Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Barbados - 23.01.21

Populatie: 287,573 Cazuri azi: 87 Active/Milion: 2,229 Populatie infectata: %0.223

Barbados

Data ultimei actualizări: 20 ianuarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toți călătorii trebuie să completeze online, cu cel mult 72 de ore anterior sosirii, formularul  Embarkation/Disembarcation Form (ED Form), disponibil la: www.travelform.gov.bb.
 • La intrare trebuie prezentat rezultatul negativ al unui test molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat la un laborator acreditat ISO:15189, cu cel mult 72 de ore anterior intrării. Buletinul de analiză trebuie să fie nominal. Rezultatul trebuie încărcat online sau trimis prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., printat și prezentat la sosire.
 • La intrare se aplică protocoale diferențiate în funcție de nivelul de risc. Categoria de risc a unui călător este determinată fie în funcție de locul de origine al călătoriei, fie cel de tranzit, fiind luat în considerare statul cu cea mai ridicată categorie de risc în care persoana respectivă a fost în ultimele 21 de zile. Statele care înregistrează un număr de cazuri mai mare de 10.000 în interval de 7 zile intră în categoria de risc ridicat. Autoritățile din Barbados iau în considerare raportările Organizației Mondiale a Sănătății, disponibile la adresa https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situation-reports/. Conform acestora, România este în categoria statelor de risc ridicat. Statele incluse în diferite categorii de risc pot fi reclasificate, pe baza datelor OMS, la fiecare 2 săptămâni.
 • Persoanele provenind din state de risc ridicat, care dețin un rezultat negativ al testării, trebuie să rămână sub observație timp de 7 zile de la intrarea în țară. Cheltuielile trebuie asumate de călători. În interval de 4-5 zile de la sosire, persoanele vor fi retestate și, în cazul în care rezultatul se menține negativ, beneficiază de libertate de mișcare. În cazul unui rezultat pozitiv, vor fi plasate în izolare la hotel sau într-o instituție de stat, special desemnată.
 • Lista cazărilor și a transportatorilor autorizați este disponibilă aici https://www.visitbarbados.org/covid-19-travel-guidelines-2020.
 • Detalii despre proceduri, inclusiv clasificarea statelor și o secțiune de întrebări frecvente, sunt disponibile pe site-urile https://www.visitbarbados.org/covid-19-travel-guidelines-2020 și https://gisbarbados.gov.bb/blog/covid-19-protocols-for-the-tourism-sector/. Persoanele care se află în situații speciale, nemenționate în protocoalele elaborate de autoritățile locale, pot solicita mai multe clarificări Ministerului Sănătății, la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu cel puțin 72 de ore înainte de călătorie.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Pasagerii aflați în tranzit trebuie să facă dovada unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Începând din 15 iunie, s-a permis reluarea activităților sociale cu respectarea distanțării fizice (cel puțin 1 m).
 • Sunt permise adunările publice cu cel mult 500 de participanți.
 • Persoanele care nu se supun obligației de autoizolare la domiciliu sau locul de cazare sunt pasibile de sancțiuni, putând fi plasate în carantină instituționalizată, amendate cu amendă de până la 5.000 USD și/sau condamnate la pedeapsa cu închisoare de până la 12 luni.
 • A fost introdusă linia de asistență telefonică +1/246/5364500.

Datele de contact ale Ambasadei României în Cuba: AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular