa.gov.au/restrictions-and-responsibilities

Australia de Vest: https://www.wa.gov.au/government/covid-19-coronavirus

Teritoriul de Nord: https://coronavirus.nt.gov.au/

Tasmania: https://coronavirus.tas.gov.au/families-community/current-restrictions

 • Persoanele care sunt în așteptarea rezultatului unui test COVID-19 au obligația de a se izola la reședință până la primirea acestuia.
 • Toate persoanele trebuie să respecte regulile privind conduita socială, respectiv păstrarea unei distanțe minime de 2m în interacțiunile cu alte persoane.
 • Guvernul federal recomandă scurtarea programului de lucru sau desfășurarea activității în regim de telemuncă.

Date de contact ale misiunilor României în Australia – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular