Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Belarus - 27.07.21

Populatie: 9,446,014 Cazuri azi: 648 Active/Milion: 273 Populatie infectata: %0.027

Belarus

Data ultimei actualizări: 19 iulie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din momentul în care prevederile decretului Consiliului de Miniștri nr. 705 intră în vigoare (20 decembrie 2020), cetățenii străini care sosesc în Republica Belarus (cu excepția celor care au permis de ședere permanentă sau temporară în acest stat) trebuie să dețină, în original sau copie, un document medical în format fizic sau electronic care să confirme rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2. Testul PCR trebuie efectuat cu maximum trei zile înainte de data intrării în Republica Belarus. Absența unui astfel de document medical stă la baza refuzului de a intra în Republica Belarus.
 • Totodată, conform noilor prevederi, atât cetățenii străini, cât și cetățenii Republicii Belarus care au sosit din statele incluse de Ministerul Sănătății pe lista statelor din „zona roșie” (începând cu 10 decembrie, 146 state sunt în această categorie, inclusiv România), trebuie să intre în izolare timp de 10 zile calendaristice de la data intrării pe teritoriul acestui stat. Nu sunt permise călătoriile în afara Republicii Belarus până la expirarea perioadei de autoizolare. 
 • De asemenea, începând cu 20 decembrie 2020, Republica Belarus nu va mai permite ieșirea pe cale rutieră, fluvială și feroviară de pe teritoriul național a propriilor cetățeni și a cetățenilor străini care dețin un permis de ședere permanent sau temporar în acest stat. Părăsirea teritoriului Republicii Belarus va continua să fie permisă pe cale aeriană.
 • Interdicția de ieșire menționată anterior nu se aplică persoanelor care dețin pașapoarte diplomatice și de serviciu, delegațiilor oficiale, conducătorilor auto de transport rutier internațional, echipajelor de aeronave și nave, echipajelor trenurilor, oamenilor de afaceri și altor categorii. De asemenea, măsura nu se aplică persoanelor care au un contract de muncă sau studiază în străinătate, precum și persoanelor care dețin un permis de ședere în alt stat, însă aceste categorii de persoane vor putea să plece nu mai mult de o dată la șase luni.
 • Informații suplimentare cu privire la noile măsuri sunt disponibile la următoarea pagină de internet: https://news.tut.by/society/710826.html

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Frontierele rămân deschise pentru transportul de marfă.
 • Transportul intern rutier și feroviar nu este afectat; transportul aerian nu a fost suspendat.
 • Restricțiile de circulație la frontiera Republicii Belarus nu vizează transportatorii profesioniști de mărfuri, cărora le este însă solicitat să utilizeze echipamente specifice de protecție.

Măsuri pe plan intern:

 • În situația deplasării în spaţiul public, trebuie respectate măsurile privind obligativitatea utilizării măştii de protecţie.
 • Măsurile menţionate se aplică până la noi dispoziţii.

Datele de contact ale misiunii României în Belarus – AICI

Zboruri si bilete de avion catre Belarus: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie