Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Etiopia - 05.03.21

Populatie: 116,854,769 Cazuri azi: 980 Active/Milion: 200 Populatie infectata: %0.020

Etiopia

Data ultimei actualizări: 24.02.2021

STARE DE URGENŢĂ: DA, parțială (doar în Regiunea Tigray din nordul Etiopiei, însă nu pe fondul evoluției pandemiei de COVID-19).

RESTRICŢII DE INTRARE PE TERITORIUL NAŢIONAL:

 • Începând cu data de 5 octombrie 2020, toate persoanele care sosesc în Etiopia pe cale aeriană, cu excepţia copiilor sub 10 ani, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 120 de ore (5 zile) înainte de sosire. Călătorii care prezintă rezultatul testului la sosire sunt obligaţi să intre în autoizolare pentru 7 zile la o adresă solicitată şi verificată de autorităţi la intrarea în Etiopia. Compania Ethiopian Airlines nu acceptă îmbarcarea pentru zborurile către Etiopia a călătorilor care nu dețin testul molecular (tip PCR) negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.   
 • Testul molecular (tip PCR) negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 trebuie prezentat obligatoriu în format tipărit.
 • Testul rapid (testul de anticorpi RDT) nu este acceptat.
 • Persoanele care intră în Etiopia pe cale rutieră trebuie să prezinte testul molecular (tip PCR) negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, urmând să se autoizoleze pentru 7 zile. În cazul în care nu dețin testul negativ, persoanele sunt obligate să se autoizoleze pentru 14 zile şi să efectueze testul molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2.
 • Călătorilor care prezintă simptome de infectare cu SARS-CoV-2 la sosirea în Etiopia şi, în urma efectuării unui nou test sunt confirmaţi pozitiv, le este interzisă intrarea pe teritoriul etiopian, chiar dacă la intrare au prezentat un rezultat negativ al testului molecular (tip PCR).

EXCEPŢII ŞI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Pasagerii aflaţi în tranzit nu sunt afectaţi de măsurile de carantinare/autoizolare şi nu trebuie să prezinte testul molecular (tip PCR) negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.
 • Pentru perioade de tranzit mai mari de 24 de ore, călătorii vor fi carantinaţi în hotelurile puse la dispoziţie de operatorii curselor aeriene.
 • Tranzitul aeroportuar prin Aeroportul Internaţional Bole, Addis Abeba, poate fi afectat de măsurile adoptate de unele state privind nepermiterea intrării pe teritoriul lor a pasagerilor care călătoresc dinspre anumite destinaţii, nefiind permisă îmbarcarea pentru continuarea călătoriei.
 • Compania Ethiopian Airlines menţine suspendate zborurile către o serie de destinaţii. Situaţia actualizată a destinaţiilor suspendate poate fi consultată la https://www.ethiopianairlines.com/aa/travel-updates/covid-19.

Măsuri pe plan intern:

 • Sunt interzise adunările publice şi private cu un număr mai mare de 50 de participanţi. Organizatorul trebuie să asigure respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare socială (minimum 2 metri).
 • Evenimentele sportive pot avea loc fără spectatori.
 • Purtarea măştii de protecţie, cu excepţia copiilor sub 6 ani şi a persoanelor care pot dovedi cu acte medicale că au probleme respiratorii cronice, este obligatorie în toate locurile în afara propriei reşedinţe.
 • Autoturismele, inclusiv proprietate personală, precum şi mijloacele de transport în comun pot circula cu maximum 50% din locuri ocupate, în afara conducătorului auto.
 • Cursurile şcolilor şi universităţilor au fost reluate în regim normal.
 • Adunările religioase sunt permise în spaţii deschise cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu asigurarea măsurilor de protecţie şi distanţare socială.
 • Măsurile menţionate se aplică până la noi dispoziţii.

Datele de contact ale Ambasadei României în Etiopia – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular