Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Bahamas - 10.05.21

Populatie: 396,447 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 1,967 Populatie infectata: %0.197

Bahamas

Data ultimei actualizări: 21 aprilie 2021

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu luna iulie 2020, au fost reluate zborurile internaționale către toate aeroporturile publice și private.
 • Intrarea în Bahamas este permisă în baza vizei de sănătate, care poate fi completată online la adresa https://travel.gov.bs/. Este recomandată solicitarea acestei vize cu cel puțin 72 de ore înainte de intrare. Costul vizei depinde de durata șederii.
 • Începând cu luna noiembrie 2020, este obligatorie deținerea unei polițe de asigurare de sănătate cu acoperire în caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, în momentul solicitării vizei de sănătate. Asigurarea de sănătate include cheltuieli medicale de până la 50.000 USD, despăgubiri pentru întreruperea călătoriei sau întârzieri cauzate de carantina obligatorie de până la 500 USD/ zi (dar nu mai mult de 7.000 USD în total), evacuare medicală până la 50.000 USD. Costul vizei de sănătate, al testului rapid din ziua 4 și al asigurării de sănătate este de 40 USD (pentru turiștii care stau 4 nopți) sau 60 USD (pentru persoanele care stau mai mult de 4 nopți). Serviciile sunt gratuite pentru copiii sub 10 ani.
 • Solicitanții vizei de sănătate trebuie să prezinte la frontieră un test molecular cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat de un laborator acreditat cu cel mult 5 zile anterior sosirii în Bahamas. Rezultatul testului trebuie atașat formularului online pentru viza de sănătate.
 • Posesorii vizei de sănătate care călătoresc cu zboruri comerciale vor fi plasați timp de 14 zile în carantină instituționalizată, urmând ca la finalul acestei perioade să fie testați din nou. Măsura testării nu se aplică copiilor sub 10 ani, care vor fi plasați direct în carantină instituționalizată. Turiștii pot efectua carantina în hotel, pe cheltuiala proprie. Carantina obligatorie nu se aplică pasagerilor care se deplasează cu avioane private sau cu iahturi proprii.
 • Se aplică măsura scanării termice a tuturor pasagerilor care sosesc în Bahamas. Se efectuează teste rapide în a 4-a zi de la intrare. Autoritățile pot decide izolarea persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19.
 • La intrarea în țară, călătorii trebuie să prezinte dovada unui bilet dus-întors, mijloace financiare suficiente pentru toată  durata șederii, pașaport valabil cel puțin 6 luni din momentul intrării și formularul de imigrări completat (disponibil online la https://www.immigration.gov.bs/before-your-arrival/)
 • Mai multe detalii despre procedurile aplicabile turiștilor sunt disponibile la: https://www.bahamas.com/sites/default/files/articles/trrc_plan_public.pdf.
 • Informații actualizate despre condițiile de călătorie pot fi consultate pe pagina oficială https://www.bahamas.com/tourism-reopening.
 • Informații suplimentare despre măsurile guvernamentale sunt disponibile pe paginile https://covid19.gov.bs/ și https://opm.gov.bs/covid19/.

Măsuri pe plan intern:

 • Începând cu luna decembrie 2020 și până la noi dispoziții, sunt valabile măsuri de restricționare a circulației persoanelor în New Providence (Nassau), Grand Bahama, Abacom Eleuthera și Exuma, zilnic în intervalul 22.00-05.00. În acest interval, sunt disponibile doar serviciile esențiale. Magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile sunt închise și nu sunt permise activitățile sportive în aer liber.
 • Călătoriile între insule sunt permise în următoarele condiții: deținerea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 5 zile, efectuarea carantinei obligatorii de 14 zile într-un loc de cazare autorizat sau într-o instituție de stat special desemnată, retestarea la finalul carantinei. Este obligatorie completarea formularului disponibil aici: https://travel.gov.bs/domestic.
 • Este obligatorie purtarea măștii în spațiile publice și în mijloacele de transport, inclusiv în taxi, sub sancțiunea unei amenzi de 200 de dolari și/sau a unei pedepse de 1 lună închisoare.
 • Persoana care falsifică rezultatele unui test pentru depistarea SARS-CoV-2 riscă o amendă de până la 2.000 de dolari și/sau închisoare 2 ani.
 • Persoana infectată cu virusul SARS-CoV-2 care, cu bună știință, cauzează îmbolnăvirea altor persoane, riscă o amendă de până la 1.000 de dolari pentru fiecare persoană expusă sau îmbolnăvită.
 • Persoana care părăsește locul de carantină înainte de termen riscă o amendă de 250 de dolari.
 • Trebuie respectată distanța fizică (1-2 m).
 • Restaurantele sunt deschise în intervalul orar 05.00-21.00. Accesul la plajă este permis în grupuri de maxim 5 persoane zilnic în toate insulele, cu excepția Grand, unde orarul stabilit este în intervalul 05.00-12.00 și Abaco (unde accesul e permis în intervalul 05.00-22.00).
 • Ministerul Turismului a introdus linia telefonică de asistență: +1/242/502 0829, disponibilă de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.

Date de contact ale Ambasadei României în Cuba: AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Bahamas: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular