Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Cehia - 22.01.21

Populatie: 10,720,111 Cazuri azi: 7,435 Active/Milion: 10,619 Populatie infectata: %1.062

Cehia

Data ultimei actualizări: 18.01.2021

STARE DE URGENŢĂ: DA, a fost prelungită până la data de 22 ianuarie 2021.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 18 decembrie 2020, cetățenii și rezidenții din toate statele membre ale Uniunii Europene și din Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorra, Monaco, San Marino și Vatican pot intra pe teritoriul Republicii Cehe numai pentru motive bine întemeiate, respectiv întoarcerea la reședință, relații de muncă, studii, probleme de familie. Sunt excluse călătoriile în scop turistic.
 • În prezent, Vaticanul este unicul stat european fără risc de infecție (pasagerii din aceste țară, atât străini, cât și cetățeni cehi, pot veni în Republica Cehă fără a fi nevoie să completeze un formular de sosire și să efectueze un test PCR sau să intre în carantină). Alături de Vatican, pe lista statelor sigure se mai află următoarele state terțe: Australia, Japonia, Tailanda, Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Singapore.
 • Lista statelor și teritoriilor UE cu risc scăzut (lista portocalie) include Franța, Grecia, Norvegia, Finlanda, Finlanda, Islanda, Irlanda, Malta și regiuni din Spania (Insulele canare) și Portugalia (Insulele Azore și Insula Madeira).
 • Celelalte state membre ale UE, inclusiv România, sunt considerat cu risc înalt de infecție (lista roșie). Spania este considerată stat cu risc de infecție cu COVID-19 (lista roșie) începând din 7 ianuarie.
 • Cetățenii și rezidenții statelor membre UE cu risc scăzut de infecție (lista portocalie) care sosesc în Republica Cehă în scop de muncă sau educație trebuie să prezinte la locul de muncă sau la instituția de învățământ rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2. În lipsa rezultatului negativ al testării, persoana în cauză se poate prezenta la locul de muncă / educație numai după 14 zile de la sosirea în Republica Cehă. 
 • Cetățenii și rezidenții statelor membre UE incluse pe lista roșie, precum și persoanele care au călătorit într-un stat inclus pe lista roșie pentru mai mult de 12 ore în ultimele 14 zile,  trebuie să completeze, în prealabil, Formularul de Localizare (Public Health Passenger Locator Form), disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz și să prezinte la intrarea în Republica Cehă rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore. Testul poate fi realizat și în Republica Cehă, în termen de maximum 5 zile de la sosire, însă, până la anunțarea rezultatului testării, persoana în cauză nu se poate deplasa pe teritoriul ceh (trebuie să intre în autoizolare până la primirea rezultatului testării).
 • Călătoriile între Marea Britanie și Republica Cehă
 • orice persoană care călătorește din Marea Britanie în Republica Cehă este obligată să completeze formularul electronic de localizare (www.prijezdovyformular.cz) și să fie în posesia rezultatului negativ al unui test PCR sau antigen, efectuat în Marea Britanie cu cel mult 72 ore înainte de plecare, indiferent de mijlocul de transport utilizat.
 • după sosirea în Republica Cehă, orice persoană care vine din Marea Britanie este obligată ca în maximum 5 zile de la data sosirii să efectueze un test PCR și să rămână 10 zile în carantină.
 • Sunt exceptați de la obligativitatea testării și a carantinării transportatorii internaționali și persoanele care sosesc în Republica Cehă după tranzitarea Marii Britanii, în cel mult 12 ore.
 • Titularii de pașapoarte diplomatice care călătoresc în Republica Cehă pentru o perioadă de până la 14 zile, în interes de serviciu, sunt exceptați de la obligativitatea completării formularului online și de la testarea pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2. Pe durata șederii, libertatea de mișcare pe teritoriul ceh este limitată și este obligatorie purtarea măștii de protecție respiratorie. Titularii de pașapoarte diplomatice care călătoresc în Republica Cehă pentru o durată mai mare de 14 zile sunt obligați să completeze, în prealabil, Formularul de Localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz și să prezinte la intrarea în Republica Cehă rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore. Testul poate fi realizat și în Republica Cehă, în termen de maximum 5 zile de la sosire.
 • Transportatorii internaționali sunt exceptați de la obligația testării și a completării formularului electronic de localizare, cu condiția să fie în posesia următoarelor documente: confirmarea calității de lucrător în domeniul transporturilor internaționale, permis de conducere profesionist, contract de muncă.
 • Sunt exceptați de la obligativitatea completării formularului online și de la testarea pentru infecția cu SARS-CoV-2 persoanele care călătoresc în Republica Cehă pentru cel mult 24 ore și persoanele care tranzitează acest stat, cu condiția ca durata tranzitului să nu fie mai mare de 12 ore și să prezinte o dovadă în acest sens.
 • Lucrătorii și elevii / studenții transfrontalieri sunt exceptați de la obligativitatea completării formularului online și de la testarea pentru infecția cu SARS-CoV-2, cu condiția să fie în posesia unei dovezi în acest sens.
 • Cetățenilor statelor terțe li se interzice intrarea pe teritoriul ceh, în conformitate cu prevederile UE (abordarea coordonată a UE).

România se află pe lista statelor din zona roșie.

 • Cetățenii români pot călători în Republica Cehă numai pentru motive bine întemeiate, respectiv întoarcerea la reședință, relații de muncă, studii, probleme de familie. Sunt excluse călătoriile în scop turistic.
 • Cetățenii români trebuie să completeze, în prealabil, Formularul de Localizare (Public Health Passenger Locator Form), disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz și să prezinte la intrarea în Republica Cehă rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore. Testul poate fi realizat și în Republica Cehă, în termen de maximum 5 zile de la sosire, însă, până la anunțarea rezultatului testării, persoana în cauză nu se poate deplasa pe teritoriul ceh (trebuie să intre în autoizolare până la primirea rezultatului).
 • Sunt exceptați de la aceste obligații cetățenii români care călătoresc pentru cel mult 24 ore în Republica Cehă.

PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

Sunt exceptați de la obligativitatea completării formularului online și de la testarea pentru infecția cu SARS-CoV-2 toate persoanele, inclusiv cetățenii români, care tranzitează Republica Cehă, cu condiția ca durata tranzitului să nu fie mai mare de 12 ore.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie:

 • În toate spațiile închise, cu excepția reședinței;
 • În toate mijloacele de transport în comun, inclusiv în stații sau pe platforme;
 • În spațiile deschise, în cazul în care distanța de 2 metri nu poate fi respectată.

Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 2 ani și copiii/personalul din grădinițe/creșe.

Libera circulație, reuniunile și contactele sociale:

 • Este restricționată circulația persoanelor pe teritoriul național între orele 21.00 – 04.59.
 • Numărul maxim de persoane care pot participa la evenimente este limitat la 2.
 • Sunt închise toate serviciile și spațiile comerciale care nu oferă bunuri esențiale (alimente, medicamente etc.).
 • Accesul la ceremoniile religioase este permis până la 1/10 din capacitatea locației, numărul de participanți permis la ceremoniile de căsătorie sau funerare fiind de maximum 15.

Restaurantele și industria hotelieră:

 • Restaurantele sunt închise, inclusiv pentru servicii de take-away;
 • Hotelurile și celelalte spații de cazare nu pot oferi servicii persoanelor care călătoresc în scop recreativ.

Activități sportive:

 • Sunt închise sălile de sport și piscinele interioare. Sunt permise activitățile sportive profesioniste fără spectatori.

Pentru informarea cetățenilor străini au fost puse la dispoziție: un număr de telefon, de luni până joi între orele 09.00 - 15.00, iar vineri între orele 09.00 - 13.00 (+420 974 820 680 - tasta 3) și o adresă de e-mail, respectiv: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Datele de contact ale misiunii României în Cehia – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular