Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Cuba - 14.06.21

Populatie: 11,320,046 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 606 Populatie infectata: %0.061

Cuba

Data ultimei actualizări: 7 iunie 2021

STARE DE URGENȚĂ: DA (în provincia Havana s-a decretat faza transmiterii autohtone, similară stării de urgență, alte provincii și teritorii sunt în diferite faze - 1, 2 sau 3 - cu grad mai mic sau mai mare de restricții)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 5 iunie 2021, se aplică noile protocoale de sănătate publică turiștilor, care prevăd reguli diferențiate pentru călători, în funcție de modalitatea în care călătoresc: 1) organizat, cu un pachet turistic oferit de un tur operator sau agenție de turism; 2) individual, măsuri aplicabile cetățenilor străini și cetățenilor cubanezi, rezidenți și nerezidenți.
 • 1. TURISMUL ORGANIZAT. Condiții obligatorii: deținerea unui test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire la un laborator certificat din statul de origine, deținerea unei asigurări cu acoperire în caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2. La intrarea în Cuba, pe aeroport, va fi efectuat un nou test tip PCR. Turiștii vor fi transferați la hotel și, după primirea rezultatului testului efectuat la sosire, vor putea urma programul turistic stabilit. Purtarea măștii este obligatorie în zonele publice ale hotelurilor.
 • 2. TURISMUL INDIVIDUAL: Condiții obligatorii: deținerea unui test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire la un laborator certificat din statul de origine, deținerea unei asigurări cu acoperire în caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Este obligatorie măsura carantinei pentru o perioadă de 7 zile/6 nopți (6 zile/5 nopți pentru persoanele care sosesc pe aeroporturile internaționale din Havana și Santiago de Cuba), într-unul din hotelurile autorizate. La intrarea în Cuba, pe aeroport, va fi efectuat un nou test tip PCR, ulterior turiștii vor fi transportați la locul de cazare rezervat pentru efectuarea măsurii de carantină. În ziua a 6-a va fi efectuat un nou test și, ulterior recepționării rezultatului negativ al acestuia, călătorii vor putea să își continue planurile de vacanță, să se își viziteze prietenii/familia și să schimbe locul de cazare.
 • Pachetele de carantină (cazare+transfer) pot fi rezervate online pe paginile de internet: www.cuba.travel, www.viajescubatur.com și www.havanatursa.com sau de la birourile agențiilor de voiaj aflate în zona liberă a terminalului Sosiri din aeroport.
 • Informații pentru cetățenii rezidenți în Cuba care sosesc pe aeroporturile din zonele turistice (Varadero, Cayo Coco): este obligatorie efectuarea măsurii de carantină în provincia de sosire, pentru o perioadă de 7 zile/6 nopți. Transportul în provincia de reședință intră în responsabilitatea călătorilor și se efectuează pe cheltuiala acestora.
 • Informații pentru cetățenii rezidenți în Cuba care sosesc pe aeroporturile din Havana și Santiago de Cuba: este obligatorie efectuarea măsurii de carantină în centre de izolare, pentru o perioadă de 6 zile/5 nopți. Transportul la/de la centrul de izolare se face exclusiv cu mijloacele de transport autorizate și pe cheltuiala călătorilor.

Se recomandă contactarea Ambasadei Republicii Cuba la București (https://www.mae.ro/foreign-missions/3515) pentru verificarea condițiilor aplicabile călătorilor străini și confirmarea ultimelor norme sanitare aplicabile. Informații actualizate sunt, de asemenea, disponibile pe pagina de internet și de socializare a Ministerului Turismului (https://www.mintur.gob.cu/https://www.facebook.com/MinturCuba/?ref=page_internal). 

Măsuri pe plan intern:

Începând cu luna februarie 2021, în provincia Havana este s-a decretat faza transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2, cu măsuri similare stării de urgență, respectiv:

 • restricții de circulație pe timp de noapte, în intervalul orar 21:00-05:00;
 • reducerea frecvenței transportului în comun și suspendarea transportului interprovincial;
 • interdicția călătoriilor turistice sau din alte motive neesențiale în afara provinciei;
 • închiderea barurilor, discotecilor, plajelor și piscinelor;
 • reducerea programului de funcționare a magazinelor.
 • Este obligatorie purtarea măștii.
 • Sunt interzise activitățile cu public (sportive, religioase, culturale).
 • Începând cu luna ianuarie 2021, a fost eliminată moneda peso convertibil (CUC). Bancomatele eliberează doar peso cubanez (CUP). În perioada imediat următoare nu vor putea fi retrași bani de la bancomate cu carduri străine, retragerile de numerar din conturile proprii în baza cardurilor Visa sau Mastercard putând fi efectuate doar la ghișeele băncilor.
 • În zonele turistice toate costurile locale vor fi achitate cu card de credit, fiind interzisă folosirea banilor în numerar. Se recomandă cetățenilor români să contacteze banca emitentă a cardurilor pentru a verifica condițiile de utilizare a acestora în Cuba, având în vedere sancțiunile aplicate de Statele Unite ale Americii Cubei, cu efecte inclusiv în privința plăților internaționale.

Date de contact ale Ambasadei României în Cuba: AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Cuba: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie