Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Columbia - 18.01.21

Populatie: 51,179,137 Cazuri azi: 17,379 Active/Milion: 2,543 Populatie infectata: %0.254

Columbia

Data ultimei actualizări: 6 ianuarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Din 19 septembrie 2020, s-au reluat zborurile internaționale de pe aeroportul din Cartagena. Aeroportul Internațional El Dorado din Bogota a anunțat reluarea, din 21 septembrie 2020, doar a zborurilor cu destinațiile Mexic, Statele Unite ale Americii, Republica Dominicană, Brazilia, Ecuador, Bolivia și Guatemala.

De asemenea, aeroporturile din Cali și Rionegro au reluat zborurile internaționale cu pasageri.

Cetățenii străini trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 96 de ore anterior intrării pe teritoriul național, acesta fiind obligatoriu la intrarea în Columbia.

Utilizarea măștilor și a mănușilor este obligatorie pentru pasageri la intrare, în timpul zborului și la părăsirea aeroportului.

În conformitate cu Rezoluția 532 din 31 decembrie 2020, Ministerul Sănătății din Columbia a anunțat reintroducerea obligativității prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 pentru toate călătoriile internaționale, efectuat cu până la 96 ore anterior zborului.

Pasagerii care doresc să iasă din Columbia, precum și persoanele care urmează să intre pe teritoriul național trebuie să se preînregistreze, cu 24 de ore înaintea zborului, pe aplicatia pusa la dispoziție de Unitatea Administrativă Specială a Departamentului de Imigrații Columbia, împreună cu Ministerul Sănătății și Protecției Sociale și Ministerul Transporturilor: Check-Mig, accesând: https://apps.migracioncolombia.gov.co/pre-registro/public/preregistro.jsf

Această aplicație trebuie accesată atât de către cetățenii columbieni, cât și de cetățenii străini, la intrarea sau/și ieșirea în/din Columbia, inclusiv deținătorii de pașapoarte diplomatice, de serviciu sau oficiale. Măsura se aplică inclusiv diplomaților și aparținătorilor acestora.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

Din 19 septembrie 2020, s-au redeschis 5 aeroporturi pentru rute interne: Medellin, Cartagena, Baranquilla, Perreira și Cali.

Din 15 septembrie 2020, au intrat în faza de autorizare aeroporturile Santa Marta, Bucaramanga, Cucuta și Palmira.

Deplasarea în interiorul țării este permisă din 1 septembrie 2020, selectiv și cu respectarea protocoalelor de biosecuritateNu este permisă deplasarea persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19.

În regiunea Caraibi (zonă turistică importantă) nu se recomandă la acest moment redeschiderea turismului (în Cartagena, Santa Marta, San Andres etc.), ca urmare a numărului ridicat al cazurilor de COVID-19.

În nicio localitate a teritoriului național:

1. Nu se pot desfășura evenimente de natură publică sau privată care implică aglomerarea de persoane, în conformitate cu prevederile și protocoalele emise de Ministerul Sănătății și Protecției Sociale.

2. Nu pot fi deschise baruri, discoteci și săli de sport.

3. Nu se pot consuma băuturi în spațiile publice și în unitățile comerciale.

Pe perioada stării de urgență sanitară, entitățile din sectorul public și privat se vor asigura că angajații sau contractanții a căror prezență nu este esențială la locul de muncă își dezvoltă funcțiile și obligațiile prevăzute de telemuncă, munca la domiciliu sau alte modalități similare.

Toate instituțiile statului și entitățile private continuă să își desfășoare activitatea prin telemuncă.

Accesul în bănci, magazine alimentare, centre comerciale de tip mall, notariate și alte spații publice este permis în sistem Pico y Cedula (decizie în vigoare până la 16.01.2021), ceea ce presupune accesul limitat al persoanelor cu carte de identitate care se termină într-un număr par într-o zi, alternativ, cu persoanele care dețin o carte de identitate care se termină într-un număr impar în ziua următoare, pentru evitarea aglomerării de persoane, după respectarea protocoalelor de biosecuritate: măsurarea temperaturii, dezinfectarea încălțămintei și a mâinilor. Măsura nu se aplică restaurantelor, hotelurilor și serviciilor.

Utilizarea măștii și a mănușilor este obligatorie pe stradă, în mașini și în toate spațiile publice exterioare și interioare. 

Persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste le este recomandat să evite ieșirile neesențiale în spații publice.

Creșterea numărului de cazuri confirmate de COVID-19 constatată în perioada sărbătorilor festive din luna decembrie 2020, a determinat adoptarea de măsuri restrictive la nivelul Capitalei, începând cu 5 ianuarie 2021 până pe 18 ianuarie 2021, trei zone fiind plasate în carantină: Usaquén, Suba y Engativá.

De asemenea, guvernatorul regiunii Cundinamarca (din care face parte Capitala Bogota) a decretat un număr de restricții aplicabile începând cu 7 ianuarie 2021 până pe 11 ianuarie 2021 inclusiv, care presupun în principal restricționarea circulației între orele 20:00-05:00 și aplicarea ley seca, ce presupune interzicerea vânzării de băuturi alcoolice.

Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.

Datele de contact ale misiunilor României în Columbia – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular