Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Bolivia - 05.03.21

Populatie: 11,779,836 Cazuri azi: 834 Active/Milion: 3,783 Populatie infectata: %0.378

Bolivia

Data ultimei actualizări: 1 martie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Spațiul aerian este deschis și se permite efectuarea zborurilor comerciale, cu autorizația Ministerului pentru Lucrări Publice, Servicii și Locuințe. Cetățenii bolivieni și străini rezidenți care sosesc în Bolivia, precum și membrii corpului diplomatic și consular rezidenți, personalul organizațiilor internaționale din Bolivia, personalul tehnic și de specialitate care efectuează transporturi aeriene de mărfuri, pot intra pe teritoriul Boliviei doar dacă la intrarea în țară prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, emis cu cel mult: a) 3 zile înainte de data prevăzută pentru intrarea în Bolivia în cazul persoanelor care sosesc din statele limitrofe b) 7 zile înainte de data prevăzută pentru intrarea în Bolivia în situația persoanelor care sosesc din statele din America de Sud, America Centrală și Caraibi c) 10 zile înainte de data prevăzută pentru intrarea în Bolivia pentru persoanele care sosesc din America de Nord, Europa, Asia și Oceania.
 • Toate persoanele care doresc să călătorească în Bolivia trebuie să completeze un formular electronic pus la dispoziție de autoritățile boliviene la pagina de internet: http://www.rree.gob.bo/ingresobolivia/Registro.aspx
 • Începând cu luna decembrie 2020, cetățenii străini care sosesc în Bolivia din Europa, indiferent de statele prin care tranzitează, vor fi supuși unui test pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 la sosirea pe aeroport. Măsura este complementară obligativității de prezentare a rezultatului negativ al unui test molecular PCR.
 • Toate personale care sosesc din Europa, pe lângă îndeplinirea formalităților menționate anterior, vor efectua și o perioadă de carantină de 14 zile la intrarea în Bolivia, indiferent de rezultatul testului molecular PCR și vor prezenta o declarație pe propria răspundere cu privire la adresa de domiciliu/ reședință pe teritoriul Boliviei.
 • Cetățenii străini rezidenți în Bolivia, care în ultimele 14 zile s-au aflat pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, vor putea intra în Bolivia doar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test molecular PCR pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, conform dispozițiilor anterioare, precum și o declarație pe propria răspundere cu privire la adresa de domiciliu/reședință pe teritoriul Boliviei, urmând a efectua o perioadă de carantină de 14 zile la sosirea în țară.
 • Cetățenii străini nerezidenți, care în ultimele 14 zile s-au aflat pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, nu vor putea intra pe teritoriul Boliviei. Această măsură are caracter provizoriu. 
 • La intrarea în țară toți pasagerii sunt supuși controlului de temperatură. Persoanele cu febră mai mare de 38°C vor fi supuse unui control medical de specialitate în cadrul clinicii din aeroport. 

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt exceptate de la măsurile de carantină echipajele aeronavelor și navelor care transportă mărfuri. 

Măsuri pe plan intern:

 • La nivel național se aplică în continuare măsurile adoptate în contextul carantinei, cu unele modificări privind transporturile și activitățile comerciale. Guvernele regionale și municipale au atribuții exclusive în ceea ce privește determinarea activităților comerciale și a altor servicii publice care nu vor fi afectate de măsurile impuse la nivel național, putând să instituie restricții locale, complementare celor naționale, în funcție de specificul epidemiologic din fiecare regiune.
 • Distanța socială de 1,5 m și purtarea măștii de protecție sunt obligatorii în spațiul public.
 • Funcționarea școlilor și organizarea evenimentelor publice rămân suspendate.
 • Funcționarea transportului intern public între orașe și provincii este supusă deciziilor autorităților locale din fiecare provincie. 
 • Companiile aeriene locale care efectuează zboruri internaționale în regim comercial sunt BOA și Amazonas. Pasagerii trebuie să fie pregătiți în cazul implementării unor restricții de călătorie care pot intra în vigoare fără nicio notificare prealabilă.

Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.

Date de contact ale misiunilor României în Bolivia– AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular