Conditii de calatorie - Burundi

Burundi

Ultima actualizare: 
8 aprilie 2022


Atenționare COVID-19

 

STARE DE URGENȚĂ: NU

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 8 noiembrie 2020, spațiul aerian burundez s-a redeschis, însă zborurile comerciale continuă să opereze la o capacitate redusă.
 • Punctul de frontieră terestră cu Republica Democrată Congo – RDC de la Gatumba-Uvira și frontiera terestră cu Tanzania sunt deschise. Celelalte frontiere terestre și maritime  rămân închise cu excepția transporturilor de bunuri și cargo.
 • Toți pasagerii care doresc să intre pe teritoriul acestui stat trebuie să îndeplinească, pe lângă condițiile de intrare în țară, următoarele condiții speciale impuse de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19:
  • prezentarea unui test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior îmbarcării spre Burundi;
  • atât la sosire, cât și la plecarea din Burundi, trebuie să facă rezervare pentru teste PCR COVID-19 prin intermediul platformei https://cousp-minisante.gov.bi/Home/detail/domicile înainte de sosire și plecare. Pasagerii sosiți vor fi testați la Aeroportul Bujumbura unde vor trebuie să prezinte codul QR al rezervării pentru testul COVID-19. Costul acestuia este de 100 USD plătiți cash. Persoanele sub 18 ani vor trebui să prezinte documente de identitate/de călătorie și vor fi exceptate de plata testului.
  • Pasagerii vor primi un e-mail cu rezultatele testului.
  • Pasagerii nu trebuie să facă o perioadă de carantină la sosire, dar ar trebui să se auto-izoleze pentru 24 ore până la aflarea rezultatelor testului PCR. Dacă testul este pozitiv, persoana respectivă va fi rugată  să între în carantină, până la recuperare, într-un hotel, pe cheltuială proprie.
  • Testele COVID-19 pentru plecare costă 15 000 BIF (aprox. 7,5 USD) plătibili în cash la Banca Centrală – BRB.

 

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Autoritățile locale au adoptat măsuri interne de prevenire a infectării cu SARS-COV-2.

 


Condiții de intrare şi regim de ședere

Cetățenii români pot călători în Republica Burundi numai în baza unei vize de intrare. Viza se poate obține la aterizare, direct pe aeroportul din Bujumbura, cât şi de la misiunile diplomatice burundeze.

Există două tipuri de vize :

 • Viza cu o singură intrare –“Single Entry Visa”, valabilă 3 zile, costul acestui tip de viză fiind de 40$.
 • Viza cu multiple intrări – este valabilă 1 lună şi permite multiple intrări în Burundi, iar costul acestei vize este de 90$.

Condiții de acordare a vizei :

 • Pașaport valabil cel puțin 6 luni
 • Carnetul de vaccinuri împotriva febrei galbene.

 

Amenințări teroriste

În această țară operează mai multe grupări armate, iar armele de foc se pot procura cu ușurință.

 

Siguranță și criminalitate

Din cauza situației de securitate precare din Republica Burundi, cauzata de instabilitatea politică, nu recomandăm cetățenilor români să călătorească în acest stat.

Recomandăm tuturor cetățenilor români să-și anunțe prezența în regiune la Ambasada României la Nairobi, folosind e-mailul [email protected] (nume, prenume, data nașterii şi numărul de telefon mobil).

Au existat incursiuni armate din estul RDC în zonele de frontieră vecine din Burundi. Nu recomandăm niciun fel de călătorii în provinciile Bubanza și Cibitoke din cauza atacurilor armate continue, precum și:

 • în zone din provincia Bujumbura rurală la vest de râul Rusizi spre granița cu RDC, cu excepția Rezervației Naturale Delta Rusizi;
 • pe drumul la nord de aeroportul Bujumbura spre Cibitoke;
 • pe drumul principal care merge spre vest de la Kayanza prin Parcul Național Kibira;
 • în Parcul Național Ruvubu.

 

Alte recomandări:

 • să evitați folosirea transportului în comun;
 • să nu aveți sume mari de bani asupra dumneavoastră.;
 • să nu purtați bijuterii scumpe sau alte obiecte de valoare la vedere;
 • este recomandat ca documentele de călătorie să fie păstrate într-un loc sigur la hotel (de preferat în seif), având la dumneavoastră o copie a pașaportului și a vizei de intrare; să respectați regulile de conduită și îmbrăcăminte specifice anumitor regiuni (în special în zonele locuite majoritar de musulmani).

 

Sistemul medical 

Dacă doriți să călătoriți în Republica Burundi este recomandat  să  încheiați o asigurare de călătorie, medicală și de viață.

Sistemul medical din Burundi nu este performant, oferind condiții precare de asistență medicală.

Vaccinarea împotriva febrei galbene este obligatorie! Totodată, este recomandată vaccinarea şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difterie şi poliomielitei

Reglementări vamale 

Transportul substanțelor halucinogene și a drogurilor este considerată infracțiune deosebit de gravă împotriva statului și se pedepsește cu închisoarea.

La ieșirea din ţară este interzis transportul de bunuri de proveniență animală: fildeș, piele, gheare, colți etc.

 

Regimul animalelor de companie 

Animalele de companie trebuie să fie vaccinate împotriva rabiei, iar proprietarul trebuie să fie în posesia unui pașaport internațional de călătorie pentru animalul său de companie. Este obligatoriu ca animalul să dețină un microcip, care se va scana la intrarea în țară.

 

 

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Cum calatoresti spre Burundi

Zboruri ieftine spre Burundi: AICI

Aeroporturi in Burundi: AICI

Datele sunt verificate zilnic cu urmatoarele surse: mae.ro, mae.md, alte autoritati guvernamentale.
Informatiile sunt cu titlu informativ, pentru informatii detaliate despre regimul de intrare intr-o tara urmeaza sa va adresati la autoritatile tarii respective sau reprezentanta consulara.
Cum se restabileste traficul aerian in Europa in 2022
Cum se restabileste traficul aerian in Europa in …
Turismul dupa pandemie - cum calatorim in siguranta
Turismul dupa pandemie - cum calatorim in siguran…
Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-19
Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-…