Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Danemarca - 27.07.21

Populatie: 5,813,902 Cazuri azi: 772 Active/Milion: 2,046 Populatie infectata: %0.205

Danemarca

Data ultimei actualizări: 19 iulie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

CONDIȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu data de 26 iunie 2021, autoritățile daneze au plasat România pe lista verde.

Astfel, toate persoanele care sosesc din România NU trebuie să mai intre în autoizolare și NU mai trebuie să prezinte un motiv întemeiat pentru intrarea în Danemarca.

În ceea ce privește regulile privind testarea anterior îmbarcării în avion, se recomandă consultarea paginii de internet: https://en.coronasmitte.dk/rules-and-regulations/entry-into-denmark, unde informațiile se actualizează periodic sau apelarea numărului de telefon: 0045/70206044. 

Pentru situații specifice, se recomandă contactarea Poliției Daneze la numărul de telefon: +45 7020 6044.

Măsuri pe plan intern:

  • Începând cu data de 14 iunie 2021, obligația purtării măștii se aplică doar în mijloacele de transport în comun.
  • Începând cu luna mai 2021, s-au ridicat majoritatea restricțiilor (cu excepția celor care privesc viața de noapte), acțiune condiționată de utilizarea pașaportului corona: reluarea completă a cursurilor universitare cu prezență fizică; revenirea cu prezență fizică a cursanților școlilor vocaționale; renunțarea treptată la telemuncă; reluarea activităților sportive și culturale de interior; redeschiderea a numeroase centre de agrement de interior (acvarii, locuri de joacă, saune, cazinouri); pentru adunările publice organizate în aer liber, limita de participare se ridică la 100 de persoane și la 50 de persoane pentru cele din spațiile închise.

Date de contact ale misiunilor României în Danemarca – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Danemarca: AICI
  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie