Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Marea Britanie - 10.05.21

Populatie: 68,190,397 Cazuri azi: 1,770 Active/Milion: 866 Populatie infectata: %0.087

Marea Britanie

Ultima actualizare: 4 mai 2021

Regimul de călătorie al cetățenilor români în Regatul Unit

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, condițiile de intrare și ședere în Regatul Unit, condițiile pentru desfășurarea de activități profesionale, regimul aplicabil pentru asigurări de sănătate și beneficii sociale aplicabile cetățenilor Uniunii Europene (inclusiv cetățenii români) s-au schimbat.

Noile reguli nu afectează cetățenii români protejați de Acordul de retragere, eligibili pentru EU Settlement Scheme – mai multe informații găsiți la următoarele pagini de internet: 

Regăsiți mai jos informații relevante cu privire la noile condiții aplicabile pentru turiști, studenți și lucrători.

Regimul aplicabil începând cu data de 1 ianuarie 2021:

Pentru mai multe informații sau clarificări, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail brexit@mae.ro sau să apelați numărul de telefon 021 431 2065, cu tarif normal, între orele 8:30-16:30.

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Sumar: La sosirea în Marea Britanie este nevoie să prezentați: 1) un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, 2) passenger locator form, 3) codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada carantinării/autoizolării, 4) codul de rezervare a hotelului pentru carantina instituționalizată, dacă sosiți dintr-o țară aflată pe lista roșie. Opțional, puteți rezerva și un Test to Release. Detalii mai jos, precum și pe pagina web https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

• Toate persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord din străinătate trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

• Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord sau Insula Jersey venind din România sau din oricare alt stat (cu excepția Irlandei și Insulelor Man, Jersey și Guernsey) sunt obligate să se autoizoleze timp de 10 zile, la o locație declarată în formularul de localizare a pasagerului (Passenger Locator Form).

Începând cu data de 15 februarie 2021 toate persoanele sosite în Anglia și Țara Galilor, indiferent de statul de domiciliu (inclusiv România), sunt obligate să efectueze două teste moleculare pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, pe parcursul perioadei de autoizolare, respectiv carantină instituționalizată. Primul test trebuie efectuat în cea de a doua zi de la sosire, iar cel de-al doilea va fi efectuat în a 8-a zi de la sosire. Costurile aferente testării sunt suportate de persoana în cauză, iar programarea și plata pentru testare trebuie efectuate înaintea călătoriei. Detalii cu privire la procedura testării suplimentare se regăsesc la: https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england. În situația în care unul dintre cele două teste este pozitiv, perioada de carantină se prelungește cu o perioadă de 10 zile de la momentul în care a fost efectuat testul.

Aceste măsuri sunt suplimentare măsurii obligatorii de prezentare a unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 

 • Începând cu data de 15 februarie, toate persoanele care sosesc în Anglia dintr-un stat aflat pe lista rosie (“RedList” – lista țărilor spre și dinspre către guvernul britanic a interzis călătoriile), România nu este inclusă pe această listă, vor fi supuse măsurii de carantină instituționalizată pentru o perioadă de 10 zile într-o unitate hotelieră special desemnată acestui scop.  În această situație, persoanele nu mai au posibilitatea de a finaliza măsura carantinei începând cu a 5-a zi ca urmare unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (Test to Release Scheme). Lista statelor cu nivel ridicat de infectare se regăsește pe pagina de internet a autorit[‚ilor britanice: https://www.gov.uk/guidance/transport-measures-to-protect-the-uk-from-variant-strains-of-covid-19.
 • Începând cu data de 15 februarie, persoanelor care sosesc în Țara Galilor dintr-un stat aflat pe lista roșie le este refuzată intrarea. Aceste persoane vor putea intra în Marea Britanie doar prin punctele de frontieră special desemnate din Anglia și Scoția.
 • Cetățenii români care sosesc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile. Încălcarea dispoziției privind autoizolarea este pedepsită cu amendă de până la 10.000 GBP. Începând cu luna decembrie 2020, pasagerii care sosesc în Anglia vor avea posibilitatea de a efectua un test pentru infecția cu SARS-CoV-2 începând cu a 5-a zi de la sosire și, în cazul unui rezultat negativ, vor putea ieși din autoizolare.

Această măsură nu elimină obligativitatea rezervării prealabile și efectuării celor două teste pentru depistarea infecției cu virusul SARS-Cov-2 din a doua și a opta zi.

 • Înainte de începerea călătoriei, persoanele au obligația de a indica adresa la care se vor autoizola și traseul de la frontieră la adresa respectivă, prin completarea unui formular online, Passenger Locator Form, disponibil lahttps://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.
 • Pentru Insula Jersey este necesară completarea unui formular separathttps://goj-bat.powerappsportals.com/ .
 • Pe parcursul celor 10 zile de autoizolare se poate părăsi locuința numai în anumite condiții, precum urgențe medicale, părăsirea teritoriului Angliei/Țării Galilor/Scoției/Irlandei de Nord, evitarea unui pericol, participarea la o ceremonie funerară.
 • În cazul unei călătorii în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pentru mai puțin de 10 zile, este necesară autoizolarea pe durata sejurului.
 • Persoanelor care s-au aflat în Africa de Sud cu cel mult 10 zile înainte de sosirea în Scoția le este refuzată intrarea.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii dețin un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Nerespectarea măsurii de a prezenta un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 la sosirea în Marea Britanie se pedepsește cu amendă în cuantum de 480-500 lire sterline. Informațiile disponibile la acest moment pot fi consultate la pagina de internet: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england?priority-taxon=774cee22-d896-44c1-a611-e3109cce8eae

INFORMAȚII PRIVIND TESTELE:

 • Sunt acceptate testele moleculare, de tip reacție în lanț a polimerazei (PCR) sau tehnologii derivate, inclusiv teste de amplificare izotermă mediată prin buclă (LAMP) sau teste antigen, spre exemplu un test efectuat cu un dispozitiv cu flux lateral. Rezultatul testului negativ trebuie să fie redactat în original în limba engleză, franceză sau spaniolă, nefiind acceptate traduceri. Călătorii trebuie să prezinte certificatul care atestă rezultatul negativ al testului în original, fiind necesar ca acesta să includă următoarele informații: numele persoanei testate (cum apare în documentul de călătorie), data nașterii sau vârsta, rezultatul testului, data prelevării sau recepționării probei, numele laboratorului care a efectuat testul, datele de contact ale acestuia, precum și numele dispozitivului de testare.

Măsurile sunt individualizate/simplificate pentru următoarele categorii: membrilor misiunilor diplomatice, organizațiilor și conferințelor internaționale, reprezentanților unui stat sau teritoriu străin sau ai teritoriilor britanice de peste mări; personalului de apărare; funcționarilor și contractanților cu sarcini esențiale de asigurare a securității frontierei; funcționarilor coroanei sau contractorilor guvernamentali; persoanelor care călătoresc în interes de serviciu între Marea Britanie și un alt stat cel puțin o dată pe săptămână; conducătorilor de tir și autocare; inspectorilor de aviație; personalului Eurotunnel și Eurostar; lucrătorilor transfrontalieri; persoanelor care se află în tranzit aerian, fără a trece de controlul vamal; marinarilor, comandanților, inspectorilor și topografilor de nave; piloților și echipajului aeronavelor; lucrătorilor agricoli sezonieri; lucrătorilor angajați în lucrări esențiale sau de urgență, legate de aprovizionarea cu apă și serviciile de canalizare; lucrătorilor tehnici specialiști (bunuri, deșeuri, infrastructură electrică, infrastructură spațială); lucrătorilor din domeniul petrolier și al gazelor naturale din companiioffshore; personalului esențial în domeniul nuclear; lucrătorilor poștali implicați în transportul poștei în și din Marea Britanie; persoanelor care sosesc pentru a urma în Marea Britanie un tratament prestabilit; personalului medical; persoanelor care transportă celule umane sau sânge; inspectorilor pentru asigurarea calității medicamentelor; sponsorilor și persoanelor esențiale necesare pentru studii clinice; persoane implicate în întreținerea și repararea esențială a infrastructurii de date; profesioniștilor în tehnologia informației sau în telecomunicații implicați în activități urgente sau esențiale în rețelele de comunicații electronice; angajaților în activități urgente sau esențiale pentru rețeaua și serviciile de transmisie ale BBC; lucrătorilor angajați în lucrări esențiale sau de urgență în numele Agenției de Mediu referitoare la gestionarea riscului de inundații și eroziune costieră; persoanelor care sosesc în Marea Britanie pentru a lucra la producții cinematografice și de televiziune de ultimă generație care se califică drept britanice; sportivilor de performanță internaționali și interni și personalului medical care îi deservesc; antreprenorilor guvernamentali (desfășurarea negocierilor); persoanelor care reprezintă organizații care participă la a patra competiție de licență națională de loterie; persoanelor care sosesc în Anglia pentru a-și desfășura activitatea la producții publicitare; muncitorii în petrol și gaze în larg.

Lucrătorii sezonieri în agricultură care sosesc în Anglia din România sau alte țări care nu sunt pe lista roșie sunt obligați să completeze un formular tip „Passenger Locator Form” și să se izoleze timp de 10 zile la compania la care vor lucra, însă nu au obligația de a efectua teste suplimentare în ziua a-2 și a-8 de autoizolare. Atât lucrătorii, cât și angajatorii sunt obligați să respecte condițiile specifice, care se regăsesc în limba română la următoarea pagină de internet https://www.gov.uk/guidance/coming-to-the-uk-for-seasonal-agricultural-work-on-english-farms.ro.

Detalii privind măsurile pentru fiecare catgorie în parte se regăsesc la pagina de internet: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Începând cu data de 15 februarie 2021, toate persoanele sosite în Anglia, indiferent de statul de domiciliu, sunt obligate să efectueze două teste pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 pe parcursul perioadei de izolare, unul în ziua a 2-a izolării și unul în ziua a 8-a izolării. Se introduce obligativitatea programării online, înainte de sosire, pentru efectuarea testelor la laboratoarele din lista desemnată de autorități. Pentru informații și rezervări  vizitati: https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england.

În situația în care unul din cele două teste pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 este pozitiv, perioada de carantină se va prelungi cu încă 10 zile de la momentul în care a fost efectuat testul. Procedura de reducere a perioadei de carantină (Test to Release for International Travel scheme) rămâne în vigoare doar pentru persoanele care efectuează autoizolarea la domiciliu. (Detalii la: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-test-to-release-for-international-travel)

Începând cu data de 15.02.2021, intră în carantină obligatorie toate persoanele care sosesc în Scoția pe cale aeriană, cu zbor direct din afara zonei comune de călătorie (Anglia, Țara Galilor, Irlanda de Nord, Republica Irlanda). Carantina se efectuează în unul dintre cele 6 hoteluri din Aberdeen, Edinburgh, Glasgow, iar costul aferent măsurii de carantină este de 1750 lire pentru fiecare persoană adultă. Pentru persoanele aflate în îngrijire și minorii cu vârsta de peste 12 ani, costul carantinei este de 650 lire, iar pentru minorii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani costul carantinei este de 325 lire. Anterior sosirii în Scoția pe cale aeriană, persoanele trebuie să își rezerve un loc de cazare într-unul din hotelurile desemnate pentru efectuarea carantinei. Rezervarea se va efectua prin accesarea paginii de internet: https://quarantinehotels.ctmportal.co.uk/.

Începând cu data de 8 martie 2021, autoritățile britanice au introdus un formular de declarație pentru călătoriile internaționale din Anglia către alte state, în perioada restricțiilor de circulație. Mai multe informații se regăsesc la următoarea pagină de internet:  https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-declaration-form-for-international-travel

Formularul trebuie completat și imprimat sau salvat pe un telefon mobil sau pe un alt dispozitiv.

Această măsură se aplică persoanelor care călătoresc din Anglia către un stat terț (cu excepția călătoriilor către Irlanda, Insula Man si insulele din Canalul Mânecii). Formularul trebuie completat pentru a confirma călătoriile în străinătate dintr-un motiv permis legal.

Printre motivele permise legal pentru călătoriile din Anglia către alte state se regăsesc: muncă, voluntariat, educație, motive medicale, nunți, ceremonii funerare și evenimente conexe. Mai multe informații despre noua regulă introdusă sunt disponibile la următoarea pagină de internet: https://www.gov.uk/government/news/mandatory-form-for-international-travel-launched-to-prevent-illegal-trips.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Frontierele acestui stat rămân deschise.
 • Persoanele aflate în tranzit sunt obligate să completeze formularul „Passenger Locator Form” și să prezinte la îmbarcare un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Nu este obligatorie carantina sau testarea în ziua a 2-a și a 8-a dacă pasagerul aflat în tranzit nu părăsește punctul de intrare în Marea Britanie sau se deplasează direct către un alt punct de plecare din Marea Britanie.

Măsuri pe plan intern:

 • Persoanele aflate în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt rugate să descarce gratuit aplicația NHS COVID-19 pentru identificarea celor care au intrat în contact cu persoane infectate: Anglia și Țara Galilor https://covid19.nhs.uk/, Scoția https://www.nhsinform.scot/care-support-and-rights/tools-and-apps/nhs-24-coronavirus-covid-19-app, Irlanda de Nord https://www.publichealth.hscni.net/covid-19-coronavirus/testing-and-tracing-covid-19/stopcovid-ni-contact-tracing-app, Insula Jersey https://covidalert.gov.je/Pages/default.aspx .
 • Un „Grup de sprijin” (supportbubble) se poate forma între un adult care locuiește singur și persoanele din altă locuință. Toți cei aflați într-un grup de sprijin vor putea acționa ca și cum ar locui împreună.
 • Este obligatorie, prin lege, utilizarea măștii în mijloacele de transport în comun, magazine, centre comerciale tip mall, spații publice închise. Purtarea măștii este recomandată personalului care lucrează în transportul public și șoferilor de taxi, însă este obligatorie pentru clienții taxiurilor și vehiculelor particulare închiriate. Este obligatorie purtarea măștii în spațiile de ospitalitate, cu excepția clienților care sunt așezați pentru a servi masa. Personalul din sectorul ospitalității și al comerțului cu amănuntul este obligat să poarte mască. Persoanele exceptate până acum de la purtarea unei măști (de exemplu în cazul unei probleme de sănătate) sunt în continuare scutite de la aceste noi obligații.
 • Suplimentar acestor restricții, Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord au adoptat măsuri speciale.
 • Se recomandă consultarea cu atenție a informațiilor relevante pentru zona în care locuiți sau urmează să vă deplasați.

ANGLIA:

Începând cu data de 12 aprilie 2021, Anglia a relaxat o parte din măsurile introduse în perioada interdicției de deplasare la nivel național, după cum urmează:  

 • Este permisă întâlnirea în aer liber a persoanelor care nu locuiesc împreună sau formează un grup de sprijin, însă nu mai mare de 6 persoane și care provin din maxim 2 familii.
 • Este permisă participarea la sporturi în aer liber organizate formal cu orice număr de persoane (locurile și facilitățile de sport în aer liber sunt redeschise).
 • Învățământul la toate nivelurile este deschis, mai puțin învățământul superior. Unele instituții de învățământ superior funcționează în continuare la distanță.
 • La nunți pot participa maxim 6 persoane, iar la ceremoniile funerare maxim 30.
 • Magazinele de produse neesențiale, saloanele de îngrijire, sălile de sport și facilitățile de agreement sunt deschise.

Detalii: https://www.gov.uk/guidance/national-lockdown-stay-at-home

SCOȚIA:

Începând cu data de 5 ianuarie 2021, Guvernul Scoțian a decis aplicarea măsurilor de carantină totală/full lockdown. Restricțiile sunt similare celor instaurate în luna martie a anului 2020 pentru zonele din Scoția.

 • Este permisă părăsirea locuinței numai pentru situații excepționale, asigurarea alimentelor, programări la doctor/spital și efectuarea exercițiilor fizice.
 • Școlile rămân închise.
 • Doar două persoane din două gospodării diferite se pot întâlni, dar numai în aer liber.
 • Lăcașurile de cult trebuie să rămână închise pentru slujbele religioase.
 • Serviciile publice se desfășoară doar online, acolo unde este posibil.
 • Lucrătorii din domeniile esențiale își pot continua activitatea.

La data de 23 februarie a.c., prim-ministrul scoțian a prezentat planul privind relaxarea graduală a măsurilor de lockdown. Documentul poate fi accesat la pagina de internet: https://www.gov.scot/publications/coronavirus-covid-19-strategic-framework-update-february-2021/. Planul de relaxare a lockdown-ului acoperă mai multe etape, desfășurate pe parcursul a 3 luni, fără precizarea unei date pentru relaxarea totală a măsurilor.

Calendarul de relaxare cuprinde 4 etape:

FAZA 1 - de la 22 februarie: Se redeschid școlile pentru elevii din clasele pregătitoare si clasele mici din școala primară. Se relaxează anumite restricții pentru vizitele în căminele pentru persoane vârstnice.

FAZA 2 - cel mai devreme la 15 martie: Este posibil ca de la această dată să fie posibilă desfășurarea orelor în regim normal și pentru elevii din celelalte clase din învățământul secundar. Va fi permisă practicarea sporturilor fără contact pentru copii cu vârste între 12-17 ani. Se relaxează regulile de socializare în aer liber, fiind permise întâlnirile între 4 persoane din 2 gospodării/familii diferite.

FAZA 3 - va începe probabil la data de 5 aprilie: Va fi ridicată restricția de a rămâne la domiciliu/reședință (stay at home), fiind permise întâlnirile între cel puțin 6 persoane din 2 gospodării/familii diferite. Se permite deschiderea pentru public a lăcașelor de cult cu o limitare, însă, a numărului de participanți. Va fi extinsă lista comercianților considerați esențiali pentru a permite deschiderea a cât mai multor activități comerciale, iar sistemul click and collect va fi permis și pentru bunuri care nu sunt esențiale.

FAZA 4 - probabil din 26 aprilie: Se va reveni la sistemul de 4 niveluri de restricții ce va putea fi aplicat zonal, permițând astfel redeschiderea graduală a economiei. Vor fi permise lucrările non-esențiale în interiorul caselor/gospodăriilor individuale.

ȚARA GALILOR:

Începând cu data de 12 aprilie 2021, Țara Galilor a adoptat relaxarea unor măsuri, intrând astfel în nivelul 3 de alerta, printre măsurile aplicabile la acest moment fiind următoarele:

 • Este permisă întâlnirea în aer liber a persoanelor care nu locuiesc împreună sau formează un grup de sprijin, însă nu mai mare de 6 persoane și care provin din maxim 2 familii.
 • Restricțiile de a rămâne în zona de domiciliu sunt ridicate.
 • Sunt deschise școlile,celelalte instituții de învățământ, arhivele naționale, bibliotecile și cazările/gazdele în regim autonom.
 • Restaurantele, cafenelele, barurile și puburile sunt deschide doar pentru servire în aer liber.
 • Localurile de divertisment și atracțiile turistice interioare sunt închise.
 • Majoritatea insituțiilor de învațământ sunt redeschise.

Detalii suplimentare pot fi accesate la: https://gov.wales/coronavirus.

IRLANDA DE NORD:

Sunt în vigoare următoarele măsuri:

 • Este interzisă întâlnirea în locuințe private a persoanelor care nu locuiesc împreună (gospodării diferite), cu unele excepții, inclusiv: grup de sprijin, îngrijire copii, urgențe. Grupul de sprijin poate fi format din maxim 10 persoane din maximum 2 locuințe.
 • Într-o grădină privată se pot întâlni maxim 6 persoane din maxim 2 gospodării în intervalul orar 6:00 – 20:00.
 • Un număr de maxim de 15 persoane se pot întâlni în aer liber, cu respectarea distanțării fizice de 2 metri, precum și a măsurilor de igienă specifice.
 • Sunt închise magazinele de produse neesențiale, restaurantele, hotelurile, serviciile de contact apropiat, atracțiile turistice, sălile de sport. Bibliotecile sunt deschise pentru acces la internet și împrumuturi de cărți rezervate în prealabil.
 • La ceremoniile funerare, de nuntă și parteneriat civil, numărul participanților poate fi de maxim 25. Recepțiile nu sunt permise.
 • Detalii suplimentare la: https://www.nidirect.gov.uk/articles/coronavirus-covid-19-regulations-guidance-what-restrictions-mean-you.

Persoanele care prezintă simptome (temperatură, tuse persistentă apărută recent/brusc, pierderea simțului olfactiv și/sau gustativ) vor rămâne la domiciliu pentru o perioadă de cel puțin 7 zile, pentru a limita răspândirea virusului. Toate persoanele din grupul de sprijin al persoanei care prezintă simptome sunt de asemenea obligate să se izoleze. Dacă persoana cu simptome este testată negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, atât aceasta, cât și persoanele din grupul de sprijin pot ieși din autoizolare.

 • Persoanele care prezintă simptome au posibilitatea de a efectua un test pentru SARS-CoV-2 fie prin prezentarea la un centru de testare, fie prin comandarea unui set de testare la domiciliu. Detalii sunt disponibile la: https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/testing-and-tracing/get-a-test-to-check-if-you-have-coronavirus/. 
 • Serviciul telefonic NHS 111 nu mai trebuie apelat pentru autoizolarea la domiciliu, putând fi utilizat serviciul NHS 111 online  (https://111.nhs.uk/) în eventualitatea înrăutățirii stării de sănătate pe perioada izolării la domiciliu sau după 7 zile de izolare. Dacă accesul la internet este limitat sau nu este posibil, se poate apela NHS la 111.

Detalii privind măsurile în vigoare sunt disponibile pe următoarele pagini de internet:

Datele de contact ale misiunilor României în Marea Britanie:

Zboruri si bilete de avion catre Marea Britanie: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular