Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Honduras - 05.03.21

Populatie: 10,010,158 Cazuri azi: 477 Active/Milion: 10,061 Populatie infectata: %1.006

Honduras

Data ultimei actualizări: 25 februarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la un nou aviz)

 • A fost inițiat procesul de „redeschidere inteligentă” a tuturor activităților, însă cu restricții și controale sporite din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cetățenii străini care intră în Honduras trebuie să completeze un formular de verificare sanitară prealabilă, să semneze o declarație pe propria răspundere că vor respecta regulile sanitare, precum și formularul de migrație.
 • Este obligatorie prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau a unui test rapid, efectuate în ultimele 72 ore anterior călătoriei.
 • Turiștilor care au locuit sau călătorit în Marea Britanie sau în Africa de Sud în ultimele 21 zile le este interzisă intrarea în Honduras. Această măsură nu se aplică cetățenilor hondurieni, cetățenilor străini care dețin un permis de ședere valabil în Honduras și diplomaților. 
 • Pentru a nu întâmpina probleme la îmbarcarea în zborurile de reîntoarecere în Europa/România, vă recomandăm să verificați dacă țara în care veți face escală este catalogată sau nu drept una cu risc epidemiologic de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (http://cnscbt.ro/?fbclid=IwAR2GMdGer_niN_cLqQ_0ADVSFGOQBMHy4rxlFcdUNaCFrL_vJ6_pYcZKkq4). Dacă respectiva țară este una cu risc epidemiologic, va trebui să prezentați, la momentul realizării escalei și a îmbarcării într-un zbor către România, un test negativ PCR (realizat cu máximum 72 ore înainte) sau certificatul medical care atestă efectuarea vaccinului anti-Covid (a doua doză) cu cel puțin 10 zile înainte sau certificatul medical care demonstrează că ați fost infectat cu Covid-19 și că au trecut deja 14 zile de la confirmarea infectării.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • În luna august 2020 au fost redeschise aeroporturile și reluate zborurile naționale și internaționale, cu respectarea foarte strictă a măsurilor impuse de autorități.
 • Este obligatorie utilizarea măștilor în interiorul aeroportului și a aeronavelor, respectarea unei distanțe de 2 metri între persoane și utilizarea gelului dezinfectant.
 • Au fost redeschise punctele terestre de trecere a frontierei cu El Salvador, Guatemala și Nicaragua.

Măsuri pe plan intern:

 • A fost inițiată reluarea treptată a tuturor activităților economice, cu respectarea măsurilor sanitare obligatorii (purtarea măștii de protecție, utilizarea gelului dezinfectant, distanțarea socială, măsurarea temperaturii).
 • Circulația publică a persoanelor poate suferi restricții. Cetățenii români sunt sfătuiți să verifice reglementările adoptate de autoritățile locale. Acestea pot suferi modificări în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19.
 • Este în continuare în vigoare starea de asediu pe timpul nopții (20:00-6:00).
 • Angajații în instituțiile publice și private considerate esențiale pot circula în orice zi, în baza unor autorizații speciale digitale obținute pe pagina de internet: www.serviciospoliciales.gob.hn

Datele de contact ale Ambasadei României în Mexic: AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular