Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Danemarca - 26.01.21

Populatie: 5,803,840 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 2,103 Populatie infectata: %0.210

Danemarca

Data ultimei actualizări: 25.01.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU  ​

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Intrarea pe cale aeriană:

În perioada 9 ianuarie - 7 februarie 2021 , toate persoanele care doresc să intre în Danemarca (inclusiv cetățenii danezi și persoanele cu permis de ședere/muncă în Danemarca), care au un motiv întemeiat să intre în Danemarca (consultați pagina de internet de mai jos), trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, molecular tip PCR sau antigen, efectuat cu maximum 24 de ore anterior îmbarcării în avion, cu destinația Danemarca. Rezultatul testului trebuie să fie într-una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană sau în limbi scandinave. Copiii cu vârsta de sub 12 ani sunt exceptați de la această măsură.

Mai multe informații aici: https://coronasmitte.dk/en/-/media/mediefiler/corona/engelsk/tightened-t...

Începând cu data de 11 ianuarie 2021, se permite intrarea în Danemarca și persoanelor care prezintă un test pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu minimum 14 zile și maximum 8 săptămâni anterior îmbarcării în avion, cu destinația Danemarca.

La intrarea în Danemarca, autoritățile daneze recomandă autoizolarea timp de 10 zile, oferind posibilitatea întreruperii acestei măsuri în situația obținerii unui rezultat negativ la testul molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2,  efectuat în cea de a 4-a zi de la sosire.

Autoritățile daneze actualizează regimul de călătorie și pe paginile de internet: https://coronasmitte.dk/ și https://um.dk/.../rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/. Informații privind situații specifice, inclusiv condițiile de intrare prin punctele terestre ale frontierei, pot fi solicitate Poliției Daneze la numărul de telefon: +45 7020 6044.

Informații cu privire la tranzit sunt disponibile la: https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark/persons-in-transit?fbclid=....

 

Măsuri pe plan intern:

  • La 13.01.2021, s-a decis prelungirea măsurilor de tip lockdown: cursurile se țin exclusiv online pentru toate ciclurile școlare, limitarea numărului participanților la adunările publice la 5 persoane, închiderea restaurantelor și a centrelor comerciale (cu excepția farmaciilor și a magazinelor alimentare).
  • Începând cu data de 9 ianuarie 2021, potrivit autorităților daneze, toate călătoriile în străinătate sunt considerate neesențiale. Măsurile sunt adoptate în contextul răspândirii accelerate în Danemarca a noii tulpini SARS-CoV-2 de proveniență britanică.
  • Având în vedere creșterea continuă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în Danemarca, autoritățile daneze au decis prelungirea aplicării măsurilor de lockdown până la data de 17 ianuarie 2021, pe întreg teritoriul Danemarcei. Inițial, acestea au fost impuse la data de 17 decembrie 2020: închiderea tuturor marilor centre comerciale și a tuturor magazinelor, cu excepția farmaciilor și a magazinelor alimentare; suspendarea exercitării anumitor profesii (frizerii, cabinete de fizioterapie, saloane de masaj și tatuaj); închiderea unităților de învățământ pentru clasele 0 – XII, centrelor afterschool și a școlilor populare.
  • Începând cu data de 9 decembrie 2020, au fost instituite noi măsuri de tip lockdown în 69 din cele 98 de municipalități (cele mai multe din regiunea capitalei). Clasele V-XII și studenții vor continua cursurile în sistem online. Barurile și restaurantele vor funcționa doar în regim de livrare (take away). Angajații publici care nu îndeplinesc funcții critice vor lucra de acasă. Se vor închide cinematografele, teatrele, facilitățile sportive (cu excepția celor pentru profesioniști), piscinele, centrele de fitness, sălile de jocuri, cazinouri. Se mențin, până la data de 1 martie 2021, regulile în privința obligativității purtării măștii de protecție și a limitării la 10 persoane a adunărilor publice.

Date de contact ale misiunilor României în Danemarca – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular