Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Ecuador - 26.01.21

Populatie: 17,794,799 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 1,284 Populatie infectata: %0.128

Ecuador

Data ultimei actualizări: 25.01.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toate persoanele care călătoresc în Ecuador trebuie să prezinte obligatoriu rezultatul negativ al unui test molecular RT-PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 primit cu cel mult 10 zile înainte de sosirea în țară.
 • Complementar testului PCR negativ deținut de fiecare persoană în parte, autoritățile ecuadoriene vor realiza pe aeroport, la sosirea în Ecuador, și un test rapid antigen. Costul acestui test este suportat de autoritățile ecuadoriene. În cazul în care rezultatul testului antigen este pozitiv, persoana în cauză va fi plasată în carantină pentru o perioadă de cel puțin 10 zile. Cetățenii străini rezidenți vor efectua carantina la adresa de reședință, iar cetățenii străini nerezidenți vor efectua perioada de carantină într-un hotel desemnat special de autoritățile ecuadoriene.
 • Minorii cu vârsta de până la 14 ani sunt scutiți de obligativitatea prezentării rezultatului negativ al unui test molecular RT-PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, precum și față de realizarea testului antigen la sosirea în Ecuador. 
 • La sosirea în Ecuador, toți pasagerii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate. Declarația poate fi descărcată aici: http://www.aag.org.ec/docs/Formulario_de_Salud_del_Viajero_MSP2020.pdf

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt exceptate de la măsurile de carantină echipajele aeronavelor și navele care transportă mărfuri.

Măsuri pe plan intern:

 • Sunt interzise toate evenimentele publice sau reuniunile de persoane cu peste 10 participanți.
 • Circulația autovehiculelor particulare se desfășoară în funcție de numărul de înmatriculare. Autovehiculele al căror număr de înmatriculare se termină în cifră pară pot circula în zilele de marți, joi și sâmbătă, iar autovehiculele al căror număr de înmatriculare se termină în cifră impară pot circula în zilele de luni, miercuri și vineri.
 • Activitatea școlară se desfășoară doar virtual.
 • Având în vedere implementarea noilor protocoale sanitare de prevenție în aeroporturi, este necesară sosirea la aeroport cu 4 ore înainte de plecare pentru zborurile internaționale și cu 2 ore pentru zborurile naționale. Purtarea măștii faciale de protecție este obligatorie în aeroport.
 • Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.

Date de contact ale misiunilor României în Ecuador – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular