Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Costa Rica - 10.05.21

Populatie: 5,133,774 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 9,661 Populatie infectata: %0.966

Costa Rica

Data ultimei actualizări: 27 aprilie 2021  

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la noi dispoziții)

 • Începând cu luna septembrie 2020, Costa Rica a intrat în faza de redeschidere/reluare controlată a activităților.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În prezent doar aeroporturile internaționale Juan Santamaria (din San Jose) și Daniel Oduber Quiros (din localitatea Liberia) primesc zboruri internaționale și aplică protocoale stricte pentru gestionarea cazurilor suspecte de infectare cu SARS-CoV-2.
 • De asemenea, Puerto Caldera, principalul port comercial de pe coasta Pacificului din Costa Rica, a stabilit un protocol sanitar pentru cazurile suspecte de infectare cu SARS-CoV-2. Pe cale maritimă, este permisă intrarea doar a pasagerilor yachturilor prin porturile Golfito, Los Sueños, Pez Vela, Banana Bay y Papagayo, turiștii care intră pe această cale trebuind să prezinte autorităților de imigrări documentul “Zarpe internacional de Embarcaciones”.
 • Toate frontierele terestre au fost deschise în luna noiembrie 2020.
 • Începând cu luna noiembrie 2020, turiștii care intră în Costa Rica trebuie să îndeplinească următoarele două condiții:
 • Începând cu luna octombrie 2020 nu mai este necesară prezentarea obligatorie a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, însă autoritățile evaluează reintroducerea acestuia din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.
 • Pentru a nu întâmpina probleme la îmbarcarea în zborurile de reîntoarecere în Europa/România, vă recomandăm să verificați dacă țara în care veți face escală este catalogată sau nu drept una cu risc epidemiologic de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile - Liste zone afectate COVID-19 (cnscbt.ro).

Dacă respectiva țară este una cu risc epidemiologic, va trebui să prezentați, la momentul realizării escalei și a îmbarcării într-un zbor către România, un test negativ PCR (realizat cu máximum 72 ore înainte) sau certificatul medical care atestă efectuarea vaccinului anti-Covid (a doua doză) cu cel puțin 10 zile înainte sau certificatul medical care demonstrează că ați fost infectat cu Covid-19 și că au trecut deja 14 zile de la confirmarea infectării.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Există în continuare restricții în privința traficului auto, în funcție de ultimul număr al plăcuțelor de înmatriculare. Persoanele care nu respectă această măsură riscă o amendă în cuantum de 110.000 coloni (aprox. 190 USD).

Măsuri pe plan intern:

 • Școlile, barurile, cluburile, cazinourile și parcurile naționale de distracții sunt închise.
 • Restaurantele și centrele comerciale funcționează la 50% din capacitatea autorizată.
 • Autoritățile recomandă respectarea regulilor sanitare (purtarea măștii, distanțarea socială, monitorizarea temperaturii, utilizarea gelului dezinfectant).

Datele de contact ale Ambasadei României în Mexic: AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Costa Rica: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular