Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Congo - Kinshasa - 08.03.21

Populatie: 91,393,931 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 37 Populatie infectata: %0.004

Congo - Kinshasa

Data ultimei actualizări: 1 martie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU  

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani și care sosesc din străinătate în Republica Democrată Congo trebuie să aibă asupra lor dovada unui test COVID-19 negativ efectuat cu cel mult 7 zile înaintea de la plecarea lor spre RDC.

 • La sosire, călătorii de peste 11 ani trebuie să se supună testului COVID-19 la aeroport. De asemenea, aceștia trebuie să își înregistreze informațiile și să plătească testul pe www.INRBCOVID.com înainte de a începe călătoria. Costul testului este de 45 USD și poate fi plătit și în numerar la aeroportul de îmbarcare.
 • După testarea la aeroportul de sosire, pasagerii trebuie să se auto-carantineze până când primesc un rezultat negativ al testului prin intermediul site-ului web și / sau SMS (în general în termen de 24 de ore).
 • Toți călătorii trebuie să prezinte carnetul internațional de vaccinare al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cu dovada vaccinării împotriva febrei galbene.
 • Pentru a ieși din RDC, toți pasagerii cu vârsta de cel puțin 11 ani trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 de la INRB sau un laborator aprobat de Ministerul Sănătății, efectuat cu cel mult 3 zile înainte de plecare. Costul testului prin INRB este de 30 USD. Accesați www.INRBCOVID.com  pentru informații despre testarea în RDC.
 • Începând cu data de 15 august a.c., au fost redeschise frontierele, porturile și aeroporturile naționale.

Măsuri pe plan intern:

 • Începând cu luna iulie a.c., au fost reluate toate activitățile de afaceri, adunări, întâlniri și sărbători.
 • Au fost reluate cursurile școlare și universitare începând cu luna august 2020.
 • Începând cu data de 15 august a.c., au fost redeschise bisericile, lăcașurile de cult, stadioanele, fiind permisă şi libera circulaţie între provincii.
 • Pentru a opri răspândirea COVID-19, guvernul RDC a anunțat restricții de deplasare la nivel național între orele 21:00 și 05:00, începând de vineri, 18 decembrie 2020. Nu a fost anunțată nicio dată de încetare a cestei măsuri.
 • Nu există restricții privind călătoriile interurbane sau interprovinciale
 • Călătorii interni cu vârsta de peste 11 ani trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 pentru călătoriile între provincii atunci când pleacă din Kinshasa, Lubumbashi, Bukavu, Goma și Kisangani.
 • Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Începând cu data de 17 februarie a.c. au fost raportate cel puțin patru cazuri noi de Ebola în provincia Kivu de Nord, în estul țării. Până acum au fost confirmate patru cazuri de Ebola, inclusiv două decese.

Epidemia anterioară, care a afectat aceeași regiune, a fost declarată anulată în iunie 2020, după ce a luat viața a peste 3.400 de persoane.

Date de contact ale Ambasadei României în Angola: AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular