Conditii de calatorie - Marea Britanie

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Ultima actualizare: 
9 august 2022

 

Atenționare COVID-19
 

Cetățenii români nerezidenți în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pot călători în Marea Britanie doar în baza unui pașaport, cartea de identitate fiind acceptată numai în cazul cetățenilor care au statut de rezident.

 

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL DIN PUNCT DE VEDERE AL PANDEMIEI DE COVID-19:

Începând cu luna martie a.c., persoanelor care sosesc în Regatul Unit, indiferent de stadiul de vaccinare și statul de proveniență, nu li se mai aplică restricții de călătorie, fiind eliminate obligativitatea efectuării testelor, completarea formularului - Passenger locator form și izolarea la domiciliu.

 

MĂSURI PE PLAN INTERN:

ANGLIA ȘI ȚARA GALILOR:

  • Începând cu luna februarie 2022, în cazul depistării virusului SARS-CoV-2, izolarea la domiciliu este numai cu titlu de recomandare.

SCOȚIA:

IRLANDA DE NORD:

 

Detalii privind măsurile în vigoare sunt disponibile pe următoarele pagini de internet:

Datele de contact ale misiunilor României în Marea Britanie:Condiţii de intrare şi regim de şedere

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, condițiile de intrare și ședere în Regatul Unit, condițiile pentru desfășurarea de activități profesionale, regimul aplicabil pentru asigurări de sănătate și beneficii sociale aplicabile cetățenilor Uniunii Europene (inclusiv cetățenilor români) s-au schimbat.

Noile reguli nu afectează cetățenii români protejați de Acordul de retragere, eligibili pentru EU Settlement Scheme – mai multe informații pot fi consultate la următoarea pagină de internet: http://www.mae.ro/node/54633

Autoritățile din Gibraltar solicită tuturor persoanelor să călătorească în baza unui pașaport, cu excepția cetățenilor UE care dețin o carte națională de identitate valabilă pe parcursul întregii călătorii/șederi. Mai multe informații pot fi consultate pe pagina de internet: https://www.gibraltarairport.gi/content/documentation-requirements sau pe http://www.visitgibraltar.gi/faqs.

Regăsiți mai jos informații relevante cu privire la condițiile aplicabile pentru turiști, studenți și lucrători.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Cum calatoresti spre Marea Britanie

Zboruri ieftine spre Marea Britanie: AICI

Aeroporturi in Marea Britanie: AICI

Datele sunt verificate zilnic cu urmatoarele surse: mae.ro, mae.md, alte autoritati guvernamentale.
Informatiile sunt cu titlu informativ, pentru informatii detaliate despre regimul de intrare intr-o tara urmeaza sa va adresati la autoritatile tarii respective sau reprezentanta consulara.
MD Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Moldova
MD Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Mold…
Turismul dupa pandemie - cum calatorim in siguranta
Turismul dupa pandemie - cum calatorim in siguran…
Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-19
Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-…