Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Guatemala - 05.03.21

Populatie: 18,137,320 Cazuri azi: 840 Active/Milion: 397 Populatie infectata: %0.040

Guatemala

Data ultimei actualizări: 25 februarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • Starea de calamitate s-a încheiat la data de 5 octombrie 2020, iar în acest moment nu mai există restricții de intrare în Guatemala, însă autoritățile locale aplică controale sanitare.
  • Intrarea pe teritoriul guatemalez este permisă doar în baza prezentării unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 96 ore anterior sosirii. Dacă nu este prezentat rezultatul testului, călătorii trebuie să se supună unui test molecular tip PCR efectuat de autorități pe Aeroportul Internațional La Aurora. Costul testului va fi suportat de persoanele în cauză.
  • Persoanelor care au locuit sau au călătorit în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sau Africa de Sud în ultimele 14 zile nu le este permisă intrarea, cu excepția cetățenilor guatemalezi, cetățenilor străini care dețin permis de ședere valabil în Guatemala și a diplomaților.
  • Pentru a nu întâmpina probleme la îmbarcarea în zborurile de reîntoarecere în Europa/România, vă recomandăm să verificați dacă țara în care veți face escală este catalogată sau nu drept una cu risc epidemiologic de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (http://cnscbt.ro/?fbclid=IwAR2GMdGer_niN_cLqQ_0ADVSFGOQBMHy4rxlFcdUNaCFrL_vJ6_pYcZKkq4). Dacă respectiva țară este una cu risc epidemiologic, va trebui să prezentați, la momentul realizării escalei și a îmbarcării într-un zbor către România, un test negativ PCR (realizat cu máximum 72 ore înainte) sau certificatul medical care atestă efectuarea vaccinului anti-Covid (a doua doză) cu cel puțin 10 zile înainte sau certificatul medical care demonstrează că ați fost infectat cu Covid-19 și că au trecut deja 14 zile de la confirmarea infectării.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

  • Ca urmare a ridicării stării de calamitate, au fost eliminate toate restricțiile de tranzit.
  • Aeroportul Internațional La Aurora (Ciudad de Guatemala) și-a reluat activitatea începând cu 18 septembrie 2020.

Măsuri pe plan intern:

  • Au fost eliminate restricțiile privind circulația autoturismelor în funcție de numărul de înmatriculare.
  • Activitățile economice vor fi reluate treptat (transport public, centre comerciale, restaurante și biserici) în funcție de tipul de alertă (culoare) în care se vor afla diferitele localități guatemaleze (vișiniu/roșu: la o capacitate de 50%, galben: la o capacitate de 75%, verde: la o capacitate 100%).

Datele de contact ale Ambasadei României în Mexic: AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular