Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Algeria - 06.03.21

Populatie: 44,383,171 Cazuri azi: 187 Active/Milion: 724 Populatie infectata: %0.072

Algeria

​Data ultimei actualizări: 02.03.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Toate punctele de frontieră terestre, aeriene și maritime ale Algeriei sunt închise pentru călători pentru o perioadă nedeterminată, motiv pentru care nu există curse comerciale internaționale de pasageri, de intrare sau ieșire din acest stat.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Cetățenii români se pot deplasa din Algeria spre România cu zborurile speciale de repatriere. În cazul în care sunteți în Algeria și intenționați să vă repatriați, solicitați sprijinul ambasadei pentru a vă facilita îmbarcarea pe cursele speciale organizate spre un stat terț de unde puteți tranzita spre România. Nu se recomandă achiziționarea de bilete de transport din/către Algeria oferite spre vânzare pe curse comerciale, întrucât nu există aprobări pentru niciun fel de curse de acest gen. Toate cursele comerciale pentru care s-au eliberat astfel de bilete au fost anulate.

Începând cu data de 01.03.2021, pentru o perioadă de o lună, nu se mai autorizează zborurile de intrare a călătorilor în Algeria (interdicția este valabilă și pentru diplomați). Toate cursele care vin spre Algeria vin fără pasageri.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

Nu sunt aplicate restricții transportului de mărfuri.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

În 19 regiuni algeriene (inclusiv capitala Alger) rămân în vigoare pentru o perioadă de 15 zile începând cu 15.02.2021 următoarele măsuri restrictive:

  • interzicerea adunărilor publice, organizarea de evenimente private (inclusiv căsătorii, circumcizii, reuniuni la cimitire)  și a evenimentelor instituțiilor;
  • activitățile cafenelelor, restaurantelor și a localurilor tip fast-food se limitează la 50% din capacitate;
  • activitatea moscheilor, hotelurilor și stațiunilor termale se poate desfășura la 100% din capacitate;
  • se menține obligația de a purta mască de protecție atât în aer liber, cât și în interior,  inclusiv în autoturismele personale;
  • este obligatorie păstrarea unei distanțe de siguranță de minimum 1.5 metri între persoane.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Începând cu data de 15 februarie a.c., în 19 regiuni din Algeria (wilaya), inclusiv în capitala Alger, este interzisă deplasarea persoanelor între orele 22.00 – 05.00.

Date de contact ale misiunilor României în Algeria – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular