Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Republica Dominicana

Data ultimei actualizări: 12.11.2020

STARE DE URGENȚĂDA, până pe 15 octombrie a.c.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • La data de 1 iulie a.c., s-au ridicat restricțiile și s-au redeschis frontierele, precum și aeroporturile.

Există foarte puține variante de zboruri dinspre / către Europa, doar prin Statele Unite ale Americii, cu protocoale stricte de biosecuritate. Prezentarea testului molecular tip PCR pentru infecția cu COVID-19 nu este obligatorie.

  • Pentru cetățenii străini care ajung în Republica Dominicană este însă obligatorie testarea COVID-19 la intrarea în țară. Persoanele pozitive simptomatice vor fi internate contra cost, iar cele pozitive asimptomatice vor intra in autoizolare 14 zile.
  • Deși frontierele nu sunt închise, NU se recomandă petrecerea de sejururi turistice în Republica Dominicană în această perioadă!
  • Ambasada României la Bogota recomandă cetățenilor români să evite deplasarea în Republica Dominicană. 

Măsuri pe plan intern:

În toată țara sunt impuse restricții de circulație. Guvernul a anunțat restrângerea cu 2 ore a acesteia începând de luni, 28 septembrie, și anume, între orele 21.00 - 5.00 în timpul săptămânii și 19.00 – 5.00 în weekend.

  • Plajele publice sunt închise.
  • Se recomandă distanțarea socială și folosirea măștilor și a mănușilor.
  • Începând cu 1 octombrie, instituțiile au început lucrul la oficii și activitatea cu publicul.
  • Președintele a anunțat redeschiderea turismului începând cu 1 octombrie. Toate hotelurile trebuie să respecte protocoalele de biosecuritate și să fie pregătite să trateze turiștii care sunt depistați pozitivi.

Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.

Date de contact ale misiunilor României în Republica Dominicană – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular