Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Republica Dominicana - 18.01.21

Populatie: 10,907,059 Cazuri azi: 1,779 Active/Milion: 4,367 Populatie infectata: %0.437

Republica Dominicana

Data ultimei actualizări: 13 decembrie 2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu luna iulie a.c., s-au ridicat restricțiile și s-au redeschis frontierele Republicii Dominicane, precum și aeroporturile din acest stat. Există foarte puține variante de zboruri dinspre / către Europa, doar prin Statele Unite ale Americii, cu protocoale stricte de securitate.

În prezent nu se mai solicită prezentarea rezultatului unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2 la intrare, însă cetățenilor străini li se va măsura temperatura corporală, în mod aleatoriu.

Astfel, prezentarea testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 a fost înlocuită cu obligația completării unui formular digital. Începând cu luna noiembrie 2020, a fost creat Portalul de Tichet Electronic pentru intrarea și ieșirea din Republica Dominicană. Acest Portal va fi unica modalitate de înregistrare a datelor solicitate de către Direcția Generală pentru Migrație, Direcția Generală a Vămilor și Ministerul Sănătății Publice pentru toate ieșirile și intrările din/în Republica Dominicană, atât pentru cetățenii dominicani, cât și pentru cetățenii străini. Acest formular digital înlocuiește orice alt tip de formular utilizat anterior. În perioada 29 noiembrie 2020 - 1 ianuarie 2021, se va permite utilizarea ambelor formate (formularul fizic și cel digital), însă începând cu luna ianuarie 2021, va fi obligatorie folosirea exclusivă a formularului digital.

Acest formular trebuie completat la următoarea pagina de internet: https://eticket.migracion.gob.do/, anterior trecerii prin zona de control pentru migrația pasagerilor. Totodată, această pagină de internet conține informații detaliate despre modalitatea în care trebuie completat formularul, în limbile engleză și spaniolă.

De asemenea, autoritățile locale au pus la dispoziția cetățenilor străini o pagină utilă cu întrebări frecvente: https://viajerodigital.mitur.gob.do/

Deși frontierele nu sunt închise, NU se recomandă petrecerea de sejururi turistice în Republica Dominicană în această perioadă! Ambasada României la Bogota recomandă cetățenilor români să evite deplasarea în Republica Dominicană. 

Măsuri pe plan intern:

  • În toată țara sunt impuse restricții de circulație. Începând cu luna septembrie a.c., Guvernul a anunțat restrângerea circulației între orele 21:00 – 5:00 în timpul săptămânii și 19:00 – 5:00 în weekend.
  • Plajele publice sunt închise.
  • Se recomandă respectarea distanțării fizice și folosirea măștilor și a mănușilor.
  • Începând cu luna octombrie, instituțiile au început să desfășoare activitatea cu publicul.
  • Redeschiderea turismului s-a efectuat începând cu luna octombrie. Toate hotelurile trebuie să respecte protocoalele de bio-securitate și să fie pregătite să trateze turiștii care sunt depistați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.

Date de contact ale misiunilor României în Republica Dominicană – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular