Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Columbia

Data ultimei actualizări: 12.11.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Starea de urgență sanitară, instituită pentru prima dată pe 12 martie 2020, s-a prelungit până pe 30 noiembrie a.c..

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Din 19 septembrie s-au reluat zborurile internaționale de pe aeroportul din Cartagena. Aeroportul Internațional El Dorado din Bogota a anunțat reluarea, din 21 septembrie, doar a zborurilor cu destinațiile Mexic, Statele Unite ale Americii, Republica Dominicană, Brazilia, Ecuador, Bolivia și Guatemala.

De asemenea, aeroporturile din Cali și Rionegro au reluat zborurile internaționale cu pasageri.

Cetățenii străini trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu maxim 96 de ore anterior intrării pe teritoriul național, acesta fiind obligatoriu la intrarea în Columbia.

Utilizarea măștilor și a mănușilor este obligatorie pentru pasageri la intrare, în timpul zborului și la părăsirea aeroportului.

Pasagerii care doresc să iasă din Columbia, precum și cei care urmează să intre pe teritoriul național, trebuie să se preînregistreze, cu 24 de ore înaintea zborului, pe site-ul pus la dispoziție de Departamentul Migracion Colombia: Check-Mig.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

Din 19 septembrie s-au redeschis 5 aeroporturi pentru rute interne: Medellin, Cartagena, Baranquilla, Perreira și Cali.

Din 15 septembrie au intrat în faza de autorizare aeroporturile Santa Marta, Bucaramanga, Cucuta și Palmira.

Deplasarea în interiorul țării este permisă din 1 septembrie a.c., selectiv și cu respectarea protocoalelor de biosecuritate. Nu este permisă deplasarea persoanelor care prezintă simptome de COVID-19.

În regiunea Caraibi (zonă turistică importantă) nu se recomandă la acest moment redeschiderea turismului (în Cartagena, Santa Marta, San Andres etc.), ca urmare a numărului ridicat al cazurilor de COVID-19.

În nicio localitate a teritoriului național:

1. Nu se pot desfășura evenimente de natură publică sau privată care implică aglomerarea de persoane, în conformitate cu prevederile și protocoalele emise de Ministerul Sănătății și Protecției Sociale.

2. Nu pot fi deschise baruri, discoteci și săli de sport.

3. Nu se pot consuma băuturi în spațiile publice și în unitățile comerciale.

Pe perioada stării de urgență sanitară, entitățile din sectorul public și privat se vor asigura că angajații sau contractanții a căror prezență nu este esențială la locul de muncă își dezvoltă funcțiile și obligațiile prevăzute de telemuncă, munca la domiciliu sau alte modalități similare.

Toate instituțiile statului și entitățile private continuă să își desfășoare activitatea prin telemuncă.

Accesul în bănci, magazine alimentare, mall-uri și alte spații publice este permis doar în număr limitat, cu evitarea aglomerării de persoane, după respectarea protocoalelor de biosecuritate: măsurarea temperaturii, dezinfectarea încălțămintei și a mâinilor.

Utilizarea măștii și a mănușilor este obligatorie pe stradă, în mașini și în toate spațiile publice exterioare și interioare. 

Persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste le este recomandat să evite ieșirile neesențiale în spații publice.

Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.

Datele de contact ale misiunilor României în Columbia – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular