Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Chile - 26.01.21

Populatie: 19,209,540 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 1,398 Populatie infectata: %0.140

Chile

Data ultimei actualizări: 19 ianuarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: DA. Începând cu luna martie 2020, pentru o perioadă de 360 de zile, respectiv până la 11 martie 2021 (perioadă care a fost prelungită prin decret prezidențial din 90 în 90 de zile), s-a impus starea de catastrofă pe teritoriul Chile în contextul pandemiei de COVID-19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu data de 7 ianuarie 2021, îmbarcarea în aeronave pentru călătoria în Chile este permisă tuturor cetățenilor (chilieni, rezidenți cu drept de ședere și străini) numai cu prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării în acest stat.

La sosirea în Chile este obligatorie efectuarea carantinei la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile. În a 7-a zi de carantină se va efectua obligatoriu un nou test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

  • Frontierele rămân deschise pentru transportul de marfă. Transportatorii profesioniști de mărfuri trebuie să utilizeze echipamente specifice de protecție.
  • Transportul intern aerian, rutier și feroviar este diminuat.

Măsuri pe plan intern:

  • Începând cu luna august 2020, marile centre comerciale (de tip mall) s-au deschis la o capacitate de maxim 30% și numai în cartiere, zone și/sau orașe care se află la cel puțin faza 2 din planul de relaxare.
  • Sunt deschise magazinele alimentare, băncile și farmaciile.
  • Sunt interzise adunările publice de orice tip, activitatea restaurantelor, cafenelelor și barurilor este limitată - dacă se află în faza 3 din planul de relaxare pot deschide numai terasele, iar pentru zonele aflate în faza 1 sau 2 din planul de relaxare este permisă numai livrarea la domiciliu.
  • Măsurile stării de catastrofă se aplică pe termen de un an începând din luna martie 2020, până la data de 11 martie 2021, circulația fiind interzisă între orele 00:00 – 05:00.
  • A fost pus în aplicare programul guvernamental „Pas cu pashttps://www.gob.cl/pasoapaso#situacioncomunal/, care prevede 5 faze de măsuri de relaxare. Având în vedere faptul că situația pandemiei de COVID-19 este foarte diferită de la o regiune la alta, de la un oraș la altul și de la un cartier la altul, proiectul se aplică diferit pe zone în funcție de numărul de cazuri înregistrate zilnic sau de creșterea/scăderea indicatorilor pe parcursul a 2 săptămâni. În acest moment, până în data de 25 decembrie 2020, cel puțin, întreaga Regiune Metropolitană se află în faza 2 de relaxare, ceea ce impune carantină în zilele de sâmbătă, duminică și cele declarate libere.

Date de contact ale Ambasadei României în Chile – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular