Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Bolivia

Data ultimei actualizări: 19.11.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Pe durata stării de urgență frontierele terestre și fluviale ale țării sunt închise pentru cetățenii străini, cu excepția cetățenilor bolivieni și a cetățenilor străini rezidenți cu ocazia repatrierii acestora, precum și membrilor corpului diplomatic și consular rezidenți, personalului organizațiilor internaționale din Bolivia, personalului tehnic și de specialitate care efectuează transporturi de mărfuri. Aceste categorii de persoane pot intra pe teritoriul Boliviei pe la punctele de trecere a frontierei terestre și fluviale fără efectuarea unei perioade de carantină, dacă la intrarea în țară prezintă un test molecular tip PCR pentru COVID-19, cu rezultat negativ, realizat cu cel mult 7 zile înainte de data prevăzută pentru intrarea în Bolivia.
 • Spațiul aerian este deschis și se permite efectuarea zborurilor comerciale, cu autorizația Ministerului pentru Lucrări Publice, Servicii și Locuințe. Cetățenii bolivieni și străinii rezidenți care sosesc în Bolivia, precum și membri corpului diplomatic și consular rezidenți, personalul organizațiilor internaționale din Bolivia, personalul tehnic și de specialitate care efectuează transporturi aeriene de mărfuri, pot intra pe teritoriul Boliviei fără efectuarea unei perioade de carantină, dacă la intrarea în țară prezintă un test molecular tip PCR pentru COVID-19, cu rezultat negativ, realizat cu cel mult 7 zile înainte de data prevăzută pentru intrarea în Bolivia.
 • La intrarea în țară toți pasagerii sunt supuși controlului de temperatură. Persoanele cu febră mai mare de 38°C vor fi supuse unui control medical de specialitate în cadrul clinicii din aeroport. 

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt exceptate de la măsurile de carantină echipajele aeronavelor și navele care transportă mărfuri. 

Măsuri pe plan intern:

 • La nivel național există în continuare măsuri de carantină, cu unele modificări privind transporturile și activitățile comerciale. Guvernele regionale și municipale vor avea atribuții exclusive în ceea ce privește determinarea activităților comerciale și a altor servicii publice care nu vor fi afectate de măsurile impuse la nivel național, putând să instituie restricții locale, complementare celor naționale, în funcție de specificul epidemiologic din fiecare regiune.
 • Distanța socială de 1,5 m și purtarea măștii faciale de protecție sunt obligatorii în spațiul public.
 • Persoanele și autovehiculele particulare nu pot circula în spațiul public în intervalul orar 00:00 – 05:00, de luni până duminică.
 • Școlile, precum și alte tipuri de evenimente publice rămân suspendate pe durata stării de urgență.
 • Funcționarea transportului intern între orașe și provincii este supusă deciziilor autorităților locale din fiecare provincie. 
 • Companiile aeriene locale care efectuează zboruri internaționale în regim comercial sunt BOA și Amaszonas. Pasagerii trebuie să fie pregătiți în cazul implementării unor restricții de călătorie care pot intra în vigoare fără nicio notificare prealabilă.
 • Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.

Date de contact ale misiunilor României în Bolivia – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular