Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Belize - 05.03.21

Populatie: 402,459 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 246 Populatie infectata: %0.025

Belize

Data ultimei actualizări: 25 februarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

La data de 3 septembrie 2020 a fost revocată starea de urgență.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • Este permisă intrarea doar prin intermediul Aeroportului Internațional din Belize City.
  • În situația în care persoanele care sosesc în Belize nu prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 ore anterior intrării, vor fi supuse testării de către autoritățile locale la sosire, cu suportarea costurilor de către pasagerii în cauză. Autoritățile efectuează teste pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 tuturor persoanelor care intră în Belize.
  • Nu este permisă intrarea turiștilor prin intermediul porturilor maritime sau a punctelor de frontieră terestre.
  • Turiștii trebuie să descarce aplicația ”Belize Travel Health App” (https://www.belizetourismboard.org/news-and-gallery/belize-covid-19-update/) și să completeze informațiile solicitate de autorități.
  • Pentru a nu întâmpina probleme la îmbarcarea în zborurile de reîntoarecere în Europa/România, vă recomandăm să verificați dacă țara în care veți face escală este catalogată sau nu drept una cu risc epidemiologic de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (http://cnscbt.ro/?fbclid=IwAR2GMdGer_niN_cLqQ_0ADVSFGOQBMHy4rxlFcdUNaCFrL_vJ6_pYcZKkq4). Dacă respectiva țară este una cu risc epidemiologic, va trebui să prezentați, la momentul realizării escalei și a îmbarcării într-un zbor către România, un test negativ PCR (realizat cu máximum 72 ore înainte) sau certificatul medical care atestă efectuarea vaccinului anti-Covid (a doua doză) cu cel puțin 10 zile înainte sau certificatul medical care demonstrează că ați fost infectat cu Covid-19 și că au trecut deja 14 zile de la confirmarea infectării.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

  • Există restricții de tranzit în provinciile Orange și Corozal, cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

Măsuri pe plan intern:

Datele de contact ale Ambasadei României în Mexic: AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular